Mekkora esélye van a HR-nek Amerika legjobb csapata ellen?

Mekkora esélye van a HR-nek Amerika legjobb csapata ellen?

Az ágrajz egyik fele nem túl erős, a másik viszont kőkemény.

A HellRaisers egészen elképesztő játékkal lőtte be magát a FaceIT Major legjobb 8 csapata közé, –ezzel pedig biztosították helyüket a következő tornán is, mint legendák. A döntő csoportkör mérkőzésen Mirage hosszabbításban dőlt el a Fnatic javára, ám a követkő két pályát, Dust2-t és Cache-t nagy fölénnyel hozta a HR, amiben nem kis szerepe volt a jordán játékosnak, ISSAA-nak.

Rögtön a negyeddöntőben olyan ellenféllel kell majd szembenézniük ANGE1-éknek, akik még a végső győzelemre is nagy magabiztossággal pályázhatnak. Amerika legjobb csapata, a Team Liquid rendkívül kiváló formában van, többek között az Astralis-t, és a NiP-et is térdre kényszerítették, de a selejtezőben a HR-t is megverték már. Arra igyekszünk választ találni, hogy vajon lehet-e esélye DeadFox-éknak a továbbjutásra.

Az alapszakasz második legjobb csapata a Team Liquid (az első a Complexity, legalábbis rating alapján). Sima 3-0-val jutottak be a rájátszásba, ezen felül pedig a három kanadai muskétás, stanislaw, NAF, és Twistzz benne vannak a 8 legjobb rating-gel rendelkező játékos között a tornán. A hét pálya közül csupán Nuke, és Train a legkevésbé játszott pályáik, amik általában a többi profinak sem fekszenek (konkrétan a három hónap alatt egyetlen egyszer sem játszották).

Ehhez képest a HR igen diverz pályaválasztásokon van túl. Többségében Overpass, Train, Dust2, Cache, és Mirage is. A HR számára a legjobb az lenne, ha Mirage-t és Inferno-t is el tudnák kerülni, míg a Liquid valószínűleg Train és Nuke tiltással fog kezdeni. Az így előre látható pályák, Overpass - Dust2 - Cache triója lehet. Persze utóbbi két pályán lehet félnivalója az amerikai gárdának, hiszen ISSA emberfeletti teljesítményt hozott rajtuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy Twistzz vagy NAF ne lenne képes hasonlóra őrületes performanszra. 

Az összecsapásuk szeptember 21-én 17:15-től várható, s bár addig sok víz lefolyik azon a bizonyos Dunán, az már jól látszik, hogy a nemzetközi jóslatok 70-30 arányban a Liquid-et hozzák ki győztesen. Nekünk ez az arány picit más, amiben természetesen a magyar induló miatt elfogultak vagyunk:

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!