Csalás-e a decktracker? A profik sem értenek egyet a válaszban

Csalás-e a decktracker? A profik sem értenek egyet a válaszban

Tiltani, tűrni, vagy támogatni kell a decktrackerhez hasonló szoftvereket? A legjobb játékosok között éles vita alakult ki a kérdésben!

A Hearthstone alapesetben egy elképesztően leegyszerűsített kártyajáték. Van a pakli, a board és a kezed; tulajdonképpen ezzel le is írtuk a játék kliensének legfontosabb elemeit. Az egyéb programok használata mindig is megosztotta a játékosközösséget. Ezek a „decktracker” alkalmazások segítik a játékost abban, hogy maga előtt lássa mi maradt még a pakliban, mi ment ki az ellenféltől, mekkora lesz a következő Jade Golem stb. Elképesztően hasznos kis programok ezek és a legtöbb profi játékos nem rest használni őket. A kérdés, hogy csalás-e ezeknek az alkalmazásoknak a használata, vagy el kell fogadni, hogy online környezetben mindenki úgy játszik, ahogy szeretne? A profik válaszoltak!

TidesofTime robbantotta ki a vitát, aki nem csak a decktracker programokat, de azt is nehezményezi, ha többen játszanak egyszerre, mert az 1v1 rögtön 2v1-gyé változik és rögtön felborulnak az erőviszonyok. Abban igaza van, hogy a ladderen tényleg szinte mindenki használja ezeket a szoftvereket, de az online felügyeletet és tiltást a Blizzard nem képes kiépíteni; maradnak az offline versenyek, ahol úgy is kijönnek a képességbeli különbségek.

Zalae válaszolt is egyből; megerősítette, hogy ezek a számítógépes programok –ameddig nem tiltott dolgok–, addig nem lehet „csalásnak nevezni őket” főleg úgy, hogy a Blizzard is engedélyezte a használatukat, ahogy StanCifka is írja.

Firebat az egész beszélgetésben ismét csak azt látta meg, hogy az egész Hearthstone rosszul van felépítve. A legend helyezések és HCT pontok hajszolása egysíkúvá és unalmassá vált, tényleg „singleplayer” élményt ad a mesekártyázás. A ladder a „gyakorlás módja a HS-nek”, mivel a valódi torunamenten dőlnek el a nagy pénzek, ezért is értelmetlen, hogy a ladder helyezések alapján osztják ki a HCT pontokat. Persze –ameddig a legtöbb játékosnak nincs lehetősége kijutni a nagy Dreamhack és HCT versenyekre–, addig maradnak a legendpontok.

Természetesen TidesofTime-nak is vannak támogatói –köztük Crane és Tylerootd–, aki még annak is örül, hogy papírt és ceruzát sem lehet használni a HCT versenyeken.

Egy szó mint száz, Sean Glaze megfogalmazta azt, amivel a profi játékosok legnagyobb hányada egyetért: amit papírral és ceruzával is el lehet érni, azt nincs értelme tiltani és csalásnak nevezni.

Szerintetek csalás a decktracker programok használata?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!