Splyce elleni győzelem: pipa, jöhet Madrid és a Vitality elleni elődöntő!

Splyce elleni győzelem: pipa, jöhet Madrid és a Vitality elleni elődöntő!

Ahogy az várható volt, egyik csapat sem adta magát könnyen tegnap. A Schalke04 és a Splyce is foggal-körömmel küzdött a győzelemért.

Tegnap elkezdődött végre az EU LCS rájátszása, ahol elsőként a Schalke04 és a Splyce ötöse lépett pályára. Az alapszakasszal ellentétben itt már minden találkozás Bo5-ös szériában zajlik. A tét pedig nem volt kicsi: ha Csacsiék kikapnak a Splyce-tól, akkor a VB reményeknek is lőttek. 

A mai napon állhat, vagy bukhat Csacsiék VB szereplése!

Aioween | 18/08/24 10:12 Az alapszakasz múlt héten véget ért és sajnos Vizicsacsiéknak még nem jött össze a biztos szereplés Madridban, ezáltal a VB szereplés sem. Még mindig nehéz túllépni az H2k elleni vereségen –majd azt követően a felemás helyosztó mérkőzéseken–, de most már ebből kell építkezniük.

Az első mérkőzés az elejétől kezdve nagyon aggasztó volt a Schalke04 számára. Már az elején megmutatkozott Xerxe agresszívabb stílusa, a Predatoros Gragas láthatóan jól bevált neki, –és a 6. percben megszerezték az első gyilkosságot Nukeduckkal szemben. Mivel elhasználta a villanását, nem sokkal később Nisqy egyedül is megölte őt Syndraval. Az első torony ettől függetlenül Vizicsacsiékhoz került, de ezzel eladták az első pokoli sárkányt. Sok gyilkosság nem történt a meccsen, inkább a makróról szólt minden. Nagyon kimért volt a Schalke, akárhányszor támadt a Splyce célpontra, Nukeduck mindig egy szélső ösvényen érdemben cserélt. A 32. percben még egy Baront is hozott a Splyce, Amazing nem tudott a közelébe férkőzni, de Nukeduck még ezután is inhibitort inhibitorra cserélt, ami elég ritka Baron mellett. Így jutottunk el az ősi sárkány pillanatáig, amit papíron Amazingék nem adhattak át, mivel három pokoli sárkánya is volt a Splyce-nak. A Schalke azonban kidobta az ablakon a megszokott forgatókönyvet és egy merész lépést tettek. Nukeduck és Upset a korábban már elhozott felső ösvényes inhibitor közelébe teleportáltak, majd Ryze végső képességével egészen a Nexus tornyokig ugrottak a minionokkal együtt. A Splyce pedig pánikolva próbált hazamenni, de már elkéstek és egy hatalmas megmozdulással a Schalke04 megfordította a meccset. Vizicsacsi elmondása szerint Nukeduck és ő maga hozta meg a döntést, hogy így fejezzék be a mérkőzést, –hatalmas gratuláció nekik!

Jöhetett a második összecsapás, ahol Nukeduck előrántotta LeBlanc-ot a középső ösvényre. A nyári szakaszban ez volt a 16. egyedülálló karakter, amit játszik, egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy játékos ennyi mindennel szakavatott legyen. A dzsungelesek helyet cseréltek, ezúttal Amazinghez került Gragas, Xerxehez pedig Trundle. Nukeduck rögtön az elején nem tudott annyira megindulni, mint szeretett volna, Nisqy gondoskodott erről Cassiopeiaval, ráadásul az első gyilkosság is hozzá került egy alsó ösvényes roam után. Kobbe és csapata az abszolút late game-re ment rá, ezer éve nem láttunk Vayne-t az EU LCS-ben, ő viszont vállalta a kockázatot. Sok idő kellett, amíg beért ez a választás, egy ideig úgy tűnt, hogy nem is nagyon fog. A hírnök egy szerencsés véletlennek köszönhetően a Schalkehoz került, Amazing Runic Echoes tárgyának továbbterjedő sebzése vitte el. Ezzel meg is indult a csapat, két toronnyal vezettek eleinte. Pár későbbi harc során viszont elkezdtek gyűlni a gyilkosságok Vayne-en, ami nem volt jó hír Csacsiéknak, ráadásuk a 4 0-ás LeBlanc-ot is ő kapcsolta le. A Schalke inhibitort döntött a 31 percben, majd egy hegysárkányra mozdultak rá. Amazinget több ízben is elkapták a meccs során ez sokszor hátrányt jelentett a csapatnak, de az igazán mérkőzésfordító pillanat Nukeduck elkapása volt. KaSing elindított egy Morgana elkapást, amit Nukeduck kikerülhetett volna, de véletlenül visszaugrott egyik korábbi helyéhez, meghalt és a többiek is követték őt a halálba. Ez Baront jelentett a Splyce-nak. A Baronnal pedig megindultak az alsó ösvényen és percek alatt befejezték a meccset.

A kiegyenlítés után gyakorlatilag egy Bo3-ra zsugorodott a széria. A középső ösvényen ezúttal Nisqy-nél volt Ryze, míg Nukeduck elővette a nyári szezonban a 17. hősét is, Syndra-t. Az első gyilkosságot Vander zsebelte be Amazing rajtaütése után az 5. percben, Csacsi pedig majdnem megölte Odoamnet soloban. Xerxe azonban visszajátszást hozott középre, ezúttal is Gragas-szal, szinte ugyanott kapták el Nukeduckot, mint az első meccsen. Nisqy nagyon érezte a ritmust, az első 10 percben kétszer látogatott a felső ösvényre, egyszer Amazinget, egyszer pedig Vizicsacsit küldte a túlvilágra, majd ugyanezt megtette az alsó ösvényen is. A gyilkosságok egymás után érkeztek Odoamne csapatához, nem volt túl koordinált a Schalke válasza. Gyilkosságok után futottak, ami Csacsi életébe és egy felső ösvényen inhibitor toronyba is került, köszönhetően Kobbenak. Már a 22. percben Baronra mehettek Xerxe-ék, hiszen egy 4-0-ás csapatharc után nem volt, aki megálljt parancsoljon és egyébként is 14-5-re vezettek. A sárkányokra is kellően figyeltek, két pokoli és egy óceán is került hozzájuk, ez pedig azt jelentette, hogy az amúgy is majd 10 ezres aranyelőny még többnek tűnt. Ezzel az erőfölénnyel betolták a bázisig a Schalke04-t, majd nem sokkal később rámentek a Baronra, ahol megint lenyomták a Upsetéket és egy jó dupla TP-vel be is fejezték a Nexus-t. 

Szorult a hurok a Schalke04 nyaka körül, mivel a Splyce már csak egy győzelemről volt az elődöntőktől. Szerencsére nem engedték el magukat, a Splyce pedig vakmerő volt ezúttal. Az alsó ösvényre egy Kog'Maw-t hoztak, középsőre pedig Veigart, ami papíron legalább az ide-oda rohangálását meg tudja állítani Akalinak, ugyanis ezzel érkezett Nukeduck. A gyilkosságok eleinte ezúttal is inkább a Splyce számlájára érkeztek, igaz néha tudott válaszolni a Schalke is. Mindez megváltozott, amikor Upset Kai'Saja hirtelen több skalpot is begyűjtött, onnan pedig nem volt megállás, egy 5-1-es Kai'Saval mindig számolni kell. Itt-ott történt pár hiba, de a 30. percben majd 6 ezres aranyelőny mellett a Amazingék már a Baront püfölték, amit meg is szereztek és mindössze Vander életét adták érte. Befejezni ezzel még nem tudták a mérkőzést –sőt, egy előnytelen harcba is keveredtek a középső ösvényen–, de ezt később kompenzálták. A 37. percben egy 2-0-ás csere után már nem volt ellenállás, és három inhibitort döntöttek be, így pedig könnyedén hozták el a következő Baront is. Ezzel már volt elég nyomás, hogy a 40. percben végül bedöntsék a Nexust és elvigyenek minket egészen az 5. mérkőzésig.

Az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen Amazing más vizekre evezett egy Jarvan IV választással. Már a negyedik percben megmutatta magát a felső ösvényen, ahol egy gyönyörű E-Q-villanás kombóvl még Odoamnet is meglepte, Csacsival ketten pedig megszerezték az utolsó mérkőzés első gyilkosságát. A korai alsó ösvényes toronydöntést követően Kobbe és KaSing előbb értek topra Csacsi meglepetésére, akit így el is tudtak tenni láb alól. Csüggedni viszont nem csüggedtek és agresszióra még több agresszióval válaszoltak a pálya másik felén, bedöntve a tornyot, elhozva egy gyilkosságot és egy hegy sárkányt is. Ezúttal már az elején ők vették át a gyeplőt és nem is nagyon akarták elengedni azt. Erre csak rátettek egy lapáttal a 34. percben elhozott Baronnal, amire még gyilkossággal sem tudott válaszolni Nisqy és csapata. Upset egyszerűen túl sok aranyat szedett össze a gyilkosságokból és Kai'Sajára nem volt megoldás. A 41. percben ugyan kissé túlvállalta magát, de mindeközben csapata elhozott egy újabb Baront. A végső védelemnél idő előtt vesztette el Odoamnet a Splyce, így emberelőnnyel és Baronnal tolhatta a minionokat Vizicsacsi és csapata –bedöntve a Nexust, megnyerve a meccset, a szériát, egy madridi utat és a lehetőséget, hogy a Vitality ellen is bizonyítsanak!

Igazán izgalmas szériát zárt a két csapat; egy ideig úgy tűnt, hogy a Splyce újfent elkaszálja Vizicsacsi VB reményeit, de ezúttal ez nem sikerült. Szusszanni viszont nem lesz sok idejük, mert a következő ellenfelük a már említett Vitality lesz, akik igencsak jó formában zárták az alapszakaszt és a helyosztókat is. Ezzel a győzelemmel pedig A Schalke04 már biztos szereplője lesz a madridi eseményeknek. A mai napon pedig kiderül, hogy a G2, vagy a Misfits csatlakozik-e hozzájuk negyedikként!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Hihetetlen, idén még az MSI himnuszon is spórol a Riot

A League of Legends világbajnokság himnusza minden évben hatalmas figyelemnek örvend, sokszor még a játékkal nem is játszó embereknek is felkerül a lejátszási listájára egy-egy Worlds-ös zene. Az MSI himnuszára sajnos közel sem ennyire kíváncsiak a játékosok, a Riot 2019 óta most először nem is ad ki zenét a szezonközi eseményhez.