"Egy Na'Vi szintű csapat ellen mindig agyban dől el a játék" - Xyp9x interjú

A Natus Vincere felett aratott győzelmük után nyilatkozott az Astralis játékosa.

A 23 éves dán játékost az Új Kihívók színpadán nyújtott teljesítményükről, illetve a Na'Vi ellen zajlott szoros nyitómérkőzésükről is elmondta a véleményét.

Először is ugorjunk vissza a múlt heti Új Kihívók versenyére, ahol eléggé ingadozó teljesítményt mutattatok. Szerinted minek volt ez köszönhető?

Xyp9x: Úgy gondolom, hogy nehéz volt számunkra azok ellen a csapatok ellen felkészülni, akik ott voltak, mivel ők nem játszanak olyan sokat, nem úgy játszanak, mint egy Tier 1 csapat, más stílusú játékot preferálnak, ezért bár nehéz, de muszáj alkalmazkodni annak a tudatában, hogy mi egy teljesen más játékstílust preferálunk, ennek is köszönhető az a rengeteg meglepetés eredmény, amit gondolom ti is láttatok.

A stockholmi DreamHack versenyre kicsit visszatekintve, az edzőtök, zonic megemlítette, hogy a nyári szünetben a csapat egy kicsit túlságosan elengedte magát, és nem készült annyit, ennek is köszönhetőek az egyes vereségek. Te hogy érzed, sikerült ezen javítani azóta?

Xyp9x: Nagyon sokat fejlesztettünk ezen. Én egyébként a szünetben is foglalkoztam a játékkal, nyílvánvalóan voltak hibák Stockholmban a nyári szünetről visszatérést követően, de talán ez a kisebb visszaesés minden csapatra jellemző volt, a mi esetünkben sem nevezhető ez komolyabbnak az átlagosnál.

Sokat olvashattunk már a hangproblémákról, amik leginkább a múlt hét versenyét jellemezték, a frissítést követően azonban gla1ve Twitter oldalán emlegetett hibákat. Milyen volt az első mérkőzés ezen a héten, jók voltak a körülmények?

Xyp9x: Igen, a legtöbbünk küzdött problémákkal a múlt héten, de én személy szerint az első mérkőzésen mindent jónak éreztem. Azt hiszem gla1ve emlegetett valamit, amikor könyvtárban volt, és egészen máshol hallotta ellenfelét, mint ahonnan az érkezett; nem tudom pontosan, erről talán őt kéne megkérdezzétek.

Egy rettentően szoros mérkőzésen vagytok túl s1mple és gárdája ellen. Hogyan készültetek fel erre a meccsre?

Xyp9x: Egy Na'Vi ellen –főleg Inferno-n– mindig az elmejátékot kell előtérbe helyezni, hiszen nagyon nehéz belőlük felkészülni, mivel CT oldalukon nagyon kevés aggresszív megmozdulást hajtanak végre, folyamatosan a rakókon ülnek. A felkészülésünkön is próbáltunk erre összpontosítani, és ezt a fajta védelmet valamilyen módon megtörni, –és még ha nehezen is, de sikerült.

Ezzel a győzelemmel egy elég nagy kő esett le a szívetekről, főleg annak a tudatában, hogy elég kemény csapatok kerültek az első körös vesztesek csoportjában, és természetesen ti nem akartatok hozzájuk csatlakozni.

Xyp9x: Pontosan, és ezért is győztünk nem igaz? Viccet félretéve, én személy szerint nem aggódtam volna, ha egy 0-1-es párosításnál egy FaZe ellenfeleként sorsolnak ki bennünket, hiszen ilyenekkel rengeteg nyomást helyezhetünk akár magamra, akár az egész csapatra, –de nagyon boldogok vagyunk, hogy győzelemmel nyithattunk itt is, csak úgy mint a múlt héten.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!