Óriási lehetőség kapujában áll a V4 győztes Gabinho

Óriási lehetőség kapujában áll a V4 győztes Gabinho

A fiatal magyar tehetség egy lépésre van attól, hogy egy igazi sztárcsapatba igazoljon.

A magyar FIFA kedvelőknek nem kell bemutatni Szirtesi "Gabinho" Gábort, aki márciusban megnyerte élete első nagyobb versenyét, a V4 Future Sports Festival-t, majd ezt követően május végén egy mérkőzésen múlott, hogy kijusson a FIFA Világbajnokságára. Miközben itthon már kőkeményen készül a FIFA 19-re, addig nemzetközi porondon - még a FIFA 18-ban ér el komoly sikereket. Most egy újabb hatalmas lehetőség nyílt meg előtte, viszont innentől kezdve már nem a saját kezében van a sorsa.

A magyar játékos még az idény végén bezsebelt egy szép eredményt, a Gfinity Challenger Seriesben jutott be a legjobb 30 közé, –méghozzá elég előkelő helyen, a 15. pozícióban zárt. Ez pedig azt jelenti, hogy részt vehet az Elite Series Pro Draftján, aminek a lényege, hogy profi csapatok (pl. a Fnatic, Vitality, Hashtag United, Unilad - a szerk.) kiválaszthatnak maguknak játékosokat, akiket szeretnének leigazolni. Gabinho már több ízben is bebizonyította rátermettségét a játékra fiatal kora ellenére, így jó eséllyel pályazhat az egyik csapat vétójára. Összesen 1850 pontot gyűjtött, ez pedig azt jelenti, hogy csak 440 egységgel maradt le a TOP10-től. Már ez magában óriási eredmény, hogy a legjobb 15-ben ott van Gabinho, viszont az i-re a pontot az tenné fel, hogyha leigazolná egy sztárcsapat. Nem titok, hogy Gabinho Hashtag United rajongó, Amszterdamban le is pacsizott a Hashtages srácokkal; egy álma válna valóra, ha a csapat felkeresné.

A V4 és a FIFA VB kvalifikáció után egy újabb lehetőség nyílt meg a nagyon fiatal játékos előtt, viszont innentől kezdve nem a saját kezében van a sorsa. A csapatok ilyenkor elemzik a bejutott játékosok stílusát, mind játékban és mind játékon kívül, majd ezt követően meghozzák a döntésüket. Ha Gabinhonak sikerülne bejutni valamelyik csapatba, az egyben azt is jelentené, hogy élőben, a Gfinity Esports Arenában, teltház előtt is a virtuális gyepre léphetne. 

Nagyon büszkék vagyunk Gabinhora, hogy nemzetközi színekben is képviseli hazánkat és már ez magában is nagyon szép eredmény. Mindennél jobban reméljük, hogy legközelebb már arról számolhatunk be nektek, hogy aláírt az egyik sztárcsapathoz. Nagyon sok sikert kívánunk neki a jövőben és reméljük, hogy minél több nemzetközi sikerben lesz része.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!