Jövőre több fociklub is csatlakozhat az EU LCS-hez

Jövőre több fociklub is csatlakozhat az EU LCS-hez

Teljesen átalakul jövőre az EU LCS: úgynevezett hosszútávú partnerséget fognak létrehozni a csapatok és a Riot között, amiben több fociklub is érdekelt lehet.

Alapjaiban alakulhat át jövőre nem csak az EU LCS rendszere, de maga a mezőny is. Idén Észak-Amerikában már elindult a franchise rendszer és míg itt is hasonló árak mellett lehet beszállni a buliba, több szempontból is más lesz az európai helyzet. Egyrészt nem feltétlenül franchise rendszer lesz, hanem az elmondások szerint hosszútávú partnerprogramok, illetve jó eséllyel a focicsapatok szállnak be az üzletbe, amik sokszor önmagukban is nagyobb eléréssel rendelkeznek, mint akár az egész NBA összesen.

A háromszoros világbajnok Faker és az SKT nem lesz ott az idei VB-n!

Ebben az évben fixen nem lesz SKT győzelem, –sőt még SKT döntő sem–, a Gen-G kiejtette Fakeréket a regionális selejtezőn!

És hogy mindez mit jelenthet az európai mezőnyre nézve? Jó eséllyel át fog alakulni a csapatok kiléte, és több nagy focicsapat és egyéb befektető szállhat be az e-sportba, amire már korábban is láthattuk példát. Elég ha csak Vizicsacsi csapatára gondolunk –aki jelenleg is az FC Schalke 04 égisze alatt játszik–, de volt próbálkozás korábban a PSG részéről, illetve az Origent is egy lapon említették a Real Madriddal. Ha valóban ez lesz jövőre a trend, akkor az EU LCS akár így is kinézhetne.

A Fnatic, mint a legsikeresebb európai csapat a mai napig, jó eséllyel megmaradna, esetleg beállna egy klub mögéjük, bár őket még eggyel sem hozták össze. A G2 szintén hasonló cipőben evez, igaz ők tavaly megpróbáltak pályázni egy NA LCS helyre is, ám ez nem jött össze nekik. A Vitality-nek pedig már most elég jó helyzete van; egyrészt mennek a VB-re biztosan, másrészt mögöttük már most is ott áll a Renault, ami tény, hogy nem egy focicsapat, de egy autómárka sem utolsó támogatóként, ami könnyen kicsengetheti a jelentkezési díjat.

A Schalke 04 már eleve adott és tény, hogy rebesgették, hogy jövőre nem biztosan lennének érdekeltek, de ha most vasárnap Csacsiék kvalifikálnak a VB-re, az könnyen megváltoztathatja a csapat véleményét az e-sport részlegét és LoL csapatát illetően. A korábban már említett Origent összehozták már a Real Madriddal, hiszen egy ottani vezető közvetlen befektetőként lett feltüntetve korábban. Az H2k mögé jó eséllyel a korábban már szintén jelen lévő Paris Saint-Germain (PSG) állna be.

A Red Bull ugyan nem fociklub, de nekik is volt már LoL csapatuk, amit talán most lenne a legjobb újraalapítani a megfelelő játékosokkal. 

Gilius egyik streamjén véletlenül elszólta magát, ahol az angol Arsenalról beszélt, akik elvileg már pályáztak is egy helyre jövőre.

Ezen kívül más e-sportokból is átcsoroghatnak ide csapatok, itt leginkább a CS:GO világából ismert Na'Vi, illetve a Virtus.pro nevei merültek fel. Szintén felmerülhet még a North neve, ugyanúgy a CS:GO világából, akik mögött pedig az FC Copenhagen áll, illetve az Astralist is emlegetik, mint esetleges érdeklődő szintén ezzel a klubbal a háta mögött. 

Ezekből nyilván nem fog mindegyik megvalósulni, jelenleg még leginkább spekuláció szinten lehet csak őket említeni, mivel hivatalos álláspontot még nem foglalt a Riot Games. Akárhogy is alakul a helyzet, függetlenül attól, hogy mely csapatok maradnak meg idénről, esetleg melyek fognak kilépni, Észak-Amerikából kiindulva a játékosok kiléte valószínűleg nem sokat fog változni, maximum átrendeződik, esetleg érkezik pár friss tehetség.

A fenti nevek pedig azért is lennének jók, mert egy vonalban lennének a Riot céljaival, vagyis hogy majdnem a teljes kontinenst lefedjék a csapatok. Ezáltal mindenhol lennének dedikált rajongók. A Schalke lefedné a német területeket, a PSG a franciát, az Origen a spanyolt, az Arsenal Angliát, míg a Na'Vi, vagy a Virtus.pro Európa keleti felét, a North pedig az északi területeket, és így tovább. Az olyan csapatok, mint a már meglévő Fnatic és G2 több nemzetből is táplálkoznak eleve. 

Egy szó, mint száz, érdekes lesz a jövő évi mezőny, –és azon sem lennénk meglepődve, ha az idei átigazolási szezon lenne az egyik legőrültebb, amit Európa hosszú évek óta nem látott.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!