"Cyka Blyattal" és "Idi Nahui-jal" reklámozza magát egy dán e-sport fogadóiroda

A dánok nem ismernek lehetetlent, ha reklámról van szó!

A gaming, de leginkább a CS:GO világában hamar kultikussá nőtte ki magát a Cyka Blyat, vagy éppen a Kurwa szó. Orosz és lengyel játékostársaink előszeretettel használják ezeket a szitokszavakat, akkor is, ha örülnek, és akkor is, ha szomorúak. Még jó pár profi csapat szájából is elhangoznak hasonló szavak egy-egy meccs közben, pedig az orosz káromkodást állítólag csak azok használják Oroszországban, akik a gettóból érkeztek vagy elég neveletlenek. Ettől függetlenül nem hívhatjuk tabunak a káromkodásokat, hiszen néha mindenki megérdemli, hogy kieressze a gőzt. Épp ezért vesztették el mára a jelentésüket a külföldi országokban ezek a szavak, –így ezúttal egy dán fogadóiroda döntött úgy, hogy egy kreatív reklámban használja a káromkodásokat.Elsőre egy kicsit megijedhetünk a rengeteg külföldi szótól, de szerencsére egy dán játékostársunk kisegített és elárulta, hogy ez egy paródiája egy régebbi sportreklámnak, ahol egy nő látott valami olyasmit egy sportmeccs közepette, amit nem érthetett, ezután pedig bemondták a szállóigét, ami azóta Dániában megragadt mindenki fejében: "Annyi minden van, amit a nők nem értenek" (Der er så meget kvinder ikke forstår).

Azt nem tudni, hogy a dánok mennyire borultak ki ezen a szexistának nevezhető reklámon, de nagyjából úgy néz ki, hogy ott mindenki értette a poént és nem hogy botrány lett volna belőle, hanem még kultikus mondattá is emelték ezt a reklámszöveget. Pont erre próbál reflektálni ezzel az Oddset is, –hiszen a lépcsőkön megtalálható a banán, a szendvics és a kék ajtó szó, majd alatta a jól ismert Idi Nahui, Cyka Blyat és Kurwa, legalul kicsiben pedig a fent említett mondat olvasható, csak nők helyett noobokkal.

Az biztos, hogy elérte a kívánt hatást, hiszen a gamerek biztosan erről beszélgetnek. Azok, akik pedig még soha nem hallották ezeket a szavakat, lehet, hogy utánanéznek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!