"Sikerült rávennem a szüleimet, hogy egy évig az iskola helyett a játékkal foglalkozhassak" - shox

A francia játékos karrierjébe és magánéletébe tehetünk bepillantást.

FACEIT Major harmadik és egyben legújabb profil videójának főszereplője a 26 éves Richard " shox " Papillon.

A Marseille-ben élő játékos már 9 évesen találkozott a Counter-Strike-al, melyet még bátyja vásárolt meg neki. Elmondása szerint a játéknak nagy vonzereje volt, így tudta, ha egyszer ebbe komolyabban belecsöppen, nehéz lesz kiválnia ebből a világból. Shox elárulta azt is, hogy édesanyja biztosított volna számára jövőt, ha profi karriere nem indult volna be. Sikerült szüleit rávennie arra is, hogy egy évig ne a tanulmányaival foglalkozzon, hanem szeretett játékával.

Shox egykori VeryGames-es időszakára ki sem tér, egyből az LDLC-s időként emlegeti, három hónappal azután, hogy csatlakozott a csapathoz, sikerült megnyernie első Major tornáját, mely a svédországi Jönköping-ben megrendezett DreamHack Winter 2014 nevet viselte. Ezután csatlakoztak az amerikai EnVyUs szervezetéhez, mely akkoriban a világ TOP 3 csapata közé tartozott, hazájában pedig első számúnak tekintették őket. A dolgok sajnálatos módon nem jól fejeződtek be, olyan belső problémákban szenvedtek, amiket nem tudtak elfogadni és kijavítani. A francia játékos pedig nem gondolta volna, hogy ekkor köszönik meg munkáját a csapatba, és kirúgása volt karrierének legnehezebb időszaka; lehangolt volt és sokat sírt, de tudta, hamar túl kell tennie magát ezen, ha nem szeretné romokba dönteni abban a pillanatban a pályafutását.

G2 színeiben kezdhette meg irányítói hivatását, ami egyáltalán nem ijesztette meg őt, hiszen egy saját maga által felépített terv volt a fejében, ezzel pedig rengeteget kellett dolgoznia még, mivel ez a szerep rengeteg felelősséggel jár. Az irányítást azért is vállalta magára, hiszen jó barátja Ex6TenZ ekkor még nem tudott csapatához csatlakozni. Azután viszont, hogy a belga játékost sikerült maga mellé hívnia, –és bár átadta neki, az irányítói stafétabotot–, igyekszik saját tudásával is segíteni Ex6TenZ-t.

A videó második felében shox magánéletébe csöppenhetünk bele. Édesanyja elmondása szerint felesége rengeteg erőt ad abban, hogy munkájában minél jobban teljesítsen. Shox pedig az apuka szerepét is betölti –hiszen nevelt fiát öt hónaposan ismerte meg–, felesége pedig elárulta: amellett, hogy sokat játszik, rengeteget segít is neki. A 26 éves játékos elmondta: ő már nem az a régi "gyerek" aki volt, mivel most érzi magát igazán felnőttnek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!