Tiborka:

Tiborka: "Legendás háborús szörnyeket irányíthatunk és ez sok ember szívét megdobogtatja"

Mi járhat az egyik legaktívabb World of Tanks tartalomgyártó fejében? Kérdéseinket Tiborkának szegeztük!

Tiborka csatornáját 2016-ban hozta létre, és azóta több, mint 5.000 feliratkozót és 500.000 megtekintést szerzett. Napjainkban ő az egyik legaktívabb World of Tanks tartalomgyártó, aki több Wargaming játékban is kipróbálta már magát.

Miért épp a World of Tanks? Mikor kezdtél el játszani? 

2012-ben regisztráltam a World of Tanks világába. Munkatársaim ajánlották a játékot, én akkor még a World of Warcraft világában voltam elveszve, és először még párhuzamosan játszottam a két játékot, de idővel már csak tankoztam. 

Mi az, amiben a World of Tanks más, mint a többi játék? Szerinted mik az előnyei, illetve az árnyoldalai? 

Itt nem egy kart megy egy fegyvert látsz a csata idején,hanem legendás háborús szörnyeket irányíthatunk és ez sok ember szívét megdobogtatja.Előnye az ingyenesség és a kis gépigény így sokak számára hozzáférhető.Hátránynak az RNG-t és az artyk stunnolását mondanám,De számomra a legnagyobb hátrány a régi tankok (Tiger II. IS-4, Hellcat, T28 Prototype) elavultsága.

Szerinted a WoT egy potens e-sport játékká válhat valaha? 

Minden játék leír egy haranggörbét és a WoT már túl van a csúcson, sajnos a WoT-ban az RNG nagyon erős befolyásoló tényező, ami egy komoly e-sport versenyen nem állja meg a helyét. Ezen persze lehetne változtatni, az RNG mértékét 5%-ra csökkenteni, a high tier tankokat újra balanszolni és komoly pénzdíjazású versenyeket szervezni.

Volt olyan e-sport játékos vagy csapat, akinek szurkoltál, esetleg olyan verseny, aminél azt érezted, hogy jó irányba tereli ezt a szcénát? 

Nem ilyen mélységben nem követem a versenyeket, de persze tudom, hogy voltak/vannak magyar játékosok, akik külföldi nagy klánokban komoly eredményeket értek el, de bízzunk benne, hogy még lesznek sokan, akikre büszkék lehetünk, mind a WoT világában, mind más e-sport képes játékban.

Mit jelent számodra a videózás, közvetítés?

Ez számomra egy hobbi, ami kikapcsol a hétköznapokból és feltölt, és úgy gondolom, hogy család mellet számomra ez a legelérhetőbb szórakozási forma.

Mennyi idődet emészti fel a közvetítés átlagosan? Van olyan adásod, amelyikre kifejezetten büszke vagy?

Ezért szeretek élőzni, mert az csak a közvetítés idejét meg az adás beidőzítését veszi igénybe. Átlagosan napi 3 órát mondanék, ami a közvetítéssel elmegy, de ez az idő változhat, ha jó a hangulat a chat-en, akkor ez az idő bőven kitolódhat. Nem akarom azt mondani, hogy büszke vagyok bármelyik adásra, de szívesen gondolok vissza bármely adásra, amin nagyon jó volt a hangulat és a nézők is jó szórakoztak -akik ott voltak tudják Lime VS Citrom- meg még sok ehhez hasonló.

Mit gondolsz a hazai World of Tanks rendezvényekről? 

Igazság szerint nem sok ilyen rendezvényen vettem részt még,de amin voltam azok jók voltak,bár évente lehetne több rendezvény több helyen.Persze a megrendezésük rengetek munkával jár gondolom. 

Gondolkoztál valaha azon, hogy e-sport kommentátor legyél? Szerinted mik a legfőbb tulajdonságok, amivel egy jó WoT kommentátornak rendelkeznie kell? 

Nemigazán gondolkoztam rajta, de lehet kipróbálnám magam ebben a szerepkörben is. Egy jó kommentátor szerintem először is tisztában van a játék működésével, jó megfigyelő képességgel rendelkezik és képes arra, hogy a néző érdeklődését az adás folyamán folyamatosan fenntartja. Azt nem tudom én erre képes lennék-e vagy minden adottság megvan-e bennem. 

Mit tanácsolnál azoknak, akik most kezdik el a World of Tanks-et? Mire figyeljenek oda? 

Szerintem nem elég csak elkezdeni játszani annak, aki komolyan akar vele foglalkozni. E mellett  nem árt utánaolvasni a játék működésének vagy éppen tapasztalt jó játékosok adásait nézni, mert tőlük sok apróságot ellehet lesni. De aki csak ki akar kapcsolódni a játékkal az élvezze a csatákat és tanuljon a hibáiból, és ne görcsöljön/idegeskedjen.

Milyen terveid vannak 2018 hátralévő részére? 

Ember tervez és a sárkány eldönti mit akarok. :-) Annak csak örülök, ha nem is nagy ütemben, de fejlődik a csatorna. Folyamatosan lesznek adások WoT-ból és Warships-ből, de emellett sok más játékban is kipróbálom magam. Épül az új gép is lassan, és nincs megállás!

Ti feliratkoztatok már Tiborka csatornájára? Kivel látnátok a jövőben szívesen ehhez hasonló interjút?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.