Kártya grafikák, amik első vagy sokadik ránézésre is megtévesztenek

Kártya grafikák, amik első vagy sokadik ránézésre is megtévesztenek

Most akkor mi is van azon a képen? Egy láb, egy kígyó vagy egy repülő ház? Lapok, amikre mást láttunk oda, mint ami ténylegesen ott van.

A lapok dizájnja a játék egyik sarokköve. A kis oválisban látható művészeti alkotások sokszor meghatározzák egy-egy kiegészítő hangulatát és érzésvilágát. Teszem azt, a Withcwood kártyák érezhetően sötétebbek voltak, az alkotások komolyak voltak, a színek mélyebbek és az egész körül egy ilyen nyomasztó aura feszült. Ezzel szemben –például GvG esetében– mindenhol masinákat láttunk és néha már úgy érezte az ember, hogy a gépolaj szagát is érzi. Persze a Blizzard egyik örök kedvence, hogy rejtett utalásokat pakol a kártyákra, de vannak olyan extrém esetek is, amikor a művész alkotása a kártyán kicsit másképpen mutat az oválisban, mintha a teljes képet látnánk. Lássuk hát, hogy melyek azok a képek, amiket az évek során nagyon sokan félreértettek.

Stonehill Defender

Ez a lap bizony sokakat átvert anno. Elsőre úgy tűnik, mintha a teknőc fején egy igencsak hetyke kalap lenne, –pedig az egy fej fölé emelt pajzs.

Black Knight

A Fekete Lovag esetében elég logikus lenne, hogy a bal kezében egy pajzsot tart. Pedig nem, az ott egy ló, csak kicsit fura a kivágás.

Naga Corsair

Ez is elég rendesen megtévesztő, a kampó a bal alsó sarokban messziről bőven egy lábnak tűnik. De ez nem ember, ez egy naga; így amit lábnak láttunk, az bizony a kígyó farka.

Stoneclaw Totem

Erről évekig azt hittem, hogy egy nagy kígyó, pedig nem. Csak egy Totem, amit Murloc-ok ütnek.

Murloc Warleader

A Warleader feje felett nem egy esernyő van és nem is egy felhő; az bizony egy kard.

Baron Rivendare

Nem, ezen a képen nem csak egy ló van, bizony ott feszül egy lovas is. No, hát ő lenne Rivendare.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!