Standard Dinnye erős, Wild Melone broken?

Standard Dinnye erős, Wild Melone broken?

Egy gyümölcs mind felett! A kombó Druid deckek eddig sem voltak gyengék, de a Dinnye erejével brutális számokat hoznak a Wildban.

Lassan az utolsó nyári dinnye is eltűnik az áruházak polcairól, de a Juicy Psychmelon köszöni szépen és nagyon jól érzi magát. A Wild talán legbetegebb kártyáját sikerült megalkotnia a Blizzardnak, –hiába nyilatkozta Dean Ayala, hogy nem foglalkoznak az egyensúllyal a „másik formátumban”, lassan ideje lenne ránézni a Vadonra. A Naga Sea Witch hónapokkal később, de megkapta a nerfet és ez volt az első és utolsó alkalom, hogy direkt a Standardból kirotált kártyához nyúltak a fejlesztők. Miért problémás a Psychmelon és mi lehetne a valódi megoldás rá?

Négy manáért, négy lap

Ennyire jó üzletet még sosem kötöttek a Hearthstone történetében. A Nourish öt manáért húz hármat, a Sprint hét manáért csinálja ugyanazt mint a Psychmelon. Vannak keretei, amik közé beszorították a Dinnye képességét, de mivel csak arra használja a Druid, hogy a kombódarabkákat a keze ügyében tudja, így nem bánkódik, ha nem négy, csak három lapot húz a Dinnye. Ez azt jelenti, hogy az egyik kulcskártya már a kézben van, és a kombó hamarosan lecsaphat a gyanútlan áldozatra.

OTK, Togwaggle és minden ami jó

A 7-8-9-10 manás lények közül mit akarunk felhúzni? Ez pakliváltozattól is függ, de általában a legjobb célpontok: Kun the Forgotten King, Aviana, Star Aligner, Northsea Kraken, King Togwaggle, Azalina Soulthief, Malygos. Mindegyik lap egy-egy kombót készít elő, ami általában a győzelmet is jelenti Malfurion számára. Eddig rákényszerült a Druid, hogy pörgesse a paklit, mert nem garantálta semmi, hogy időben megtalálja a kombóhoz szükséges lényeket. Ezt most el kell felejteni, mert a Dinnye kikeresi nekünk ezeket a lapokat és utána hátra dőlve élvezhetjük a siker édes ízét.

Mi lehet a megoldás?

Adná magát, hogy a Psychmelonhoz nyúljanak a Team 5 tagjai, de az nem oldana meg semmit. Ugyanúgy garantáltan megkeresné a lapokat, –igaz nem a 4. körben, hanem kicsit később–, de érdemben nem lenne gyengítés. A másik, hogy a Kun és Aviana környékén jöhetne valami változás. Jelenleg Aviana kilenc manás lényként garantáltan kéz, a kézben érkezik Kunnal a Dinnye elsütése után, de ha felemelné a költségét a Blizzard rögtön problémákba ütközne a Druid. Csak az egyik lategame miniont tudnánk felhúzni a Melonnal, ami hatalmas gyengítést jelentene. Valahogy úgy, kéne változtatni a dolgokon, hogy a kombónak ne lehessen felhúzni az összes darabkáját egy Dinnyével, ezért a lényeken költségét érdemes átdolgozni.

Jelenleg a Star Aligner Druid és társai bőven 60 % körüli teljesítményre képesek és népszerűségben is egyeduralkodóak a Wild formátumban. Ebben a brutális statisztikában a legnagyobb szerepet a Juicy Psychmelon játssza, aminek elképesztő erejével a Blizzardnak is muszáj kezdenie valamit a közeljövőben.

Ti hogyan counterelitek a Druidokat? Van rá valami jó megoldás, vagy instant concede minden meccs?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!