Vizicsacsiék a lehető legnagyobb meglepetést okozták tegnap, de rossz értelemben

Vizicsacsiék a lehető legnagyobb meglepetést okozták tegnap, de rossz értelemben

Pénteken a Splyce ellen sikerült nyerniük, szombatra már "csak" egy H2k maradt, de valamiért nem bírtak a feladattal a Schalke-sok.

Úgy tűnt biztos útja lesz a 2. helyre a Schalke04-nek. Pénteken lenyomták a keményebbik ellenfelüket, a Splyce-t, így joggal gondolhattuk, hogy a 2-0-ás hétvége biztosítva van, elvégre szombaton az 1-16-ban álló H2k várta őket. Mi sem lehetett volna nagyobb meglepetés, mint a meccs eredménye, –ugyanis az H2k összekapta magát és még egy utolsót belerúgtak Csacsiékba.

Kik lehetnek az idei nyári EU LCS MVP-i?

Hodi | 18/08/18 16:25 A Riot Games minden szezon végén odaítéli a legjobb edzőnek, legjobb újoncnak és a legjobb játékosnak járó díjat, és mivel elérkeztünk a nyári alapszakasz utolsó fordulójához, egyre aktuálisabb a téma: vajon ki lesz a nyári MVP?

Mivel ez volt az utolsó meccsük a szezonban, az H2k nem aprózta el a dolgot és több izgalmas dolgot is behoztak, úgy mint az Akali mid, vagy a Fiora top. A másik oldalon papíron a Schalke04-nek is szolid kompozíciója volt, ekkor még nem sejtették a katasztrófát, ami rájuk várt. Végül Ryze került Vizicsacsihoz, míg az Aatrox Nudeduckot erősítette miden. Eleinte úgy tűnt, minden rendben, SmittyJ-t meg is ölték Csacsiék topon és elhoztak egy hegysárkányt is viszonylag korán. Utána viszont szétestek a dolgok, gyilkosságokat és tornyokat vesztettek, a 30. perc végén már 6 ezer arannyal voltak lemaradva. 

A Baront is megszerezte az H2k a 31. percben, majd rögtön utána mindössze Scheriff életéért leászolták a teljes Schalke04-t. Nem volt nehéz dolguk innentől mindhárom inhibitort betolni és befejezni a meccset. Nagyon szomorú pillanat volt ez Csacsiék számára, –és igencsak váratlan is sokak szerint.

Ha ez a győzelem meglett volna, akkor a Schalke04 fixen második a Fnatic mögött, így viszont egy szintre került a G2 Esports-szal és bombasztikus formában lévő Team Vitaliy-vel. A Misfits pedig addig vergődött, hogy a tiebreakerről is lemaradt, –és hiába domináltak sokáig, hiába voltak veretlenek hetekig–, az alapszakaszt már biztosan az ötödik helyen fejezik be.

Szerencséjükre nem csak nekik volt nehéz hetük, az utolsó két nap több nagy csapat számára is érdekesen alakult. A Misfits kikapott a Vitality-től pénteken, szombaton ugye Csacsiék alulmaradtak az H2k-vel szemben, de a Misfits is elbukott a Roccat ellen sőt az UOL is elverte a Fnatic-ot és végül a G2-t is elverte a Vitality.

Ahogy azt már korábban írtuk, ilyen hármas egyenlőség esetén mindenki játszik majd mindenkivel, ráadásul ma délután 3-tól az alábbi beosztás szerint.

Amennyiben lesz egy 2-0-ás, egy 1-1-es és egy 0-2-es csapat a mérkőzések után, akkor tiszta sor, a 0-2-es lesz a negyedik, az 1-1-es a harmadik és a 2-0-ás szerzi meg a hőn áhított második helyet az alapszakasz tabelláján. Ez a második hely azért annyira fontos, mert aki ezt megszerzi, az rögtön az elődöntőben kezdi a rájátszást, több ideje lesz készülni, illetve kiismerni a többiek játékát. Viszont, ha három darab 1-1-es csapattal ér véget, akkor további meccsek jönnek és egy kieséses szakaszba megy át a dolog.

Az a csapat megy a "döntőbe", aki a leggyorsabban nyerte meg a meccseit a három közül, míg a másik kettő még játszik egyet egymással, hogy meglegyen a második döntős. Aki nem jut be a döntőbe az lesz a negyedik, aki kikap a döntőn az a harmadik, aki pedig nyer egyértelműen a második. Ne feledjétek tehát, ma délután háromtól újabb meccsek következnek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!