Doubeliftet kirabolták online: 200 ezer dollár és az összes kriptovalutája bánta

Doubeliftet kirabolták online: 200 ezer dollár és az összes kriptovalutája bánta

Nem lehet túl kellemes dolog arra ébredni, hogy hirtelen több mint 200 000 dollár hiányzik a számládról, –és még a kriptovalutádat is lenyúlták.

Szerencsére még nem kellett átélnem azt az élményt, hogy reggelre egy jelentős része eltűnt a vagyonomnak. Doublelift már nem volt ennyire szerencsés, ugyanis egyik napról a másikra 200000 dollár és az összes kriptovalutája eltűnt, –nyom nélkül. Legalábbis ezt állította egy videójában –és bár hajlamos a trollkodásra, meg a szájalásra néha–, ekkorát még ő sem lódítana.

Rekkles: "Szeretném megmutatni a világnak, hogy nem szerencsével lettünk Európa legjobbja!"

Aioween | 18/09/17 11:34Rekkles már Koreában van, fel is tűnt az LCK meccsei között. Egy interjúban beszélt arról, hogy minden áron bizonyítani akar a világnak. Rekkles a kihagyott időszak ellenére is egy nagyon elhivatott játékos. Az EU LCS döntőjének megnyerése után nem is ment el pihenni, hanem pár napra rá már Koreába repült és feltűnt az éppen zajló LCK regionális kvalifikációjának műsorában is, sOAZ-zel együtt.

Elmondása szerint az esemény pár héttel ezelőtt történt, amikor az elkövető felhívta a T-Mobile-t és Doubleliftnek adta ki magát. A cél nem más volt, hogy mint hogy a T-Mobile-on keresztül hozzáférést szerezzen DL számához egy másik készülékre, ami által be lehet lépni a Coinbase fiókba és más online felületekre, ahol kezelni és vásárolni is lehet, többek közt kriptovalutát. Ennek legismertebb formája a Bitcoin, de ezen felül több másik verzió is létezik. Nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy internetes valutát, –hasonlóan a forinthoz–, csak ez egyik országhoz sem köthető és sokszor a háttere is kérdéses, de valamiért mégis sokat tud érni. 

A célt valahogy sikerült elérni és Doublelift arra lett figyelmes, hogy 200 000 dollár hiányzik a számlájáról, valamint az összes kriptovalutája. Aki Coinbase-t használ, az hozzá tudja kötni a bankszámla számát ehhez a fiókokhoz, mert így gyorsabbá lehet tenni az adást és a vételt. Sajnos DL bekapcsolta ezt a funkciót így viszont védtelenebbé vált, hiszen elég volt csak egy felületre betörni, így tudott ennyire rövid időn belül ennyit ellopni a tolvaj.

Több hétig készíthették elő ezt az átverést. DL szerint a hozzáférés megadását követően még nem történt semmi, de már akkor is érdekes dolgokat tapasztalt a telefonját illetően. Miután felhívta a szolgáltatót, hogy megoldják, úgy gondolta, hogy biztosan valami apróság történhetett a háttérben ezért nem foglalkozott a dologgal. Mindeközben a tolvaj különféle biztonsági intézkedéseket tett, hogy ne lehessen visszakövetni a tranzakciókat a Coinbase-en keresztül. Az értesítő email-eket egy másik email címre irányította, így DL nem szerzett tudomást róluk időben. Végül ott jutott a tudomására a dolog, hogy kapott egy értesítést, miszerint a kártyája már nem tudja fedezni a következő tranzakciót.

A tolvaj nagyon alapos volt; egyelőre nem sok nyom mutat bármilyen irányba is, de DL nem aggódik, –amint a káreljárás lezajlik, bízik benne, hogy a bank visszautalja a pénzt. Ettől függetlenül azért felmerül a kérdés, hogy egy adott embernek mégis milyen igazolási procedúrákon kell átmenjen ahhoz, hogy egy telefonszolgáltató elhiggye, hogy valaki más. A jelek szerint nem túl nehéz ezeket megkerülni, vagy legalábbis nem lehetetlen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!