Rekkles:

Rekkles: "Szeretném megmutatni a világnak, hogy nem szerencsével lettünk Európa legjobbja!"

Rekkles már Koreában van, fel is tűnt az LCK meccsei között. Egy interjúban beszélt arról, hogy minden áron bizonyítani akar a világnak.

Rekkles a kihagyott időszak ellenére is egy nagyon elhivatott játékos. Az EU LCS döntőjének megnyerése után nem is ment el pihenni, hanem pár napra rá már Koreába repült és feltűnt az éppen zajló LCK regionális kvalifikációjának műsorában is, sOAZ-zel együtt. A Gangnam Nexon Arenában már a Gen.G és a Kingzone DragonX játszott egymással, hogy eldőljön a harmadik koreai VB szereplő kiléte is.

A TSM sosem hagyott ki egy VB-t sem, egészen eddig!

Aioween | 18/09/17 10:34Amióta létezik a világbajnokság, a TSM még egyet sem hagyott ki, egészen eddig. Tegnap este a Cloud9 jóval jobbnak bizonyult! Rájár a rúd a TSM-re idén. Hiába jött hozzájuk a négyszeres EU LCS bajnok alsó ösvényes páros Zven és Mithy, nem tudtak maradandót alkotni 2018-ban.

Az ottani látogatása során egy interjú is készült vele, ahol többek közt csapatának sikereiről beszélt, illetve, hogy mindenképp bizonyítani szeretné, nem szerencse kérdése volt, hogy tavasz után nyáron is ők lettek a legjobbak Európában, ADC mentes meta ide, vagy oda. Nem mehettek el szó nélkül a Gen.G és a Kingzone összecsapása mellett sem.

Hogy tetszik a Nexon Arena?

"Minden nagyon a helyén van. A fülkék és a játékosok alig pár méterre vannak a rajongóktól, ilyenre Európában csak a meccsek után van lehetőség, mivel a nézők sokkal messzebbről nézik a mérkőzéseket. Emiatt az LCK légköre nagyon barátságosnak tűnik."

Mit gondolsz a mostani összecsapásról?

"Úgy gondolom, hogy a Gen.G nyerni fog, –hacsak a Kingzone nem változtat a stílusán–, mert a mostani top centrikus játékuk nem igazán kifizetődő a mostani metában. Jelenleg csak két carry topos hős közül választhatnak, ők Aatrox és Urgot, így nem nagyon látom, hogy ezt miként tudnánk megvalósítani ezzel a top centrikus elképzeléssel. Ettől függetlenül szerintem szoros széria lesz, 3-2-re számítok.

A Kingzone-nak szurkolok, mert tavaly miattuk kaptunk egy helyet a negyeddöntőben a VB-n. A Gigabyte Marines-zal szemben 10 ezer arannyal voltak lemaradva és bár már megnyerték a csoportot, illetve nem volt igazi motiváció arra, hogy nyerjenek, keményen küzdöttek és visszajöttek a meccsbe. Úgy érzem a felelősségem, hogy nekik szurkoljak és mindezek mellett nagyon barátságosak. CoreJJ az egyetlen Gen.G-s játékos, akivel beszéltem legutóbb, mikor itt jártam."


Miért jöttél ki Koreába ennyivel korábban a legtöbb csapattársad előtt?

"Úgy éreztem, hogy most nem sokat segítene rajtam, ha hazamennék egy hétre, mint a csapattársaim. Azonnal Koreába jöttem, hogy alkalmazkodjak az új alvási ritmushoz és az időzónához, a kajához, –és így tudok solo queue-t játszani is. Így minden sokkal könnyebben kerül majd a helyére. Valószínűleg jetlagtől szenvedtem volna, nehezebben találtam volna rendes étkezdét, ha csak az utolsó pillanatban jövök. El szerettem volna rendezni az apróbb dolgokat időben, mielőtt nekiállok rendesen gyakorolni. Úgy érzem jó formában leszek már a keddi scrimmekre."

Nagyon sok nemzetközi rajongód van. Szeretnél mondani nekik valamit?

"Szeretném a lehető legnagyobb erőfeszítést megtenni, hogy felkészüljek az idei VB-re. A tavalyi világbajnokságon elfogadhatóan játszottam, de a 2018-as MSI-on nagyon messze voltam a jó formámtól és úgy érzem az volt az egyik legrosszabb tornám az egész karrierem alatt. Ezúttal szeretném jól teljesíteni és megmutatni a világnak, hogy nem a szerencse miatt lettünk én és a csapatom Európa legjobbja. 

Ami a koreai rajongókat illeti, szeretném megköszönni hogy örömmel fogadtak. Nagyon jó érzés volt meglátogatni az LCK stúdiót és rengetegen vártak rám, hogy közös képet csináljanak velem."


Rekkles számára talán a legjobbkor állt helyre a meta, hiszen sokat kihagyott a nyári szakaszból. Most, hogy visszatértek a hagyományos lövészek, illetve lesz még egy patch, ami tovább stabilizálja a helyzetet. Semmi sem állhat az útjába, hogy valóban odatehesse magát és megmutassa, mire is képes.

,KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!