1 millió forint összdíjazással indul az MNEB Hearthstone ligája

1 millió forint összdíjazással indul az MNEB Hearthstone ligája

Szeptemberben indul a Magyar Nemzeti Bajnokság, aminek keretein belül a Hearthstone is terítékre kerül. Ebben a cikkben minden információt megtaláltok a regisztrációról, és persze a bajnokság menetéről is.

A Hearthstone az e-sport világában mindig is egy kicsit renitens volt; ide nem feltétlenül szükségesek a hihetetlen reflexek és nem kell percenként több százat kattintani, hogy mi legyünk a legjobbak. Itt a tudás, az intuíció és persze egy csöppnyi szerencse az, amire mindenképpen szüksége van egy játékosnak. Ettől függetlenül a Warcraft világán alapuló, gyűjtögetős kártyajáték az utóbbi évek egyik legkedveltebb e-sport játéka volt és a legnagyobb versenyeket az utóbbi évekbe több tízezer rajongó követte élőben a Twitch hasábjain. A játék pedig itthon is népszerű, nap mint nap, nagyon sok magyar kártyazsoké próbál feljebb jutni a játék ranglétráján és elérni a Legend rangot vagy éppen minél jobb helyezést azon belül. Az utóbbi években több verseny bizonyította, hogy a magyarok igenis szeretnének versenyezni és mikor felmerült az MNEB terve, akkor nem is lehetett kérdés, hogy a Blizzard játékának is szerepelnie kell. 

A tét és a keretek pedig olyanok, amit még a hazai Hearthstone közösség nem látott. Alapvetően a terv szerint egy liga jött létre, amiben a játékosok hétről-hétre mérkőznek meg egymással, hogy többhétnyi játék után kiderüljön, kié is lesz a bajnoki cím. A tét pedig nem kevesebb, mint 1 millió forint, ami a liga legjobb játékosai között osztanak majd szét. Az egész szezon két részre oszlik. 2018-ban egy osztályozó kupa kerül megrendezésre, ahonnan 16 játékos kerül be ligába, amit 2019 tavaszán tartanak majd heteken keresztül. Ezzel kapcsolatban a következő képen találtok információkat.

Tehát, ha te is részese akarsz lenni a bajnokságnak és versenyezni akarsz az 1 millió forintos összdíjazásért, akkor az első lépés, hogy sikeresen kvalifikáld magad. Erre több lehetőséged is lesz, hiszen szeptemberben és októberben 4 online kvalifikációs verseny is lesz, ahol 'megválthatod a jegyed'. Ha az elsőn nem jön össze a bejutás, akkor ne csüggedj, hiszen mindegyikre jelentkezhetsz. A formátum kicsit eltér a megszokottól, hiszen az őszi szakaszban végig Last Hero Standing megy majd. A további szabályokat az ESL oldalán találjátok majd, ahol egyébként a regisztráció is lesz. Mindezt az alábbi linken találjátok.

Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság - HS | ESL Play

World leading platform for esports. Play CS:GO, LoL, CoD, FIFA, SC2, WoT and more against real opponents for prizes and cash.

Az persze egy dolog, hogy az összdíjazás nagy része a tavaszi fordulóban kerül szétosztásra, de azért a kvalifikációs tornán sem maradtok díjazás nélkül. Az első helyezett 50 000 Ft-ot, míg a második helyezett 25 000 Ft-ot vihet majd haza.

A versenyről további információkat tudhattok meg az MNEB hivatalos weboldalán, illetve Facebook oldalán.

Szóval itt az ideje, hogy összerakjátok a legjobb paklikat, feltöltsétek az RNG tartályokat és mutassátok meg, hogy ti vagytok a legjobbak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!