Óriási meglepetésre már az első meccsen kikapott a Na'Vi

Óriási meglepetésre már az első meccsen kikapott a Na'Vi

Nem indult a legjobban s1mple és csapattársai számára a stockholmi verseny.

Szinte alig, hogy elkezdődött Svédországban a nyári szünetet követő második nagy volumenű torna, a DreamHack Masters Stockholm, máris egy meglepetés végeredménynek lehettünk szem- és fültanúi, hiszen a világ jelenlegi legjobb játékosával rendelkező Natus Vincere kikapott a kanadai Ghost csapatától egy BO1 keretein belül, mely a " B " csoport nyitómérkőzése volt.

A pálya veto-t követően Dust 2-re került a sor, melyről az mondható el, hogy egyik csapat sem a kedvelői közé tartozik, –hiszen az elmúlt három hónap statisztikáit látva, a Ghost háromszor játszott rajta, ebből csupán egyszer sikerült győznie, míg a Natus Vincere ötször is megmérettette magát, de mind az öt alkalommal vereséget szenvedett.

A pisztolykört simán hozta a Na'Vi, viszont az iskolakörök nem érkeztek a nyert első kört követően, ráadásul a harmadik körben steel az MP7-el egy szép kis négyest vert a full-eco kört játszó riválisára, így máris 3-1-es hátrányba találta magát az ukrán többségű csapat.

Ekkor a Na'Vi kicsit magára talált, és sikerült átvenniük a vezetést; elhúztak 6-5-re is, de két körös differenciát nem tudtak kialakítani, hiszen érkezett WARDELL egy 1v1 szituáció AWP noscope ölés megnyerésével, de ez a körveszteség is csak felébresztette az ukránokat, és sikerült megnyerniük a félidőt 9-6-ra.

A második félidő pisztolykörét a Ghost zsebelte be, de ők a Na'Vi-val ellentétben nem bukták el az iskolaköröket, így minden kezdődhetett előröl, hiszen 9-9 volt az állás. Innentől kezdve indult egy kisebb dominancia az ukránok részéről, el tudtak húzni 13-10-re is, ez idő tájt már azt lehetett érezni, hogy megtalálták a helyüket, és senki és semmi nem veheti el tőlük a győzelemet, a Ghost azonban nem így gondolta: három körös hátrányukból öt kört hoztak zsinórban. Így már náluk volt az előny, a Na'Vi-nak kettő meccspontot kellett hárítania, hogy egyáltalán hosszabbításra hozzák a mérkőzést, –mely végül össze is jött neki, amihez kellett egy nagyon szép Edward négyes.

A hosszabbítást a kanadaiak kezdték jobban: az első félidőt ők nyerték meg 2-1-re, majd ezután ismét kiegyenlítettek Zeus-ék. Az utolsó két kört azonban már nem tudták elhozni, így a Ghost 19-17-re legyőzte az idei ESL One Köln győztesét, ami az utolsó verseny volt a nyári szünet előtt.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!