Elmaradt a Giggling Inventor nerf: mi járhatott a Blizzard fejében?

Elmaradt a Giggling Inventor nerf: mi járhatott a Blizzard fejében?

Az elmaradt Giggling Inventor nerf kapcsán megpróbáltunk rájönni, hogy miért döntött így a Blizzard.

A Giggling Inventor nem kapta meg a gyengítést, –ami sokakat meglepetésként ért. A számok és a statisztikák alapján mindenképp ki lehetett volna próbálni, hogy milyen, ha valami úton-módon átalakítják a Boomsday Project legnépszerűbb lapját, de erre még várni kell. Körbejárjuk a Giggling problémát és próbálunk a fejlesztők fejével gondolkozni!

A kártya

Az öt manás költségért kapunk egy 2/1-es testet és két darab Annoy-o-Tront. Ez teljesen korrektnek tűnik, mivel ha az idézett lények manaköltségét egyesével összeadjuk kijön, hogy 2+2+1 = 5. Fontos azonban leszögezni, hogy ha egy lap csinál annyit, mint három másik akkor nem lehet csak ebből a képletből kiindulni. Legjobb példa a Lay on Hands: húzunk három lapot és gyógyítunk nyolcat. A laphúzás öt manányi, a gyógyítás kb. kettő. Vagyis a Giggling-képlet alapján hét manáért kéne kijátszanunk a Paladin epic spelljét. Mivel azonban kettő az egyben a lap, a „fúziós” költséget (kettő az egyben) ránk terheli a Blizzard, és plusz egy manával többe kerül a varázslat. A Giggling esetében a hat manás kijátszási ár sem lenne elfogadhatatlan, sőt!

Nerfelni kéne: igen

Népszerűség és győzelmi arány

Jelenleg a kártya az összes pakli több, mint egyharmadában helyet követel magának, –ami valami elképesztő. Az utána következő Saronite Chain Gang „mindössze” minden ötödik deckbe fér csak bele. Ami az egyensúly mellett szól, hogy hiába népszerű a kártya, a kijátszásával nem ugrik meg a győzelmi arányunk. Nagyjából ötven-ötven százalék körül mozog a winrate, ha megérkezik a boardunkra a Giggling Inventor. A számok alapján egy átlagosnál kicsit jobb lapról beszélhetünk, ami hiába gyakori, nem teszi tönkre a játékélményt.

Nerfelni kéne: nem

Counterelni kötelező

A legjobb és legnépszerűbb kártyák nem garázdálkodhatnak szabadon a ladderen. A játékosok rögtön reagálnak egy-egy tech lappal az eluralkodó problémákra, ami alól a Giggling Inventor sem lehetett kivétel. A Mossy Horror és a Blood Knight térnyerése főleg ennek az öt manás lénynek köszönhető. Mindkét kártya tökéletesen teszi a dolgát és egyelőre úgy tűnik, hogy ha nem is kötelező betenni legalább az egyiket a paklinkba, de erősen ajánlott, ameddig nem mérséklődik a Giggling-hype.

Nerfelni kéne: nem

Valószínű a fejlesztők fejében is valami hasonló járhatott, amikor úgy döntöttek, hogy hagyják a lapot továbbra is változatlan formában. Ez egy teljesen érthető hozzáállás, és már az is teljesítménynek tekinthető, hogy kiemelten foglalkoztak a Giggling Inventorral.

Szerintetek jól tette a fejlesztőcsapat, hogy nem nyúlt a jelenlegi legnépszerűbb kártyához?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!