"Az Astralis-t akkor is legyőztük amikor nem is voltam a csapattal" - olofmeister

A svéd játékos a csapaton belüli helyzetről, a rájátszásról és korábbi csapatáról, a fnatic-ról is szót ejtett.

Egy nagyon gyenge BiG és Na'Vi elleni kezdés után, a rákövetkező három mérkőzésük behúzásával Legenda lett a FaZe Londonban, –így Olof " olofmeister " Kajbjer az egyetlen játékos aki az eddigi összes Major-ön elérte a Legenda címet. Olof volt a beszélgetőpartnere a VPesports-nak, ahol a csapat és a FACEIT Major volt a fő téma.

VPesports: Tudjuk, hogy jelenleg karrigan helyett Niko vette át az irányítást csapaton belül. Mesélnél picit erről, hogy jött ez a döntés?

olofmeister: Stockholmban (DreamHack Masters Stockholm 2018) nagyon jól kezdtünk a mousesports ellen, de a következő két pályán egyszerűen nem éreztük azt, hogy megértenénk egymást, és egy hullámhosszon lennénk. Ugyan ezt éreztük már az ELEAGUE-ben is. A Major-höz érve pedig muszáj volt valamit változtatnunk, hiszen egy Major az Major, itt nem próbálhatsz új dolgokat hátha bejön. NiKo változtatott néhány dolgon, de alapjaiban ugyanúgy játszunk. Ez Finn-nek is segít (Finn „karrigan” Andersen), hogy picit máshogy lássa a dolgokat, illetve hogy új ötletekhez, új módszerekhez jusson.

VPesports: Szóval továbbra is karrigan-t szeretnétek, hogy irányítson, most csupán egy kis újdonságot egy kis frissítést akartok neki adni?

olofmeister: Igen, pontosan.

VPesports: A rájátszásban a világelső Astralis lesz az első ellenfeletek. Ellenük sosem könnyű játszani, mik a tervek a mérkőzésre?

olofmeister: Szerintem mindig is jó meccseket játszottunk ellenük, legtöbbször szoros meccsek voltak. Sydney-ben –ahol nem voltam a csapattal–, ott is sikerült győzni ellenük. Finn nagyon jól ismeri őket, pontosan tudja hogyan játszanak, és azt is hogyan kell ellenük játszani. Nagyon erős csapat, és nagyon kemény mérkőzés lesz, de úgy gondolom, le tudjuk győzni őket.

VPesports: Nagyon jól ismered a volt csapatod, a fnatic játékosait. Mikor látod őket játszani, és látod a küzdelmeiket, mit gondolsz, szüksége van a fnatic-nak valami változtatásra, hogy újra a top csapatok közé érjen?

olofmeisterEz nagyon nehéz kérdés. Nem igazán szeretek már csapatokról ilyen témában bármit is nyilatkozni, mert nem vagyok ott, nem látom, hogy miken mennek keresztül csapaton belül. Kívülről nézve bárki tűnhet a legjobbnak az adott csapatban, holott lehet, hogy pont ő a gond a többieknek. 

VPesports: Mint a régi s1mple?

olofmeister: Igen, de s1mple őrületes formában volt már akkor is. Úgy gondolom valamit változtatniuk kell. Nem úgy néznek ki, mint akik jól érzik magukat egy csapatként. Nehéz ezt megmondani, mert egy nagyon kicsi változtatás is nagyon jelentős dolgokat eredményezhet. Mint nálunk. NiKo hívja a köröket és az utóbbi három napunkat megnyertünk, talán hamarabb változtatunk az első három nap is ilyen lett volna. Egymás megértése és támogatása a kulcsa mindennek.

VPesports: Egymás megértése és támogatása. Volt valaha ebből problémátok? Úgy értem mikor egy csapatba kerültetek, öt sztárjátékos. Volt valaha, hogy mindenki irányítani akart, mindenki próbálta kitalálni mit is kellene csinálni, vagy mindenki hallgatott az irányítóra?

olofmeister: Mindenki azt hiszi és azt mondja, hogy mind az ötünknek hatalmas egója van, pedig ez nem igaz. Mindenki nyerni akar, és mindenki meg is tesz ezért bármit. Az elejétől kezdve úgy voltunk vele, hogy ha valaki jó valamiben, akkor azt kell csinálnia. GuardiaN-nek például azt mondtuk: őrületes vagy az AWP-vel ezt és ezt kellene csinálnod, –és ő azt mondta rendben. Mindenki hallgat a másikra akkor is amikor tanácsolnak valamit, és akkor is amikor azt mondják, ez nem jó, ne csináld. Hasonlóan jó összhang mint amit a fnatic-nál tapasztaltam, és ha nyerni akarsz, bármit meg kell érte tenned.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és kép: HLTV.org

Kövess Minket!