Egyetlen meccsre a világbajnokságtól Vizicsacsiék

Egyetlen meccsre a világbajnokságtól Vizicsacsiék

Vizicsacsi és a Schalke04 a Vitality-vel küzdött meg az EU LCS elődöntőjében! A tét a madridi döntő és a VB részvétel volt. Nézzük, hogyan alakultak a mérkőzések!

A Schalke04 fantasztikus győzelemmel verekedte át magán az előző fordulóban a Splyce csapatán és ezzel két mérkőzésre került a garantált továbbjutástól a világbajnokságra. Ha lemaradtatok volna, itt elolvashatjátok az összefoglalót.

Splyce elleni győzelem: pipa, jöhet Madrid és a Vitality elleni elődöntő!

Aioween | 18/08/25 10:59Ahogy az várható volt, egyik csapat sem adta magát könnyen tegnap. A Schalke04 és a Splyce is foggal-körömmel küzdött a győzelemért. Tegnap elkezdődött végre az EU LCS rájátszása, ahol elsőként a Schalke04 és a Splyce ötöse lépett pályára. Az alapszakasszal ellentétben itt már minden találkozás Bo5-ös szériában zajlik.

A Vitality jobb formában érkezett a Schalke elleni mérkőzésbe, nem kellett plusz egy meccset vívniuk az elődöntős helyért. A Kikis-Gilius csere óta talán a legmeggyőzőbb csapat képét mutatták egész Európában.

A Schalke a tiebreaker meccsek során kikapott a Vitality-től és a Splyce-on keresztül vezetett az út az elődöntőbe. Hatalmas izgalmak után végül sikerült győzedelmeskedniük és felkészülhettek a revansra Jiizukiék ellen.

Minden adott volt, hogy egy kiélezett küzdelmet lássunk. Ami ezután történt, az már történelem!

Vitality vs S04

Az első mérkőzés nagyon gyors és agresszív összeállítást választott ki magának a Vitality, ami a játék korai szakaszában úgy tűnt, hogy működhet is. A Schalke azonban hamar eloszlatta a kételyeket és Amazing vezetésével meccsben tartotta magát egészen az első csapatharcig.

A Vitality túlvállalta magát a Szurdok Hírnökével és sokat akartak fogni, de Upset rögtön eltűntette Cabochardot, Nukeduck meg időben érkezett és egy 3-0-s cserét hozott el a S04. Innen meglett a Baron erősítés és a Vitality már csak az életéért küzdött. Rengeteg gyilkosságot és akciót láthattunk végig a mérkőzés során, amit végül Csacsiék magabiztosan behúztak a második Baron buff megszerzése után.

Győztes: S04

S04 vs Vitality

A Schalke ezúttal kék oldalról próbálta meglepni a Vitalityt és ismét komfortos választásokkal sikerült megkezdeniük a második mérkőzést. Amazing Skarnerrel, Vander Shennel, Upset Ezreallel újra megmutatta, hogy kiválóan érzik magukat, de nem róluk szólt a mérkőzés. Vizicsacsi Rumblet hozta el magának a felső ösvényre, amivel brutális statisztikát hozott Ornn ellen. Megállíthatatlanul ontotta ki magából a sebzést és Nukeduck is csatlkozott hozzá egy kiváló Irelia pickkel. Ott folytatta, ahol abbahagyta az előző meccsen a Schalke, semmi esélyt nem adtak a Vitality-nek.

Győztes: S04

S04 vs Vitality

A térfelek nem változtak, a tiltások azonban igen. Amazing Skarnerét és Upset Ezrealjét tiltotta a Vitality, ezért más stílusra kellett váltania Csacsiéknak. Kai'Sa Draven ellen küzdött az alsó ösvényen, Csacsi Cho'gath-tal próbálta legyűrni Cabochard Sionját. Vérfürdőt várhattunk ilyen választások után és a csapatok nem is cáfoltak ránk. A Vitality az összes meccsét elveszítette eddig, amikor 15 percnél aranyhátrányban voltak. Ezt nem akarták ismét kockáztatni és Kikis rajtaütései meghozták az eredményeket.

Az első valódi csapatharcba belement hátrányból a Schalke, de a Vitality köszönte a lehetőséget és bedarálta a felső ösvényen az ellenfelét. Elkezdedt szétnyílni az olló és ezúttal Csacsiéknak kellett hátrányból küzdeniük. 21. percben behúzta a Baront a francia csapat és innentől nem volt megállás. Megérdemelt győzelmet aratott a mutatott játék alapján (de a nézők tiszteletét nem nyerték el, az biztos) és elkezdte a felzárkózást összetettben a Vitality.

Győztes: Vitality

Vitality vs S04

Ezúttal a Vitality maradt meg az előző meccses összeállításnál. Attila Dravennel, Jiizuke Galioval igyekezett újabb győzelemet hozni a csapatának, amíg Kikis ezúttal Kindred helyett egy Gravesre csapott le. A S04 ismét egy lassabb lineupot hozott, csak Nukeduck LeBlanc választásában bízhattak a korai szakaszban. Hiába Kikis erős kezdése, az első gyilkosságot felső ösvényen Amazing hozta el, amire Jiizuke válaszolt. Az adok-kapok folytatódott, ismét egy pörgős meccsre számíthattunk tehát. Nem is kellett sokáig várni, hogy a Schalke megmutassa képesek az early game-ben is nagyot menni, nagyszerű harc után hoztak el ingyen három gyilkosságot.

A 15. percre aranyhátrányba került a Vitality és ez tudjuk mit jelent. Lassítani nem tudták a meccset ezzel az összeállítással, muszáj volt a harcokat keresniük. Egy rizikós Baron call majdnem megtréfálta Csacsiékat, de Nukeduck vezetésével megakadályozták a Vitalityt és ráadásként még két gyilkosságot is elhoztak. Attila Dravenje hirtelen nagyon erős lett és a Vitality vérszemet kapott. A Schalke kiválóan védekezett ki a rohamot és egy hatalmas harcot nyertek meg, ami után fordultak is a Baronra.

A Baron erősítéssel az alsó ösvényen indultak meg Csacsiék, de a Vitality nem adta meg magát és kiváló harcot nyertek az inhbitor torony mellett. Az mérleg hiába billent a Schalke oldalára, egyelőre nem tudták befejezni a meccset és a szériát. A 36. percben kockáztatott a Vitality és Baron harcba kezdtek 5v4-ben. A Schalke azonban megbüntette őket, hiába hozta el végül Kikis a Baront.

Megvan a Schalke döntője, fantasztikus eredményt értek el Csacsiék!

Győztes: S04 (Összesítésben: 3-1 a Schalke04-nek)

A Schalke04-nek minden esélye megvan a világbajnokságra, ehhez elég ha az Fnatic nyer az elődöntőben és a Vitality nem lesz bronzérmes, ha ez nem jön össze azonban Capséknek, akkor a Misfits-et kell megverniük a madridi döntőben, vagy a Regionális Bajnokságon győzedelmeskedniük. Ilyen dominancia és kiváló játék után merhetnek nagyot álmodni Csacsiék, mert úgy tűnik, hogy az alapszakasz második felére megtalálták azt, amit annyira kerestek. Elképesztő, amit művelnek a Schalke játékosai, gratulálunk nekik a fantasztikus győzelemhez!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!