"Minden Majort az ESL-nek kéne csinálni!"

Írta a North csalódott kapitánya, miután kiestek a Major tornáról. Vele együtt többen súlyos hangproblémákra panaszkodnak.

A HellRaisers sikerének bűvöletében kevés szó esett arról a technikai bakiról, mely beárnyékolta FACEIT Major fő selejtezőjét. Sokak már PGL Major szintjére "emelték" a szervezést, ami elsőre nem tűnik túlságosan jogosnak, de ha egy egész LAN-on úgy kéne játszani, hogy konkrétan bugosak a lépéshangok, akkor bizonyára kevesen lennél megértők a szervezőkhöz. MSL és Kyaerbye twitterjén fejezték ki nem tetszésüket.

Egész végig bugos lépéshangokkal kellett játszanom. Összességében egész jó volt a verseny, de még mindig nem elég jó. Sz*r dolog, hogy ilyen korán csomagolunk. Gratula a Vega Squadron-nak! Jól játszották meg az esélyüket, jól csinálták!

MSL is csatlakozott társához, aki azzal egészítette ki Kyaerbye mondandóját, hogy számára nagy csalódás, hogy ilyesmi történhet egy Major tornán, és reméli, hogy későbbiekben ezt javítani fogják. Továbbá arra is kitért, hogy szerinte az ESL-nek kéne minden Major-t megszerveznie, és akkor nem fordulna elő ilyesmi. A későbbiekben azt is hozzátette a dán játékos, hogy összességében nem emiatt estek ki a versenyből, de jó lett volna, ha ilyesmi soha nem fordul elő.

A méltán népszerű ausztrál elemző is megerősíti a híreket, miszerint valóban hangproblémák voltak a játékon belül. Ugyanakkor –felvetése szerint–, ha mindenki fejhallgató nélkül játszik, akkor kiegyenlített a küzdelem, –és a probléma meg van oldva!

Guardian nem tudott szó nélkül elmenni MSL twittje mellett. Ekképp reagált: 

Nem bántásból, de eléggé gáz dolog, hogy mindezt napokkal a történtek után írod ki. Rögtön, amikor felmerült meg kell volna tenned, és akkor a szervezőkön is nagyobb lett volna a nyomás, hogy megoldják a problémát.

Természetesen más játékosoknál is megjelent ez a hangprobléma. Legjobb tudomásunk szerint a Valve által biztosított szerver, avagy kliens oldal nem működött megfelelően. Mindenesetre bízzunk benne, hogy a szeptember 12-től kezdődő fordulón már nem fog ilyesmi előfordulni, és a jól megszokott körülmények között versenyezhetnek a csapatok.

Ti mit gondoltok a történtekről?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!