Elképesztő játékkal vált legendává a HellRaisers!

Elképesztő játékkal vált legendává a HellRaisers!

A svéd csapat ellen adódott meg a lehetőség, hogy Legendává válhasson DeadFox és a HellRaisers.

fnatic ötöse ellen kellett megszereznie a Legendás státuszt az idei FACEIT Major 2018 állomásának ötödik napján, ahol a Buchholz rendszer bevezetésének köszönhetően nem BO1, hanem egy BO3 összecsapáson mutathatták be a csapatok, hogy mire is képesek. A három pálya Mirage, Dust 2, Cache, melyekből Mirage a svédek, míg Dust 2 a HellRaisers választása volt, Cache mivoltáról pedig a fnatic dönthetett.

MIRAGE

Az elmúlt három hónap statisztikai adatait megtekintve mind a három pálya a HellRaisers felé hajlik, Mirage-on a svéd ötös hat meccsből csupán kettőt tudott megnyerni (33,3%), míg a HR hatból hármat (50%).

A pisztolykör és az iskolakörök a HR kezei között landoltak, előbbi megnyerésében kulcsfontosságú volt w0xic négyese. Az első vásárlós kört is sikerült megnyernie a HellRaisers-nek, viszont az azt követő eco ellen eléggé megszenvedtek, egy DeadFox egy az egy elleni küzdelem megnyerése biztosította be csapata számára az ötödik kört. A mérkőzés hatodik köre jelentette a fnatic számára az elsőt, a HR azonban a soron következőben azonnal visszavágott, így nyerték-bukták szituációba sodorva ellenfelüket. Az 5-1-es állást követően DeadFoxék vezettek 9-1-re is, végül a félidő egy 11-4-es eredménnyel zárult. A második pisztolykört már a svédek nyerték, azonban w0xic kör kezdetekor duplázott a P250-es pisztolyával, az i-re a pontot pedig ANGE1 tette, aki két szép fejessel megoldotta az 1v2 szituációt.

13-5-nél a HR majdnem beleszaladt egy full eco elleni vereségben, viszont DeadFox és bondik megoldotta a 2v5 szituációt, ahol draken egy órásit hibázott bondik-kal szemben –hiszen túlszaladt–, és így az utolsó tizedmásodpercben az ukrán hatástalanította a bombát.

Ekkor a fnatic egy óriási comeback-be kezdett, 14-5-ről sikerült feltornázniuk magukat 14-12-ig. Ekkor tört meg a jég, és a HR bebiztosította magának a meccspont szituációt. Az izgalmak azonban nem értek véget: az utolsó körben sem sikerült megnyernie a pályát a HellRaisers-nek, így érkezhetett a hosszabbítás, melynek első félidejében a HR-t a káosz jellemezte, 2-1-es svéd előnynél bondik 1v2 megoldásával egyenlítettek DeadFoxék. A győzelem viszont nem jött össze, –így a rendes játékidőben egy kilenc körös hátrányt ledolgozva 1-0-ás svéd előnnyel folytatódhatott a mérkőzés.

DUST 2

Ahogy Mirage-on is megmutatkozott: nem lehet mindig a statisztikákra alapozni. Dust 2-őt sokszor a fnatic csupán egyszer játszott az elmúlt 3 hónapban, mely győzelemmel zárult számukra, míg a HellRaisers tízből hét D2 csatát nyert meg (70%).

A pisztolykört a fnatic nyerte, és az azt követő két iskola kört is, így gyorsan három körös előnyre tettek szert a svédek. Nagyobb előnyre azonban nem került sor, hiszen a HellRaisers azonnal kiegyenlített, és további három kört megnyerve hat kört tudhattak magukénak zsinórban. A félidőt végül a fnatic nyerte 8-7-re, a HellRaisers azonban a második félidőt végig dominálta, a jordán ISSAA triplákkal és elképesztő duplákkal segítette a rakók visszafoglalását.

Bár 15-8-nál egy kört nyertek a svédek, a pályát végül DeadFoxék húzták be, –így érkezhetett a mindent eldöntő Cache.

CACHE

Cache-en a svédek ugyanolyan mutatóval rendelkeztek, mind Dust 2-őn, a HellRaisers viszont az elmúlt három hónapban ötször vívott csatát ezen a pályán, melyből négyet sikerült is megnyerniük (80%).

Mivel a fnatic dönthetett a döntő pályáról, a HellRaisers választhatott oldalt, ezáltal CT-ként kezdték meg az első félidőt, és megszerezték a pisztolykört –ANGE1 gyönyörű játékának köszönhetően–, emellett az iskolakörök sem okoztak akadályt.

Úgy tűnt, sikerül átmásolni a második pályán nyújtott védelmét a HellRaisers-nek ide is, hiszen további három kört sikerült nyerniük. A hatodik körben ismét ISSAA villantott egy gyönyörű triplát.

Szinte megállíthatatlannak tűnt ISSAA-ék védelme, hiszen egy elvesztett kör után azonnal visszaszerezték a irányítást, de sajnos újabb kört vesztettek, így már "csak" 10-2-re vezettek a 13. körre fordulván. A vonaton viszont nem volt fék és ISSAA a következő körben is elképesztően játszott, aminek köszönhetően 19-3-as stattal és 11-2-re vezetve várhatta a következő kört. Ezt a védelmet hihetetlen nehéz volt megfogni és ezt az eredmény is híven tükrözte, hiszen 13-2-re megnyerték az első játékrészt a srácok, amivel szinte bebiztosították győzelmüket és a továbbjutást!

A pisztolykört ki másnak köszönhette megint a HR, mint ISSAA-nak, aki emberfeletti teljesítményt nyújtott mind a három pályán. Ezután már csak az iskolakörök vártak DeadFoxékra, akik remekül vették az utolsó akadályokat is. Cache tehát borzasztó egyszerűen sikerült a HR-nek és 16-2-vel tényleg bucira verte a svéd csapatot. Szívből gratulálunk Bencének és az egész HR-nek; reméljük a legjobb 8 között is megmarad a kiváló forma!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!