Milyen kártyacsomagokat érdemes nyitni a Standardhoz?

Milyen kártyacsomagokat érdemes nyitni a Standardhoz?

Meglepő eredményeket mutatnak a számok. Az expanziók valódi hatása és a kártyák népszerűsége nem mindig függ össze egymással!

Érdekelt titeket, hogy a Standard formátum melyik kiegészítőkből táplálkozik? Hogy milyen pakkokat van értelme nyitni? A HSReplay megvizsgálta a mérkőzéseket rank 4 és legend között és érdekes eredményeket kapott!

A számok meglepőek lehetnek, de nem hazudnak: a Classic set és a Basic set előkelő pozíciója várható volt, de a Kobolds & Catacombs beékelődése a két már jól megszokott szett közé furcsának tűnhet. A Boomsday Project az újdonság varázsaként hat, a Journey to Un’goro kulcskártyákkal veteti észre magát. A Witchwoodról általánosságban nem beszélhetünk úgy, mint egy erős kiegészítőről, ezért nem is meglepő az utolsó hely, de a Knigts of the Frozen Throne szerény teljesítménye láttán felszaladhat a szemöldök. Mi az oka ennek?

A KotF a Deathknightokat hozta be a játékba, amikkel manapság minden második meccsen belefuthatunk. Druid az ellenfél -> Malfurion the Pestilent, Even, vagy Control Lock -> Bloodreaver Gul’dan és még lehetne folytatni a sort. Azonban a többi kártya az expanzióból nem igazán meghatározó. Erős neutral kártyaként csak a Saronite Chain Gangről, a Prince Kelesethről és a Lich Kingről beszélhetünk. Hiába vannak elképesztően erős class-specifikus kártyák, ha a semleges lapok nem elég jók ahhoz, hogy a paklik legnagyobb részében több is szerepeljen belőlük.

Hasonló a Witchwood helyzete is, –ahol Baku és Genn kéz a kézben építik fel a metát–, de az egyéb kártyákban már nem ennyire meghatározó a domináns gén. A páros és páratlan mechanikán, a Shudderwockon, a Lifedrinkeren, a Hench-Clan Thugon és néhány Vicious Scalehide-on kívül nem fogjuk valószínű megsiratni a rotálását, azonban még rengeteg dolog (és meta) változhat a jövőben.

Egy szó mint száz, a Kobolds & Catacombs összességében hasznosabb, de kevésbé meghatározó lapokat biztosít nekünk a pakliépítés során, mint a többi rotációban lévő kiegészítő. Ha biztosra akartok menni, akkor érdemes lehet Classic pakkokat nyitogatni nagyobb számban, mivel az így kinyitott kártyák sosem lesznek feleslegesek a Standard formátum szempontjából.

Ti szoktatok még régebbi kártyacsomagokat vásárolni, vagy csak az aktuális kiegészítőből veszitek őket?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!