Elő a késekkel! - Indul az MNEB CS:GO versenye

Magyarország első komoly e-sport ligájának selejtezőjére az ESL oldalán regisztrálhattok majd.

Ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül lehullott a lepel az MNEB részleteiről, ami Magyarország eddigi legambiciózusabb e-sport ligája lesz. Összesen hat játékban mérhetik össze tudásukat a magyar játékosok: CS:GO, League of Legends, Rainbow Six: Siege, Hearthstone, PUBG, míg a hatodik játéknál egyelőre a tulajdonos cég válaszára várnak a szervezők. Összesen 15 millió forintot osztanak szét a hat játék között, amiből már a selejtező nyertesei is kapnak, –de az igazi nyeremény majd a liga végeztével kerül szétosztásra.

A csapatok összesen négy selejtezőben mérhetik össze a tudásukat, amiből minden egyes kvalifikáció végén 8 csapat jut tovább a playoffba. Ezen 32 gárda közül végül nyolcan jutnak be a ligába, de a rájátszás végén, a Playit-en egy offline döntő keretein belül a két legjobb ötös összecsap; a győztes 200 ezer, míg a vesztes 100 ezer forintot vihet haza a továbbjutás mellett.

Ezután kisebb szünet következik, hiszen maga a liga 2019 januárjában kezdődik és márciusig tart majd. A helyezések után áprilisban megkezdődik a rájátszás, aminek az offline döntőjében már komoly pénznyereményeket vihetnek haza a végső győztesek. A liga természetesen nem ér véget egy év után, így november és január között megkezdődik az átigazolási szezon, ahol a csapatok cserélgethetik a játékosokat és újra neki vághatnak a versenynek.

A versenyre az alábbi LINKEN jelentkezhettek, további információkkal pedig a selejtezők kezdete előtt tudunk szolgálni majd. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!