Kötvények: Mire használhatóak, és hogyan szerezhetünk minél többet?

Kötvények: Mire használhatóak, és hogyan szerezhetünk minél többet?

A kötvények körülbelül egy éve épültek be a játék gazdaságába, -de mégis mi ez az új valuta, mire használhatóak és hogyan szerezhetünk belőlük minél többet?

A 0.9.19-es verzióval egy új pénznem jelent meg a játékban, amit fejlesztett felszerelésekre, ezek cseréjére, direktívákra, sőt akár CW tankokra is költhetünk. Idővel pedig az is elképzelhető, hogy akár egyedi tankokat is vásárolhatunk belőlük.

A kötvényszerzés módjai

A 9.20-as frissítéssel bevezetett Grand Battle játékmódban a csatában szerzett alap XP után kapunk kötvényeket, -így például 400 XP-ért 4 darab, míg 3000 alap XP-ért akár 296 kötvényt is kaphatunk. A 9.20.1-es frissítéssel kötvényeket akár normál csatákkal is szerezhetünk, hiszen a kimagasló teljesítményért medálokat kapunk, amikért -típusuktól, na meg persze tankunk tierjétől függően- kötvények járnak. Természetesen ha nagyon jók vagyunk, akkor több kitüntetést is szerezhetünk a csatában, és mindegyikért megkapjuk a hozzájuk rendelt kötvény mennyiséget.

A kötvényszerzés másik módja az, ha részt veszünk az aktuális Rangsorolt szezonban, -és akár 8.500 kötvénnyel is gazdagodhatunk. Ezenfelül ott vannak még a CW kampányok, illetve a Grand Hunt-hoz hasonló események, ahol szintén hozzájuthatunk pár ezer kötvényhez.

Fejlesztett felszerelések, direktívák

A kötvényeket fejlesztett felszerelésekre, ezek cseréjére, illetve direktívákra költhetjük. A legolcsóbb fejlesztett felszerelés 3.000, cseréjük 200, míg a legolcsóbb direktívák 2 kötvényünkbe kerülnek.

Fejlesztett felszerelések

Ha nem vagy megelégedve a normál felszerelések jelentette bónusszal, akkor a fejlesztett felszereléseket neked találták ki. Lássuk mit adnak!

  • Fejlesztett ventilátor: 7,5%-kal növeli minden legénységi tag képzettségét.
  • Fejlesztett stabilizátor: A löveg szórását csökkenti mozgás és toronyforgatás közben 25%-kal.
  • Fejlesztett töltésgyorsító: A löveg töltési sebességén javít 12,5%-kal.
  • Fejlesztett célzásgyorsító: A löveg szűkülési idején javít 12,5%-kal.
  • Fejlesztett optika: A látótávolságot növeli meg 12,5%-kal.
  • Fejlesztett szerszámosláda: A javítási sebességen gyorsít 40%-kal.

Direktívák, harci utasítások

A harci utasításoknak két fajtája van. Az egyik típusa a már meglévő felszereléseink hatékonyságán javít, míg a másik képességet helyettesít, -illetve a már meglévőn javít. Mindkettőre igaz, hogy egyszer használatosak, így bár olcsónak tűnnek, de több száz csata után borsos árat fizethetünk használatukért.

Direktívák felszerelésekhez

Csak akkor helyezd fel ezeket a direktívákat, ha rendelkezel ilyen felszereléssel, mert különben nem fejtik ki hatásukat. Nem számít, hogy normál vagy fejlesztett felszerelés van-e a tankodon, de mindenképp ügyelj erre, mielőtt kiválasztod valamelyik direktívát.

Legénységi képesség direktívák

Ezeket a direktívákat olyankor is érdemes felhelyezni, ha nem rendelkezel az adott képességgel, mert olyankor minden esetben 100%-ra növelik az adott legénységi képességet. Ha már rendelkezel az adott képességgel, akkor a hatékonyságát növelik meg. Az álcázás esetében például 10%-kal javítja álcázási értékünket, míg hatodik érzék esetében 1 másodperccel aktiválódik a képesség a direktívának köszönhetően.

Ajánlott fejlesztett felszerelések és direktívák

Úgy gondolom, hogy a fejlesztett felszerelések közül elsősorban a fejlesztett ventilátor ajánlott, ami szinte bármelyik tankon kiválthatja az optika szerepét, - de tankunk töltési idején, mozgékonyságán és álcázási értékén is javít. A felszereléssel kompatibilis direktívák közül szintén a ventilátor éri meg, ami további bónuszt ad a látótávolsághoz, a töltési időhöz, a mozgékonysághoz és az álcázási értékhez. 

A legénységi képesség direktívák közül a Hatodik érzék nagyon hasznos addig, amíg nem tudjuk a parancsokon 100%-ra fejleszteni a képességet, illetve felderítő tankkal nagyon jó hasznát lehet venni a Fókusz a célon (Focus on target) utasításnak, ami további 2 másodpercig láthatóvá teszi a felderített egységeket.

A kötvények hatása a játék gazdasági rendszerére

A játékban eredetileg csak az arany, mint prémium, valamint a kredit, mint normál fizetőeszköz állt rendelkezésre, de a kötvények bevezetésével a játék gazdasági rendszere még összetettebbé vált. Nehéz megítélni, hogy hosszútávon a kötvények milyen hatással lesznek majd a játékra -mind játékmenetileg, mind gazdaságilag-, de jelenleg pozitívum, hogy a kötvényszerzés egyelőre teljesítményhez van kötve, és ez az új valuta csak még színesebbé teszi a játékot. (Például képzeld el, hogy milyen nehéz láncolni egy olyan tankvadászt, amelyik felhelyezte a fejlesztett szerszámosládát, sőt ezt még egy harci utasítással is megspékelte további 10% javítási bónuszért.)

A Wargaming fejlesztői jelenleg is azon dolgoznak, hogy még több lehetőséget adjanak nekünk a kötvényszerzésre, és akár az is elképzelhető, hogy a későbbiekben egyedi tankokat is vehetünk belőlük. Remélhetőleg hamarosan többet is megtudunk a részletekről, de addig is ne sajnáljuk elkölteni a kötvényeket fejlesztett felszerelésekre és direktívákra!

Ti mit gondoltok a kötvényekről? Hány tankotokra tettetek fejlesztett felszerelést vagy direktívát?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.