A TSM sosem hagyott ki egy VB-t sem, –egészen idáig!

A TSM sosem hagyott ki egy VB-t sem, –egészen idáig!

Amióta létezik a világbajnokság, a TSM még egyet sem hagyott ki, –egészen idáig. Tegnap este a Cloud9 jóval jobbnak bizonyult!

Rájár a rúd a TSM-re idén. Hiába jött hozzájuk a négyszeres EU LCS bajnok alsó ösvényes páros Zven és Mithy, nem tudtak maradandót alkotni 2018-ban. Sem tavasszal, sem nyáron nem jutottak el még a döntőbe sem, amit szintén nem hagytak ki egyszer sem a korábbi években. Valami nagyon nincs rendben a csapatnál, –csak ellentétben a Cloud9-nal, ők ezeket a problémákat nem tudták megoldani.

Az átok tovább él: negyedjére sincs meg a világbajnokság Vizicsacsinak

Hodi | 18/09/16 20:31 Idén minden eddiginél több és jobb esélye volt Vizicsacsinak arra, hogy kijusson az év legrangosabb League of Legends versenyére. 2015 óta minden évben harcoltak a vébéért; minden évben hajszálnyira voltak, –és mégis, minden évben elbuktak az utolsó akadálynál.

A Cloud9 ezzel szemben egy bravúros nyári szakaszt mutatott be a gyenge kezdés ellenére. Két héten is voltak utolsók az alapszakasz során, de végül második helyen zárták azt és egészen a döntőig jutottak. Itt 3-0-ra kikaptak a Team Liquidtől, ami most kérdés nélkül Amerika legjobb csapata. A döntőben elszenvedett vereséggel a gauntlet, vagyis a regionális kvalifikáció legfelső lépcsőfokáról várták ellenfelüket, mint utólag kiderült, a TSM-et.

A legutóbbi találkozó során is a Cloud9 nyert, ám akkor egy nagyon szoros 3-2-es szériát láthattunk és nagyjából valami hasonlóra számítottunk ezúttal is. Nem is tévedhettünk volna nagyobbat, a végeredmény ugyanis egy viszonylag tiszta 3-0 lett a Cloud9 javára. Az első mérkőzés egész szoros volt és úgy tűnt, a TSM megszerzi az első győzelmet, még Baront is szereztek a 25. percben és elkezdődött az ostrom. A 30. percben azonban egy jó Sneaky Teleportnak köszönhetően megfogták a TSM-et, majd egy újabb harccal lemosták a Bjergsenéket a pályáról és vele együtt a Nexus-t is.

A meglepetések csak ezután kezdődtek. Az első meccsen elhúzták a mézesmadzagot Aatrox-szal, majd a másodikon ezt átadták Hauntzernek, aki bekapta a horgot. Licorice már készült erre és visszahozta a felső ösvényes Hecarimot, amire a TSM egész egyszerűen nem volt felkészülve. Galioval kiegészülve Hecarim szinte bármikor berohanhatott és kettejük kombója majd minden alkalommal szétszedte a TSM csapatát, akik fejvesztve menekültek. 42 percig tartott a küzdelem, nem volt egyoldalú stomp, de a Cloud9 végig a saját kezében tartotta a gyeplőt és szép lassan megszerezték második győzelmüket is.

A harmadik meccsen másodjára is belement a TSM az Aatrox vs Hecarim matchupba. Sárkányok terén figyelt a TSM, két pokolit is elhoztak, de más célpontokban nem remekeltek. Hiába a viszonylag szoros gyilkossági arány, tornyokban messze vezetett végig a Cloud9. A helyzeti előnyt kihasználva egy Baron is került Jensenékhez a 32. percben, innentől pedig nem váratták túl sokáig a nézőket. Még mielőtt a Baron erősítés lejárt volna, ledózerolták a TSM bázisát, megnyerve ezzel a szériát 3-0-ra!

Ez a győzelem pedig több dolgot is jelent egyszerre. A TSM volt az egyetlen olyan csapat már, akik minden egyes VB-re kijutottak, immáron nem létezik olyan csapat, aki ezzel büszkélkedhetne. A Cloud9 eddig minden egyes regionális kvalifikációt megnyert, amin részt vett, ezt a szokásukat megtartották. Sneaky pedig megdöntötte a legtöbb egymás utáni VB szereplés rekordját játékos szinten, ez lesz a hatodik világbajnoksága zsinórban. Ezzel megelőzte az eddigi rekordtartókat, –Dyrus-t és Yellowstart–, akik fejenként 5 egymást követő VB-n szerepeltek.

A meccs után pedig Reapered-et, az edzőt kérdezték a Hecarim választásról, ami nagyon is tudatos volt. Egy meccset kért Licorice-tól Aatrox-on, hogy megmutassák milyen erős, majd odaadják a TSM-nek, hogy a csapda elkészüljön. A csapda pedig sikeres volt, Hauntzer kétszer is elhozta, Licorice pedig mindkétszer Hecarimmal válaszolt, sikeresen.

Ha szeretnétek magyarul visszanézni a meccseket, akkor azt megtehetitek a Magyar LoLTV jóvoltából, az alábbi videóval!
Nézd meg MagyarLoLTV NA LCS | Summer Split | Gauntlet | TSM vs C9 | BO5 | HUN | című tartalmát a twitch.tv weboldalon

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!