"Jó lenne visszamenni az időben, és elmondani édesapámnak, hogy mennyi pénzt keresek majd" Ropz

A Faceit Major legújabb játékos profil videója egy kiesett csapat tagját mutatja be, aki nem más, mint Ropz.

A CS:GO Majorökön már megszokhattuk, hogy a verseny során jó pár játékosról készítenek egy profil videót, ahol bemutatják az életüket és a karrierjüket. Az elmúlt években rengeteg érdekes sztorit láthattunk a játékosokról, de a FACEIT ezeket a videókat még egy szinttel feljebb emelte –hiszen már Stewie2k bemutatása is egészen elképesztőre sikeredett–, de a fiatal észt játékos, Ropz videója is tökéletes lett.

A játékos élete Jõgevaban kezdődött, ami egy kicsi, 5 ezer fős észt település. Iskolába is itt járt –pontosabban jár még mindig–, és a barátai is itt nőttek fel. Egy teljesen átlagos család, tökéletesen átlagos gyereke volt egészen odáig, ameddig meg nem ismerte a CS:GO-t. Ahogy az általában lenni szokott, megpróbálta összetartani úgy az életét, hogy az iskolában is jól szerepeljen, de a játékra is minél több idő maradjon, –ami először a szülőknek nem tetszett és sokszor kihúzták a kábeleket, de végül belenyugodtak és azt mondták neki, hogyha sikerül jó jegyeket elérnie az iskolában, akkor annyit játszhat amennyit szeretne. Ropznak ezt sikerült is megtennie, így rengeteget tudott gyakorolni 15 éves korától.

Természetesen a játék mellett azért próbálta a barátjaival is ápolni a kapcsolatot és az apjának is segített a borsóföldjein, miközben folyamatosan sportolt. Az édesanyja meg is kérdezte, hogy hogyan bírja ezt a rengeteg nyomást és kihívást, de Ropznak ez valamiért játszi könnyedséggel ment. Pont egy ilyen szokásos napon hazaért, elkezdett játszani, de az este folyamán bekopogott hozzá az édesanyja és azt mondta, hogy beszélniük kell. Ropz először megpróbálta egy kicsit elhessegetni őt –hiszen éppen játszott–, de hamar rájött, hogy valamit komoly dologról van szó; ekkor tudta meg, hogy az apja öngyilkosságot követett el.

Természetesen Ropz eléggé összetört, és a mai napig is abban reménykedik, hogy egyszer visszatudna menni az időbe és elmondani az apjának, hogy minden megoldódik majd, és rengeteg pénzt kereshet azzal, amit szeret. Később ChrisJ is beszél arról, hogy mekkora kiemelkedő tehetségnek tartják a mai napig a még mindig csak 18 éves játékost. A rengeteg probléma és az apja halála mellett még mindig tökéletes jegyeket hozott az iskolából, és a CS:GO karrierje is az egekig szárnyalt, amihez egészen biztosan hatalmas akaraterő kellett. Ő egy igazi példakép lehet sok gyerek szemében.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!