Melyik legendaryt válasszam az arénában?

A legerősebb lapok pickelése nem mindig egyértelmű döntés. Ebben próbálunk segíteni minden arénásnak!

Újra és újra felmerül a kérdés, hogy melyik legendary kártyát pickeljem arénában. A válasz nem egyértelmű, de nagy bizonyossággal el lehet dönteni a három lap közül, hogy melyiket érdemes választani a saját ereje és a paklival való szinergia miatt is. Ebben a cikkben adunk néhány tippet, ami segíthet a döntések meghozatalában!

A HSReplay statisztikái alapján a legnépszerűbb legendary lények közül kiemelkedik Zilliax és a Lich King, de a győzelmi arányok tekintetében óriásiak a különbségek. A Lich King önmagában egy brutálisan jó nyolc manás drop, Taunt és ingyen kártya egyben. Zilliax önmagában csak egy 3/2-es Rushos lény, ezért csak akkor érdemes kiválasztani, ha mágnesezésre alkalmas egyéb Mechek is szép számmal találhatóak a paklinkban. A Black Knight egy jó megoldás a rengeteg Tauntra, hiába csak egy Annoy-O-Tron a célpont, már megérte kijátszani a kártyát. Az Onyxia üres boardon elképesztően erős, de akkor sem veszít sokat az értékéből, ha egy-két lényünk már korábban kikerült az asztalra. Elise the Trailblazer egy teljesen átlagos 5 mana 5/5 test, ami egy plusz győzelmi faktort jelent, ha elhúzódnának a mérkőzések.

Az arénára jellemző „tempós” stílusnak nem kedveznek a drága lények, de érdemes kivenni 2-3 hét manánál nagyobb lapot. Optimális esetben ezek a legendaryk lesznek, Lich Kinggel és Deathwinggel az élen. A legjobb választásokért keressétek fel a Lightforge oldalát, ahol bucketek szerint vannak besorolva a lapok, így nem lőhettek félre a draft során.

Érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat –főleg, ha kevés tapasztalatotok van az arénában. Egy idő után magatoktól is ráéreztek majd, hogy melyik legendás kártya mennyit is ér ebben a szokatlan formátumban.

Nektek melyik a kedvenc legendary lapotok az arénában?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!