Carry cipőket felvenni, indul az MNEB LoL versenye!

Carry cipőket felvenni, indul az MNEB LoL versenye!

Magyarország első folyamatos ligarendszere indul útjára! Jelentkezz te is, hogy versenybe szállj az értékes nyereményekért és a liga első szezonjában való részvételért!

Magyarországon először indul útjára egy több játékot is felölelő folyamatos liga, ahol heti szintű, rendszeres mérkőzések során mérhetik össze tudásukat a legjobbak! A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság összesen hat játékot fog magában foglalni, melyek között természetesen a League of Legends –a világ egyik legnagyobb e-sportja– is helyet kapott.

Ráadásul mindez hatalmas díjazás mellett zajlik majd, amire még nem volt példa Magyarországon, a V4 Future Sports Festivalt leszámítva. Azzal ellentétben viszont ez nem egy egyszeri alkalom, hanem szezonról szezonra futó, fix csapatokkal operáló ligarendszer lesz, hasonlóan az LCS-hez.

A liga első szezonja alatt összesen 3,5 millió forint kerül kiosztásra a csapatok között, amibe a kvalifikáció is beleértendő. Mivel ez egy folyamatos liga lesz, ezért a bejutásért is meg kell majd küzdeni, a kvalifikációk után összesen 8 csapatnak lesz helye az állandó megmérettetésen.

Ami az időbeosztást illeti, már a mai naptól kezdve lehet jelentkezni, ezen a linken. A jelentkezés korhatára 16. betöltött életév. A csapatok összeállítását illetően minimum 5, maximum 10 játékos lehet a csapatban, a nemzetiségi korlátozásokat tekintve pedig 4+1-es elosztás van érvényben. E szerint tehát minimum négy magyar és maximum egy külföldi játékos egy adott időben a pályán. A külföldi magyarok –amennyiben rendelkeznek állampolgársággal, vagy bizonyítottan magyar származásúak– nem számítanak bele a külföldi limitbe.

Amint a jelentkezés lezárult szeptemberben, októberben máris elkezdődnek a kvalifikációk, melyekből összesen négy lesz. Ezekről bővebb információt az alábbi linkeken találtok, alkalmakra lebontva.

Első kvalifikáció

Második kvalifikáció

Harmadik kvalifikáció

Negyedik kvalifikáció

Minden kvalifikációból összesen négy csapat jut tovább; így jön létre a top 16, –majd egy rájátszás követi mindezt, ahol megtudhatjuk, hogy ki lesz az a 8 csapat, aki elnyeri a részvételi jogot a liga első szezonjára. A top 8 után azonban még nincs vége a versenynek, hiszen a döntőbe jutás nem kis tétért zajlik. Ez már egy offline eseményen kerül megrendezésre, melynek az őszi budapesti PlayIT ad majd helyet. Ami a kvalifikáción elért helyezések díjazását illeti:

  • 1. helyezett csapat: 200 ezer Ft
  • 2. helyezett csapat: 100 ezer Ft
  • 3-8. helyezett: részvételi jog a liga első szezonjában

A kvalifikációk során tehát mindössze 300 ezer Ft kerül kiosztásra, a maradék 3,2 millió pedig az első szezon végén. 

2019 januárjában elindul a liga első hivatalos szezonja (mely januártól márciusig tart), és végül az első szezon egy újabb rájátszással –valamint egy offline döntővel– zárul egy egyelőre még egyeztetés alatt álló helyszínen. 

Nincs más dolgotok tehát, mint csapatot szervezni, sokat gyakorolni és bizonyítani, hogy méltóak vagytok egy ilyen szintű versenyen folyamatosan teljesíteni!

Ha pedig a verseny más játéka érdekelne, akkor nézzetek körbe az MNEB weboldalán, ahol minden szükséges információt, valamint a jelentkezéshez szükséges linkeket is megtaláljátok!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!