Először bukott elődöntőt Bjergsen; döntős a C9!

Először bukott elődöntőt Bjergsen; döntős a C9!

Tegnap lezajlott az észak-amerikai LCS első elődöntője is, amiben rengeteg fordulatot láthattunk!

Európa után Észak-Amerikában is elkezdődtek az elődöntők, aminek az első mérkőzését tegnap éjszaka játszották. Egyből egy nívós rangadót láthattunk: kettő méltán nagy csapat játszott, a negyeddöntőből továbbjutó TSM a harmadik helyen végző C9-el mérkőzött meg. Papíron a C9 tűnt erősebbnek, ugyanis a TSM már majdnem a negyeddöntőben búcsúzott. Az egész alapszakasz során bukdácsolt a Team SoloMid, viszont valahogy csak odaértek a rájátszást érő helyek egyikére. Ezt követően az Echo Fox ellen játszottak egy nagyon szoros szériát, de végül rajtuk is túljutottak 3-2-es összesítéssel. Az elődöntőben már nagyobb falat várta őket, nagyon össze kellett kapniuk magukat, ha a döntőbe szerettek volna jutni. Végül pedig a két csapathoz méltó BO5-ös szériát láthattunk, amiben szinte végig oda-vissza pattogott a labda.

Egyetlen meccsre a világbajnokságtól Vizicsacsiék

Loemifar | 18/08/31 21:30Vizicsacsi és a Schalke04 a Vitality-vel küzdött meg az EU LCS elődöntőjében! A tét a madridi döntő és a VB részvétel volt. Nézzük, hogyan alakultak a mérkőzések! A Schalke04 fantasztikus győzelemmel verekedte át magán az előző fordulóban a Splyce csapatán és ezzel két mérkőzésre került a garantált továbbjutástól a világbajnokságra.

Ahogyan azt korábban említettem a C9 sokkal jobb formában érkezett meg az elődöntőbe. Ahogyan azt már biztosan mindenki tudja, a C9 szereti cserélgetni a játékosait két meccs között, így az első mérkőzésen nem Svenskeren és Goldenglue játszott, hanem a dzsungelbe Blaber, míg a középső ösvényre Jensen érkezett.

A TSM ilyen cseréket nem alkalmazott, a szoksásos felállással érkeztek a C9 ellen is. Zven és Mithy párosa még mindig nem tudta azt a formát hozni, amit még régebben láthattunk náluk Európában, viszont Grignek sikerült néha megvillannia.

ELSŐ MÉRKŐZÉS

Az első választási és tiltási fázisban sikerült a C9-nak meglepnie ellenfelét, ugyanis Sneaky egy Quinn-t hozott el magának, amire abszolút nem számított a TSM. Bjergsen kezei közé került az új Akali, míg Jensen egy Zilean-t hozott ellene. Egy korai rajtaütésnek köszönhetően a 7. percben megszerezte az első gyilkosságot a C9, viszont majd 1 perc múlva a TSM tudott erre reagálni és egy 3v3-as fight közepette Blaber-rel végeztek. Az első tornyot végül a 14. perc környékén a C9 hozta el. Az egész mérkőzés folyamán a C9 játszott jobban, toronyban is végig ők vezettek, viszont néha-néha a TSM-nek is sikerült megvillanni, olyannyira, hogy a 34. percben egy kaotikus csapatküzdelmet követően a Baron Nashort is elhozták, amivel utána még egyszer le tudták nyomni az ellenfelet és megszerezni az első tornyaikat. Ezt követően az Ősi Sárkányt is bezsebelték a 40. perc előtt, ami segítségével végig tolták a felső ösvényt és egy jól kivitelezett küzdelem után be is fejezték az első mérkőzést.

MÁSODIK MÉRKŐZÉS

A második meccsre Bjergsen megint megkapta az Akaliját, Sneaky pedig akármennyire is erős volt az előző meccsen Quinn-nel most inkább Varus-t választott. A TSM hasonló csapatfelállással érkezett erre az összecsapásra is, Zven kezei között újra megjelent a Kai'Sa. Majdnem ugyanúgy kezdődött ez a meccs is, mint az első, a C9 elhozta az első tornyot, a TSM pedig erre még csak válaszolni sem tudott. A TSM most a 19. percben tudta megszerezni az első tornyát, ami azért vallajuk be, elég kései. Sárkányokban végig a C9 vezetett, egyet sem adtak oda Bjergsenéknek. Az aranyelőny sosem volt nagyno kirívóan nagy, viszont végig a Blaber vezette C9-nél volt. A 23. percben, nagyon korán, hozott egy Baront a C9, miután sikerült egy jól kivitelezett csapatküzdelemben megölniük néhány TSM játékost. Ez a Baron pedig pont elég volt arra, hogy egy újabb csapatküzdelmet nyerjenek és ezt követően végigtolják az alsó ösvényt, majd 26. perc alatt 1-1-re módosítsák a széria állását.

HARMADIK MÉRKŐZÉS

Erre a mérkőzésre már nem adta oda a C9 Zven-nek a Kai'sa-t, inkább kitiltották. Sneaky visszatért Quinn-hez, annak ellenére, hogy az előző meccsen remekelt Varus-szal. Zven nem nagyon tudott mit hozni, Varus-t nem akarták választani, próbálták ráerőltetni a C9-re, hogy ők hozzák el. Zven így egy nem szokványos "lövészt" hozott, Swain személyében. Bjergsen is leváltotta Akaliját, most egy másik assassint, Irelia-t hozott. A C9 részéről érkezett a Camillio, azaz Galio és Camille kemény kombója, plusz ha ez még nem lenne elég, akkor Zeyzal egy Leonával még ki tudja őket segíteni. Kettő mérkőzést követően végre úgy tűnt, hogy a TSM kezdi jobbban a találkozót, viszont az első torony most is a C9-é lett. 15. perc környékén alakult ki egy csapatküzdelem, amiből úgy tűnt, hogy a C9 jön ki jobban, nagyon gyönyörűen váltottatak célpontokat, viszont nem számoltak Zven Swain választásával, aki a végső képességét elhasználva szinte halhatatlan volt és már a játék korai szakaszában begyűjtött magának egy quadra killt.  Szinte vérmező lett az Idézők Szurdokából, ugyanis 26. perc alatt már több, mint 20 gyilkosság történt a pályán, ami valljuk be, NA-ben elég ritka. Egész meccsen szinte kiszámíthatatlan volt, hogy ki fog nyerni, de végül a 34. percben egy nagyon szépen kivitelezett csapatküzdelmet követően négy embert tudott megölni a TSM, ami pontosan elég volt arra, hogy végigostromolják az ellenfél bázisát és 35. perc alatt újra átvegyék a vezetést.

NEGYEDIK MÉRKŐZÉS

A negyedik meccsre már a C9 is úgy érezte, hogy valamit változtani kell és ez nem volt más, mint a cikk elején említett kettő csere. A dzsungelbe Svenskeren érkezett, míg a középső ösvényen Jensen-t Goldenglue váltotta. Ahogy megjelent Svenskeren egyből érkezett egy Lee Sin tiltás a TSM részéről is. Ez a meccs is igazi vérfürdővel kezdődött, a 11. percben még nem volt toronydöntés, ellenben már 8 gyilkosságot is láthattunk. Az első tornyokat újból a C9 gyűjtötte be és olyannyira elhúztak ebben, hogy míg ők hármat ledöntöttek a TSM-nek egyet sem sikerült. Egy jelentős aranyelőnyt is sikerüt kiépítenie a Cloud9-nak, majd a 28. percben a Baron Nashort is elhozták. Ezt követően Goldenglue egy Malzahar-ral a felső ösvényt, míg négy csapattársa a középső ösvényt ostromolta, ezzel bontották meg a TSM védelmét. Nem is igazán sikerült ezzel mit kezdeni Bjergsenéknek, egyből két inhibitort buktak. Itt még egyszer hazatért a C9, majd egy utolsó ostormot indítottak a TSM bázisára, ahol először Grig Trundle-jét tudták megölni, innentől kezdve pedig emberelőnyben nem hibáztak és 33. perc alatt megnyerték a széria negyedik mérkőzését is, –ezzel pedig az állás újból egál lett.

ÖTÖDIK MÉRKŐZÉS

A mindent eldöntő összecsapásra nem cserélt embert a C9, sőt még a karaktereken is alig változtattak. Goldenglue kezei közé újból Malzahar került, Zeyzal megkapta a maga Leonáját, míg Sven a könyörtelen Graves-szel indult csatába. A TSM újból szerencsét próbált a Zven-Swain párosítással, ami a harmadik meccs során nagyon bejött. Egész jól kezdett a TSM, tornyot ugyan nem sikerült dönteniük, de gyilkosságokban ők remekeltek a játék elején. Ahogyan azt megszoktuk már ebben a szériában tornyok tekintetében megint meglépett a C9, amíg ők elhoztak hármat a TSM-nek egyet sem sikerült, ezzel pedig újra a C9-hez került az aranyelőny. A 23. percben már 7 ezres arany differenciáról beszélhettünk, ami épp elég volt ahhoz, hogy a C9 teljesen tisztán legyűrje az ellenfelét egy csapatküzdelem során, Zven teljesen pozíción kívül volt Swain-nel, ez pedig 3 halálba került a csapatának. A TSM alsó ösvényének kellett volna megakadályoznia a C9-et, hogy 2v5-ben ne zúzzák rommá a TSM bázisát, viszont ez természetesen nem sikerült és egy ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy a TSM kiesik az elődöntőben és az NA LCS rájátszásának első döntőse a CLOUD9!

Ez pedig azt jelenti, hogy a TSM a tavaszi szezon után a nyeri szezonban sem lesz ott a rájátszás finálájéban, ez pedig könnyen a VB álmaikba is kerülhet. Bjergsen még életében nem veszített el rájátszásbeli elődöntőt, –egészen eddig. Hihetetlen fordulatos mérkőzésen vagyunk túl és azt mondhatom, hogy a C9 jól döntött, amikor 2-1-es állásnál becserélte Svenskerent és Goldenglue-t. 

A másik elődöntőt ma este játssza a 100 Thieves és a Team Liquid, amit természetesen magyar nyelven is követhettek a MagyarLOLTV csatornáján. 

Nézd meg MagyarLoLTV élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

A MÉRKŐZÉSEK MAGYAR NYELVŰ VOD-JAI ITT MEGTEKINTHETŐK

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.