CheeseHead diadalmaskodott a Nyári Kihíváson!

CheeseHead diadalmaskodott a Nyári Kihíváson!

Az új kiegészítő lapjai beszivárogtak a versenymetába is. Az első nagyszabású magyar Boomsdayes versenyen CheeseHead ért fel a dobogó tetejére!

Szombaton megrendezésre került az RTL Klub és az Esport1.hu közös szervezésű Hearthstone versenye, a Nyári Kihívás. 32 játékos csapott össze egymással, hogy megküzdjenek az értékes tárgynyereményekért és a dicsőségért. A Boomsday Project nincs két hete, hogy megjelent, ezért a versenyzők is kevés tapasztalattal érkeztek meg a küzdőtérre. A kiélezett döntő megnyerésével, a DEAC Hackers játékosa, CheeseHead állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nézzük meg, hogy mit láttunk az első nagyobb szabású Boomsdayes magyar Hearthstone versenyen!

Az előzetes nevezések alapján lehetett sejteni, hogy az ismert nevekből nem lesz hiány. Dropdead, Huby, Racket, Xalax, cLassiC, Buci, Jokeh, CheeseHead, Robág és még számos tapasztalt versenyző döntött úgy, hogy a hosszú hétvége nyitányán nincs jobb egy kis délutáni mesekártyázásnál. A pakliválasztás hasonlított a nagyobb nemzetközi versenyeken megfigyelhető trendhez, alig-alig kockáztattak a játékosok teljesen új változatokkal, inkább maradtak a jól bevált versenymetánál. A Malygos Druid, Even Warlock, Shudderwock Shaman dominálta a versenyt, a gyorsabb változatok közül az Odd Rogue, Odd Paladin és a Heal Zoo Warlock népszerűsége volt kiemelkedő.

A verseny kiélezett küzdelmeket hozott, mindenki igyekezett végig a maximumot nyújtani. Kisebb hibák előfordultak a játékosoknál, de az utolsó pillanatokban nem remegett meg CheeseHead keze és megérdemelten –jó paklikkal és kiválóan felépített taktikával– megnyerte a Nyári Kihívást! A második helyen Chrisix végzett, a dobogó alsó fokára WSE Xalax ért oda, negyedikként Team Plague cLassiC (zABZRWx) zárt.

A legjobb játékosok paklijaiból érdemes válogatni, ha jó összeállításokat kerestek a közeljövőben megrendezendő versenyekre.

CheeseHead

Chrisix

Xalax

zABZRWx

A versenyről készült anyagot csütörtök délelőtt megnézhetitek az RTL Klub Reggeli című műsorában 9:00-s kezdettel, ahol továbbá találkozhattok PenhaDanival, aki beszélni fog a Hearthstone-ról –mint e-sportról Magyarországon–, és a nemzetközi élményeiről. Ne hagyjátok ki!

Köszönjük az összes nézőnek, versenyzőnek és mindenkinek, aki segített a szervezésben és a lebonyolításban!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!