A Major győztes Cloud9 felállás egy időre újra összeállhat

A Major győztes Cloud9 felállás egy időre újra összeállhat

A csapat a WESG következő állomásának amerikai selejtezőjén játszhatna újra együtt.

Egyes források szerint az idén januárban megrendezett ELEAGUE Major Boston 2018 győztese, a Cloud9 év eleji ötöse újra együtt játszhatna egy verseny erejéig, –ám van egy akadályozó tényező.

Azt tudjuk már, hogy idén sem maradunk WESG nélkül, ami az E-sport olimpiájának is szoktak nevezni, hiszen itt minden nemzet képviseltetheti magát, nem csak CS:GO, hanem Dota 2, Starcraft II, Hearthstone, vagy akár Pro Evolution Soccer játékokban is. 

Az egyes országok regionális selejtezői, néhol offline döntői is publikus időponttal rendelkeznek, így van ez az USA-ban is. A WESG szabályai pedig kimondják, hogy egy csapatban öt ugyanolyan nemzetiségű játékosnak kell szerepelnie, így a jelenlegi C9 felállás –ami nem is teljes, hiszen STYKO csak kölcsönben van itt– nem indulhat a selejtezőben. Ezért jöhet újra képbe a június végén, még az SK-hoz igazoló Stewie2k és az őt később a MiBR-be követő tarik, akik ideiglenesen kisegítenék újra az amerikai szervezetet.

A bökkenő csupán annyi, hogy a Los Angelesben tartandó regionális döntők időpontja egybe esik az IEM Chicago versenyének idejével, ahova a Made in Brazil meghívást kapott; így azon a tornán szerepelniük kell, ezért sem olyan egyszerű a döntés most a Stewie2k-tarik párosnak. Mindenesetre jó lenne újra együtt látni Boston bajnokait, és sokan kíváncsiak lennének, mit tudna ez az ötös, –bő 7 hónap után.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!