Milyen tank valójában az M48A5 Patton?

Milyen tank valójában az M48A5 Patton?

Megéri megvenni az amerikai M48A5 Patton harckocsit?

Az M48 Patton harckocsi '70-es években feltuningolt verziója, aminek fejlesztése azzal a céllal vette kezdetét, hogy az M60 Patton szintjére hozzák a tankot. A módosításokkal egy új motort, fegyverzetet és célzórendszert kapott. Összesen 2.570 darab készült belőle.

Tankelemzés: M48A5 Patton

Főfegyverzet

Az M48A5 Patton főfegyverzete egy 105 mm M68-as löveg, ami a kalibernél megszokott 390-es alfa sebzést és a 268 milliméteres páncélátütést adja. Csupán három olyan tank van, ami magasabb DPM értéket ér el, de cserébe a védelemről kell lemondaniuk, illetve a menet közbeni pontosságról; ez utóbbi az M48A5 legnagyobb erénye. A löveg -9 és 19 fokban téríthető el vertikálisan, –ami teljesen korrekt, és természetesen ideális hull down harcossá teszi a páncélost.

Védelem

Kialakítás szempontjából kifogástalan, ugyanis gyakorlatilag bárhonnan lepattanhat róla a lövedék. Legerősebb pontja a lövegpajzs, ami alul és felül rétegelt, de balról és jobbról közvetlenül az ágyú mellett beüthető, ha legalább 250 milliméter átütésű lőszerrel tüzelnek rá. Gyenge pontjai pedig a hasi lemez és a parancsnoki kupola, -előbbi ~180, utóbbi ~85 mm vastag.

Mozgékonyság

Nem tartozik a leggyorsabb közepes tankok közé, de mégis mobilisnak írnám le. A maximális sebessége 45 km/h, ami kicsivel ugyan elmarad riválisaival szemben, –de ne felejtsük el, hogy a lövege még ilyen sebességnél is lézerpontos. A teste és a tornya is relatív gyorsan fordul, ami a nehéz tankok és tankvadászok körbetáncolásánál jön jól.

Tippek az M48A5 Patton használatához

Félúton a közepes és nehéz tankok játékstílusa között evickélve az M48A5 Patton-nel az úgynevezett gerilla harcmodor elsajátítása ajánlott. Ez azt jelenti, hogy nem szabad vele megpróbálni berohanni a kulcsfontosságú pozíciókba, és a bekapott találatok számát is minimalizálni kell. Igazi pompájában akkor tündökölhet, ha rendelkezésre áll a megfelelő mozgástér, tehát körülbelül a csata feléig többnyire biztonsági játékot kell hozni, és majd csak ezt követően valódi taktikai manővereket végrehajtani vele.

A biztonsági játék többnyire hull down taktikák alkalmazását takarja. Például Mines pályán az M48A5 lesz az a lánctalpas, amelyik a dombra igyekvőkbe lő bele egyet oldalról, esetleg az a mesterlövész, aki Glacieren szedi oldalba a gleccser alá igyekvő nehéz tankokat. Egy nehéz tank leküzdése csak abban az esetben lesz vele lehetséges, ha rendelkezésre áll egy minimális mozgástér ahhoz, hogy körözni tudj körülötte, ezért egészen addig nem ajánljuk vele a közelharcot, amíg nem kínálkozik ilyen lehetőség.

Ajánlott felszerelések: Töltésgyorsító, Stabilizátor, Ventilátor
Ajánlott képességek: Testvériség, Álcázás, Kapáslövés, Sima utazás, Kuplung égető, Hatodik érzék, Adrenalin roham

Te megvetted már a Patton-t? Mennyi volt a legtöbb sebzésed vele egy csatában?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.