Kik lehetnek az idei nyári EU LCS MVP-i?

Kik lehetnek az idei nyári EU LCS MVP-i?

Szubjektív lista arról, hogy kik teljesítettek a legjobban a nyár folyamán.

A Riot Games minden szezon végén odaítéli a legjobb edzőnek, legjobb újoncnak és a legjobb játékosnak járó díjat, –és mivel elérkeztünk a nyári alapszakasz utolsó fordulójához, egyre aktuálisabb a téma: vajon ki lesz a nyári MVP? Az már biztossá vált, hogy újoncot ezúttal nem hirdetnek, ugyanis mindössze két versenyző –SirNukesAlot és Neon– számítanának ebbe a kategóriába a szabályok értelmében, és mivel legalább három újonc kell ahhoz, hogy lehessen szavazást csinálni, így most ez a kategória kimarad.

Tavasszal –teljesen megérdemelten– a Fnatic svéd sztárja, Martin "Rekkles" Larsson kapta az MVP díjat, aki toronymagasan kiemelkedett a teljes európai mezőnyből. Ugyanakkor az is biztos, hogy nyáron a közelébe nem jut majd a díjnak, ugyanis a midseason metaváltozásai miatt az ADC-k annyira háttérbe szorultak, hogy Rekkles kijelentette: addig nem hajlandó játszani, amíg újból nem lesznek életképesek a lövészek. A Fnatic ezért a szezon jelentős részében Bwipo-t játszatta, aki meg is hálálta a neki ítélt szerepet, és rendkívül jól formát mutatott.

Bár a rájátszás sokat nyom a latba, azért az alapszakasz megmutatta, melyik játékos milyen formában van, –és ha csak a meta nem változik a következő 2-3 hétben komolyabban, akkor nagyjából meg lehet mondani, kik az esélyesek idén. Íme a mi, szubjektív listánk, érvelni mellette vagy ellene ér!

Caps (Fnatic)

Másfél éve úgy harangozták be, mint a következő Faker, de 2017 még nem igazán róla szólt. Nem úgy az idei év: az immáron 18 éves dán tehetség lassan tényleg szupersztárrá növi ki magát, Európában idén ő az egyik –ha nem a legfélelmetesebb– mides. A mutatói is impresszívek: övé a legtöbb kill középen a teljes EU mezőnyben, és bár gyakran beleszalad felesleges szituációkba, a többségében azért jól jön ki belőlük. Ösvényen szinte verhetetlen, már a játék korai szakaszában hatalmas előnyt tud kialakítani magának. És akkor ne felejtsük el a semmiből előhúzott Wukong midet, amivel megszakították a Misfits győzelmi szériáját. Caps úgy tűnik, hogy végre felnőtt.

NukeDuck (Schalke04)

A norvég veteránt már rég leírta mindenki, a Schalke azonban valamiért bízott benne, és egyelőre úgy tűnik, hogy nagyon is meghálálja a belé vetett bizalmat. A kommentátorok - és főleg Deficio - arról beszél, hogy ez a kacsa éve, amit a statisztikák is alátámasztanak: nem csak arról van szó, hogy NukeDuck annyira sokszínű, hogy már 15 különböző hőssel játszott a szezonban, hanem, hogy szinten minden szám tekintetében ott van Caps környékén. Kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Schalke az elmúlt 11 meccséből 10-et megnyert.

Upset (Schalke04)

A Schalke04 másik húzóembere lehet a következő ADC sztár: Upset tavasszal beleszürkült a mezőnybe, de úgy tűnik, nyárra megszokta a színpadi környezetet és az egész szezonban parádés teljesítményt nyújt: a legutóbbi hat meccsén összesen 33,5-ös KDA-ja van, mindössze kétszer halt meg ezidő alatt. Még a szezon elején, mikor döcögött a csapat, akkor is ő próbálta a vállán cipelni őket, NukeDuck-kal együtt. Ezrealt tiltani kéne ellene, hat meccséből mindössze egyszer kapott ki vele, még a szezon elején Rekkles ellen. Nagyon sok fog múlni rajta a rájátszásban, de ha folytatja az elmúlt hetekben mutatott formáját, akkor nagyon jó esélyekkel pályázik az MVP címre. Vander szerint annyi a különbség Forgiven és közte, hogy Upsetnek valamivel több haja van.

Kiemelkedőt nyújtottak még az alapszakaszban: Broxah, Attila, Perkz, Vizicsacsi

Persze ezek egyelőre csak találgatások inkább a mutatott játék és a statisztikák alapján, az MVP általában a döntős csapatok valamelyikéből szokott kikerülni. Az már biztos, hogy a Schalke és a Fnatic is ott van a rájátszásban, azonban csak néhány hét múlva derül ki, hogy pontosan hol végeznek majd. Ti az eddig mutatott játék alapján mit gondoltok, ki érdemelné meg az MVP címet a nyári szezonban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!