Mémnek indult, de utat talált a metába - Pogo Rugó paklibemutató

Mémnek indult, de utat talált a metába - Pogo Rugó paklibemutató

A Pogo-Hopper története kicsit hasonlít a legkisebb fiú meséjére. Kezdetben senki nem várt tőle sokat, –de most már kezdi megtalálni a helyét, és sokan szeretik.

Kezdésnek le kell szögeznem, hogy ez a deck nem a legkiforrottabb összeállítás, ami létezik, –viszont a játék vele iszonyatosan vicces és érdekes. Az egyik faktor, ami miatt jó vele a ladder, hogy nagyon sok új lap került bele, és kvázi egy teljesen új archetípust teremtett maga köré. Az pedig csak hab a tortán, hogy az egyik központi lap, a Pogo-Hopper egy nagyon alábecsült kártya, Trump egyenesen rátolta az 1 csillagos értékelést és a legtöbb ismert Hearthstone játékos sem volt túl jó véleménnyel róla. Persze azóta fordult egyet a kerék, és már versenyen is találkoztunk vele, illetve több profi játékos is szívesen használja, ha úgy érzi, hogy túl sok Control jön szembe, –hiszen egy értékharcban a kis nyuszik nagyon gyorsan, hatalmas méreteket tudnak ölteni. Node, ennyi bevezető után lássuk, miért is működik ez a mémpaklinak induló mix.

A Deck

Kód: AAECAaIHBs0D9gSA0wLD6gLn+gKggAMMtAHEAe0CmwXdCIYJgcIC68IC3NEC2+MC1/oC4PoCAA==

A Stratégia

Ha valaki ránéz a kártyákra, akkor könnyen megtalálhatja a Miracle Rogue és a Tempo Rogue elemeit. Van benne egy kis korai kontroll vonulat, a Backstab, a Fan of Knives, az SI:7 Agent és persze a Dagger Mastery segít abban, hogy akkor is tarthassuk magunkat, ha egy hiperagresszív ellenfél jön szembe. 

Ezenkívül ott vannak a klasszikus mechanikák és kártyák, mint a Fal'Dorei Strider + Elven Minstrel és a Vilespine Slayer. Az első a korai értéket hordozza magában, míg az utóbbi abban segít, hogy egy Control párbajban a nagyobb lényeket könnyen kapjuk le.

Viszont itt véget ér a hasonlóság a korábbi Rogue paklikkal és jön az új vonulat. Az egyik alap, a Pogo-Hopper. Ezt a lapot minél többször akarjuk ledobni a képessége miatt, amiben nagyon sok lap segít. Kezdésnek ott a Lab Recruiter, a Shadowstep, a Vanish, sőt még a DK is segítségünkre siethet. Az egyetlen hátulütő az lehet, hogy a vonatot kicsit nehezen lehet belökni, de abban az esetben, ha sikerül megindítani az offenzívát, akkor nem lehet megállítani.

A legendás kártyák

Ha ránézünk a deckre, akkor látható, hogy nem a legolcsóbb mix. Kezdetnek ott figyel benne négy legendary lap, ami rendesen megdrágítja a dolgokat. Azonban azt mondom, hogy nem mindegyik olyan fontos. Kezdetnek Zola egy jó Tech kártya, de nem körülötte forog a mechanika, a helyére simán mehet még egy Sap. Valeera megint nagyszerű adalék, de ott van egy kis 'win more' utóérzése az embernek, szóval annak a helyre mehet egy Eviscerate. A legendary spell már másik kérdés, ha értékpárbajra kerül a sor, akkor ez indítja meg a kombót azzal, hogy kitakarítja a húzópaklit. Zilliax pedig megint csak egy fontos elem vagy hívhatjuk 2. esélynek is. A Lifesteal és Rush miatt nagyon gyorsan stabilizálhatja a helyzetünket, ami néha szükséges, főleg aggro ellen.

A paklival kapcsolatban Savjz videóját ajánlom figyelmetekbe, amiben egy átfogó képet kaphattok az egészről. Maga a stratégia nem túl bonyolult, de figyelni kell, hogy milyen kombó darabokra van szükség, mielőtt betoljuk az All-Int.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!