A Hecarim top visszatért, íme a felső ösvénye új üdvöskéje!

A Hecarim top visszatért, íme a felső ösvénye új üdvöskéje!

Egy igazi múltidézést hajtott végre a Cloud9 vasárnap, és egy igencsak fontos tétmeccsen rántották elő a semmiből a Hecarim topot újra!

Hecarim visszatért a felső ösvényre!

Az LCS meccsek nézése sokszor gyönyörű pillanatokkal örvendeztet meg minket, ugyanakkor sokszor baljós jeleket is hozhatnak a solo queue játékosok számára. Ez leginkább akkor történik meg, amikor egy szokatlan választás, egy szokatlan helyen jelenik meg. Mivel sokan követik ezeket a meccseket, sok rajongója is van általában a csapatoknak, szinte biztos, hogy a következő napon az adott hős választási aránya meg fog nőni, –főleg ha a színpadon is sikereket értek el vele. 

A TSM sosem hagyott ki egy VB-t sem, egészen eddig!

Aioween | 18/09/17 10:34Amióta létezik a világbajnokság, a TSM még egyet sem hagyott ki, egészen eddig. Tegnap este a Cloud9 jóval jobbnak bizonyult! Rájár a rúd a TSM-re idén. Hiába jött hozzájuk a négyszeres EU LCS bajnok alsó ösvényes páros Zven és Mithy, nem tudtak maradandót alkotni 2018-ban.

Valószínűleg valami hasonló vár ránk ezúttal is, hiszen a Cloud9 a tegnapi TSM elleni regionális kvalifikáció döntőjén kétszer is a Hecarim top mellett tette le a voksát, és mind a két alkalommal nyertek is vele. Utoljára igazán a 2015-ös évben láthattuk őt topon, illetve nagyon rövid ideig a 2017-es évben is, de inkább az előző volt a domináns. Szóval ha netán talán ezzel találkoznánk a felső ösvényen, legyünk kicsit felkészültebbek, vagy legalábbis tudjunk róla, nem úgy, mint a TSM, akiknek lövése sem volt, hogy mit kellene ellene csinálni.
Licorice buildjei a TSM elleni mérkőzéseken.
Licorice, a Cloud9 felső ösvényese pedig bemutatta, hogy igenis van helye a karakternek a topon, –ráadásul gusztustalanul erős volt vele. Elsőként természetesen a Trinity Forceérkezett a négylábúra, utána pedig egy Deadman's Plate, hogy még inkább kihasználja passzívját. Hecarim plusz sebzést kap az éppen aktuális mozgási sebességéből. Onnantól pedig szó szerint nem volt megállás, végigvágtázott a pályán, Nocturne-nel és Galioval kiegészülve pedig folyamatosan meglepetéspartikat rendeztek a TSM legnagyobb szomorúságára.

Mondjuk a mérkőzések során ezt a három ultit nem is mindig sikerült teljes mértékben összehangolni, de a Hecarim önmagában is olyan nyomást gyakorolt a pályán, hogy erre nem is volt szükség. A mostani meta amúgy is sokszor a roamolásról szól, vagyis hogy minél gyakrabban segítsünk be más ösvényeknek, erre jobb karaktert pedig keresve sem találnánk. Ez többek közt annak is köszönhető, hogy a dzsungeles szerep ilyen téren, leszámítva a rendes gankeket, kissé visszaszorult. Így a mid mellett a top az, aki be tud segíteni másoknak. 

Rúnaválasztás terén a Phase Rush ajánlatos, hogy még több mozgási sebességet szerezzünk vele a cserékre. Tárgyakból pedig az említetteken kívül Sterak's Gage lehet még jó választás, Guardian Angel, illetve valamilyen védelmi tárgy, attól függően, hogy kik ellen vagyunk, nem árt nem elolvadni fél másodperc alatt, ha már berohantunk, hisz nem mindig lesz egy jó Galio mellettünk. Idézői képességekből Teleport, illetve Ignite a menő, de azt mindig tartsuk szem előtt, hogy nem lesz Flashünk, szóval jól gondoljuk meg, hogy mikor és hova megyünk be.

Ebből kiindulva egy jó tanácsot is adnánk azoknak, akik kedvet kaptak a Hecarim tophoz. Az ösvényen nem biztos, hogy a legjobb lesz és az sem mindegy, hogy ki ellen hozzuk. Aatrox-szal szemben megállta a helyét, de más elnyomóbb karakterekkel szembe, mint mondjuk egy Urgot, esetleg Darius vagy full tankok ellen már nem biztos, hogy egyedül hozni fogjuk az ösvényt. Nem árt folyamatosan nézni a térképet sem, hiszen az igazi ereje nem feltétlenül az 1 v 1-ben van, hanem a roamolásban, illetve csapatharcokban. Előbb fussatok pár kört vele normál meccseken, hogy érezzetek rá a karakterre, aztán jöhet a ranked.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!