Sárkányok és óriások földjén jártunk: bemutatjuk a Big Shamant

Sárkányok és óriások földjén jártunk: bemutatjuk a Big Shamant

Hiába népszerűtlen Thrall, ha ilyen paklikkal is képes jó teljesítményre. Bemutatjuk, hogy Ike mit rakott össze high legendben!

A Shaman népszerűsége egyelőre messze elmarad a várakozásoktól, hiába volt brutálisan erős a Shudderwock változat a Witchwood alatt. Jelenleg főleg csak a versenyeken találkozhatunk Thrall-lal és ott is két típus dominál igazán. A már ismerős Combo Shudderwock mellett a Tempo Shudderwock rúghat még labdába a számok alapján. Ike gondolt egyet és összerakott egy Big verziót, amivel egészen a legend top 50 helyezésig menetelt. Állítása szerint előzetes tesztelés nélkül sikerült neki ez a szép teljesítmény. Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, –de az biztos, hogy bemutatjuk nektek ezt a legújabb Shaman paklit!

Hatalmas és drága

Ike’s Legend #50 Big Shaman

Kód: AAECAaoICJQD7QW60gKZ+wLq+gKn7gLCzgK0Awv5A7IG8+cC9QSBBP4F9QjHwQKf/QLD0gKNzgIA

A rengeteg legendary lény nem mindenkinek található ott a gyűjteményében, és csak ezért a pakliért nem érdemes legyártani őket. Ha azonban csak egy-két kártya hiányzik akkor viszonylag kevés dust ráfordításával próbálhattok ki egy teljesen egyedi koncepciót. Az Overload és a Malygos ötvözete alkotja a deck tengelyét, –de miért lehet képes ennyire jó teljesítményre ez a változat?

Két út vezet a győzelemhez

Az Eureka! + Malygos kombóval eddig is próbálkoztak a paklikészítők több, de inkább kevesebb sikerrel. Egyszerűen nem garantált a kivégzéshez szükséges sebzés, ha csak a hatalmas sárkány erejében bízunk. Ezért gondolta Ike is, hogy előveszi az Overload Shaman alapkártyáit és a két decket vegyíti egymással. A rengeteg lockolt manakristály miatt, hamar érkezhet a boardra a Snowfury Giant és rá a fejlesztett Sapphire Spellstone. Ezzel olcsón tudunk hatalmas fenyegetést építeni. A korai szakaszban a rengeteg leszedés segíthet a túlélésben, a kevés Silence effekt miatt általában az Earth Elemental + Ancestral Spirit elég, hogy megállítsa a gyorsabb paklikat. Nincs szükség a Giggling Inventorra és más új Mech kártyákra. Így is kiválóan működik a deck!

Ike húzott egy váratlant és milyen jól tette! Ha ti is ki szeretnétek próbálni a paklit, akkor hajrá, –de készüljetek fel, hogy várhatóan nem lesz ennyire egyszerű a győzelmek megszerzése, mint az amerikai profinak.

Ti próbálkoztatok már hasonló koncepcióval? Szerintetek a Shaman a Shudderwock típusokon kívül megragadhat a metában?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!