10 örök érvényű hős, akik soha nem tűnnek el a játékokból

10 örök érvényű hős, akik soha nem tűnnek el a játékokból

Kevés olyan karakter van a játékban, akik nem csak időlegesen képesek megfogni a játékosokat. 10 olyat szedtünk össze nektek, akik már régóta a listák élén állnak.

10 olyan hőst szedtünk össze, akiket nem kell félteni a játékban. Bárhogy is változzon a meta, ha a profik között nem is mindig, de az amatőr játékosok között folyamatosan a népszerűségi listák élén állnak. Kevés karakter éri el ezt a szintet, hogy szinte metától függetlenül mindig lesznek rajongóik és a meccseken majd mindentől függetlenül gyakran feltűnnek. Lehetne akár úgy is hívni ezt a 10-est, mint a League of Legends legendák csarnoka. És hogy mitől kerülhet ide egy karakter? Ezt nehéz lenne pár szóban meghatározni, lehet egyszerűen az ereje, vagy éppen a képességeinek összessége, ami olyan szórakoztatási faktort ad, hogy a játékosok újra és újra visszatérnek hozzá a metától függetlenül.

Ha LoL-os hátteret keresel, akkor Wacalac munkáit ne hagyd ki

Elsősorban telefonra használhatóak jól a képek, de persze PC-re is találhatunk néhány finomságot!

Nézzük ki ez a 10 karakter, abc szerint, külön sorrendet közöttük nem igazán szükséges felállítani, mindannyian joggal szerepelnek ezen a listán.

Ha volt valaha olyan támogató, aki megközelítette Thresh-t a trónján, akkor az egyértelműen Alistar. Amióta megjelent, a területi feldobása mindig is aranyat ért és fantasztikus play-eket lehetett vele alkotni, ultijából fakadó tankossága pedig tornyok alatt is értékes. Az Ardent meta idején tény, hogy a háttérbe szorult, de azt leszámítva szinte bármikor megállta a helyét és jó arányban választották az alsó ösvényre.

Darius egy különös eset, a Riot szívéhez biztosan közel áll. Az egyensúlya néha hagy maga után kérdéseket, ezért is meglepő sokszor, hogy ebben a formában létezik, de egy dolog biztos: vele játszani, nagyon élvezetes és kielégítő, főleg mikor sorra nyomjuk az R betűt egy csapatharcban. A másik oldalról nézve viszont elrettentő lehet. Tisztában vagyunk azzal, hogy elég egy kill neki és onnantól sokat nem fogunk vele kezdeni az ösvényen. A toposok között mindig is közkedvelt karakter marad.

A lövész, aki mindent túlélt, még az ADC mentes időszakot is idén. Talán nem is nagyon volt olyan része a játéknak, amikor teljes mértékben el lett volna tűnve, és a profik között is gyakori választás. Biztonságos, skálázódó és elég élvezetes a vele való játék. Sok képességet használ, folyamatos a sebzése, és elég régi már ahhoz, hogy fontos helyet foglaljon el a játékban. E-jének köszönhetően azon ritka lövészek közé tartozik, aki hatékonyan tud menekülni, vagy kezdeményezni is.

Kétség kívül a dzsungel legközkedveltebb karaktere a mai napig. Páratlan mozgékonysága, legendás outplay pillanatai és eszméletlen magas skill capje biztosítja azt, hogy a legrosszabb és a legjobb Lee Sin játékos se unjon rá, mivel mindig van mit tanulni vele. Legyen szó a képességek kombózásáról, hogy miként tudunk hatékonyabban haladni, vagy hogy hány módon tudunk ide-oda csúszkálva kikanalazni egy jó rúgással az ellenfél carryjét. Még a dzsungeles őrszemtárgy kivétele sem tudta ellátni a baját.

Ryze a balance csapat kedvenc karaktere, legalábbis vele foglalkoztak talán a legtöbbet Azir mellett. Több reworköt kapott az évek során, de a karakter lényege ugyanaz maradt: zongorázni kell a billentyűzeten. Nincs annál jobb érzés, mint amikor a tökéletes időben a tökéletes kombinációt sikerül összehozni, mindezt a másodperc töredékrésze alatt. Az ultija miatt pedig a profik között is közkedvelt választás. Solo queue-ban lehet nem a legjobb a győzelmi aránya, de ettől függetlenül ez senkit nem állít meg abban, hogy próbálkozzon vele.

A következő oldalon a maradék öt hőst találjátok!


Azt hiszem Teemo az a karakter, akit senkinek nem kell bemutatni. Hosszú évekig, nagyjából Yasuo megjelenéséig ő volt a LoL "reklámarca", mindenki találkozott már a gombáival és bizonyára mindenkit kiégetett már legalább egyszer. Ha elmegyünk egy rendezvényre, szinte biztosan találkozunk egy Teemo sapkával, vagy gombával és ha a játszási aránya nem is a legmagasabb, akkor is a LoL egyik legismertebb karaktere marad.

Ő az a hős, aki bármikor feltűnhet. Neki tényleg nem számít a meta, egy ügyes Thresh nem csak harcokat, de meccseket is képes megfordítani. Kezdve az elkapásától, a mentőlámpásán és mozgékonyságán át, egészen az ulti zónázásáig számtalan eszköz áll a rendelkezésére. Ezekkel meg is tanultak élni a profik, elég ha Madlife-ot említjük, aki mindig tudja hova kell Q-zni és olyan eszeveszett jóslásokat lehet bemutatni vele, ami a közönséget minden alkalommal elkápráztatja. Az ő szépsége is a nehézségében rejlik.

Ha létezik még egy legendás lövész Ezreal mellett, akkor az Vayne. Melyik ADC main ne álmodozott már volna róla, hogy olyan outplayeket csináljon meg, mint fénykorában Piglet, vagy a streamerek között Gosu. Egyszerű karakternek tűnik elsőre, de szakavatott kezek között nagyon illékony tud lenni ellenfelei számára. Gurulásával és ellökésével számtalan kedvező helyzetet alakíthatunk ki és ha nem is a profi meta legfontosabb összetevője, a jó Vayne játékosokat mindig meg fogják becsülni, akik ezt jó eséllyel egy 1 v 5-tel hálálják majd meg.

Teemo mellett a másik olyan karakter, akinek itteni szereplését talán be sem kell mutatni. CertainlyT legsikeresebb karaktere, aki folyamatosan megosztja a közösséget. A vele játszók imádják, míg az ellenfelei utálják. Sokszor tud frusztráló lenni, az egyetlen probléma vele, hogy ha a mi csapatunkba van, valahogy mindig 0 10, ha pedig az ellenfélnél, akkor 10 0 és semmit nem lehet vele kezdeni. Komolyra fordítva a szót, az early game-ben nagyon ügyesnek kell lenni vele, de ha sikerül, a snowball hatás erőteljes nála és ledarál mindenkit.

Ha azt mondom assassin a LoL világában, akkor jó eséllyel az első karakter, aki az eszünkbe jut, az Zed. A játék egyik leglegendásabb jelenete, a Faker vs Ryu is az ő nevéhez köthető és több ízben is megtapasztalhattuk már, hogy mire is képes a profik kezei között. Néha még követni is nehéz, hogy pontosan mi történik, miközben a sima és az ulti árnyékai között ugrál. Mechanikailag egyáltalán nem könnyű karakter, de talán pont ezért is szeretik ennyien, mivel Lee Sinhez hasonlóan a tanulási görbe szinte végtelen nála.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.