Instant dust? - az öt legnépszerűtlenebb kártya a Boomsday Projectből

Instant dust? - az öt legnépszerűtlenebb kártya a Boomsday Projectből

A statisztikák nem hazudnak. Több, mint tízmillió mérkőzés adatai alapján itt van az öt legritkább kártya az új kiegészítőből!

A Boomsday Project számos jó dolog mellett, rengeteg szörnyű lapot is hozott, ha csak és kizárólag a Standard formátumot vesszük alapul. Nézzük meg az elmúlt közel három hét statisztikái alapján az öt legkevesebbet játszott kártyát!

5. Harbringer Celestia

Népszerűség: 0,003 %

Átlagos győzelmi arány: 45,6 %

A legrosszabb legendary díját egyértelműen Celestia érdemeli ki. Egy négy manás Mirror Entity, ami még el is árulja az ellenfélnek, hogy le fogja másolni a következő lényét. Nagyon könnyedén körbe játszható, ha mégse lenne azonnali megoldás rá, akkor is csak egy vanilla 5/6-os testet kaptunk négy manáért, –ami nem rossz, de nem ez nyeri meg a meccseket.

4. Cloakscale Chemist

Népszerűség: 0,002 %

Átlagos győzelmi arány: 46,9 %

Egy taunt nélküli Annoy-O-Tron, ami még csak nem is Mech, vagy más fajba tartozó lény. Egyszerűen teljesen felesleges ilyen statokkal és képességekkel bármilyen pakliba is. Ha legalább valamilyen fajba tartozna (Beast, Mech, Murloc stb.) el lehetne gondolkozni azon, hogy berakjuk-e a deckünkbe, de jelenlegi formájában teljesen felesleges erőltetni.

3. Star Aligner

Népszerűség: 0,002 %

Átlagos győzelmi arány: 42,6 %

Most ugrik King Mukla a vízbe! Wild formátumban az Aviana + Kun the Forgotten King kombó miatt ez a kártya brutális. Könnyedén lehet OTK decket építeni köré, ezért a népszerűsége is 4,1 %-on (és 60,4 %-os győzelmi arányon) áll jelenleg. Standardban azonban semmi értelme használni, mivel a képességéhez túl sok erőforrást kell felhasználni, amivel inkább a meccset kéne megnyerni, mint maximalizálni a mém faktort.

2. Brainstormer

Népszerűség: 0,001 %

Átlagos győzelmi arány: 41,2 %

Akarsz spelleket a kezedbe? Igen! Ki akarod játszani őket? Többnyire igen! Akkor minek építenél egy lapra, ami legjobb esetben is három manáért egy 3/4-es, esetleg egy 3/5-ös testet jelent a boardon? Semmi ok rá! Egyszerűen nem jó a képessége, mert Big Spell-ben nem lesz annyi varázslat a kezedben 3. körre, hogy valóban erős statokkal rendelkezzen, Tempo változatokban meg a spelleket inkább kijátszod, mint betartod csak a Brainstormer miatt.

1. Holomancer

Népszerűség: 0,0005 %

Átlagos győzelmi arány: 40,5 %

Az abszolút győztes, ami még a Brainstormer népszerűségének is csak a felét éri el. Gyenge statok és egy teljesen használhatatlan képesség. Öt manáért reménykedsz, hogy majd kapsz 1/1-es Bone Drakeket és Obsidian Statue-kat. Inkább higgy a lottó megnyerésében, lehet jobban jársz!

Több, mint 15 millió (!) mérkőzés statisztikáiból érdemes kiindulni. Ezeknek a kártyáknak valami csoda kellene, hogy valóban eredményesen és szórakoztatóan lehessen velük játszani a Standard módban. Ha azonnali dustra van szükségetek, akkor ezt az ötösfogatot nyugodtan törhetitek. Nem fogjátok megbánni!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!