Embertelen számokkal lett Rekkles a tavaszi szakasz MVP-je!

Embertelen számokkal lett Rekkles a tavaszi szakasz MVP-je!

Embertelen, amit ez a játékos az egész szezonban és még a döntő során is letett az asztalra. Abszolút megérdemelt címmel mehetett haza, ráadásul a győzelem is meglett!

Bátran jelenthetjük ki, hogy Rekkles jelenleg jobb formában van, mint valaha, pedig eddig sem volt semmi! Csak az alapszakaszt nézve, amit letett az asztalra, az egyszerűen hihetetlen. Azon talán már meg sem lepődünk, hogy az EU LCS-ben dominált a lövészek között, de az alapszakasz végi számai konkrétan a legtöbb régió lövészeit is verte.

A számok alapján Rekkles a világ legjobb játékosa a tavaszi alapszakasz után!

Aioween | 18/03/20 11:22 Az EU LCS-ben is bőven kitűnik mostani teljesítményével, de a többi nagy régió legjobbjaival összehasonlítva is kétségtelenül Rekkles rendelkezik a legjobb számokkal! Rekkles pár éve már azért aktív részese a profi környezetnek, már 16 évesen is a legjobbak között versenyzett.

Nem véletlen tehát, hogy egy magabiztos első hellyel az alapszakasz után, illetve a rájátszásban mutatott teljesítménye után ő kapta végül az EU LCS tavaszi szakaszának MVP díját. Tavaly ilyenkor ezt Vizicsacsi kapta. Rekkles egyébként a második olyan játékos Európában, aki két egymást követő splitben is megkapta ezt, korábban ezzel csak Trick büszkélkedhetett a G2 színeiben, ő 2016-ban tavasszal és nyáron is megszerezte magának az elismerést. Összesítésben pedig ez Rekkles harmadik MVP díja, a legutóbbit, a tavalyi nyarat leszámítva  2014 nyarán adták neki.

Rekkles-ről elmondható, hogy egyik alapköve volt mindig is a Fnatic-nak, még akkor is, amikor a régi veteránok, mint Cyanide, xPeke, vagy Yellowstar is a csapatban voltak, de ez különösen kidomborodott az utóbbi 1,5 évben, hiszen lényegében köré építették a gárdát. Az alapszakaszt egyébként 14-4-ben zárták, egyedül a Misfits fogta meg őket mindkét alkalommal, illetve az H2k és az akkoriban szárnyaló Team Vitality tudta megfogni őket néhányszor. Az elődöntőben a Fnatic 3-1-re verte egyébként a Vitality-t és nagy lendülettel érkeztek a döntőben. 

A szavazótestület 41 tagjából mindössze négyen szavaztak "ellene", pontosabban más mellett, tehát mondhatni elsöprő győzelmet aratott e téren, megszerezve a szavazatok 86%-át.  Senki más még csak meg sem közelítette őt a számok terén, toronymagasan az első KDA szerint, többek között a gyilkosságokban való részvételben. Kiemelkedő tehetsége megkérdőjelezhetetlen jelenleg.

Ezt a díjat még a döntő lejátszása előtt megkapta. Ehhez képest a G2 felett aratott 3-0-ás győzelem alatt is két pentakillt hozott egy-egy meccsen, és egyetlen alkalommal sem halt meg. A Végső statisztikája 20 0 13 lett, vagyis a döntő alatt 33-as KDA-t produkált. Ha ehhez hozzávesszük még a Vitality elleni elődöntőt, ott is csak kétszer halt az egész széria során, pedig egy mérkőzést még el is vesztettek.

Reméljük ezt a formát megtartja a Rift Rivals-re is majd és ezúttal európaiak emelhetik magasba a kupát, már csak azért is, mert a tavalyi győztes TSM nem fog szerepelni rajta.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!