DeadFox Interjú:

DeadFox Interjú: "Úgy érzem, hogy meg tudjuk verni a Liquid-et egy Bo3-ban!"

DeadFox adott interjút a Liquid elleni mérkőzés előtt!

A realsports101 kérdezte ki az első magyar Major legendát, Deadfox-ot aki beszámolt a csapaton belüli dinamikákról, konfliktusokról, csapatépítésről, s természetesen kitért a Liquid elleni mérkőzésükre is!

Nem sokan jósolták volna meg, hogy a legjobb nyolc csapat közé kerültök. Hogyan készültél a tornára, illetve milyen számításokkal érkeztél?

Őszintén szólva nagy reményekkel érkeztem, bár ISSAA és woxic nem igazán, de azért úgy éreztük, hogy meg tudjuk csinálni, hiszen jók vagyunk egyénileg, és ha sikerül a saját játékunkat játszanunk, akkor minden rendben lesz. Sokat gyakoroltunk együtt, illetve a DreamHack Masters Stockholm jó felkészülés volt a Majorre.

Johnta, mint edző, mit adott hozzá a csapathoz?

Egyrészt strukturáltabb lett a játékunk, elkezdtünk csapatként dolgozni, továbbá elkezdtünk odafigyelni az ellenfeleinkre is. Mondok egy példát! Ha ANGE1 terve nem úgy megy, ahogy kéne, akkor Johnta elmondja miként alkalmazkodjunk hozzá. Irányítja a csapatot, miközben ANGE1 eldönti, hogy woxic-nak merre kéne mennie és hova kellene benéznie.

Johnta (bondik mellett balra) is a csapattal örül! Forrás: hltv.org

Ha az edzőkre vonatkozó szabály nem változott volna meg Johnta lenne a csapatkapitány?

Azt gondolom, hogy igen! Johnta remek In Game Leader lenne!

ISSAA eddig hihetetlenül teljesít. Miért lehet ennyire sikeres Londonban?

Azt lehet mondani, hogy 24/7 játszik! Fogalmam sincs hogyan játszik ennyit. Bármikor látom, akkor gyakorol, botozik, dm-ezik, vagy hasonló. Nagy hatással van ránk és őrületesen tud lőni.

ISSAA megállíthatatlan volt a Fnatic ellen! - Forrás: hltv.org

A Liquid ellen igencsak underdog státuszból indultok. Ez inkább pozitív, vagy inkább negatív számotokra?

Próbálunk úgy gondolni erre, hogy hiába vagyunk underdog szituban, akkor sem kell félni senkitől, viszont az ellenfeleink tarthatnak tőlünk, mert kevésbé ismerik a játékunkat. Természetesen a Major alatt azért volt idő kiismerni minket egy kicsit, de ezelőtt keveset tudták, hogy kell játszani ellenünk. Korábban agresszív játékot játszottunk, ami most is igaz, de emellett most már strukturáltabbak vagyunk.

Kívülről úgy tűnik, hogy a HellRaisers ISSAA és woxic köré épül. A csapaton belül is ez a megegyezés?

Olykor az a dolgom, hogy bemenjek és információt szerezzek, illetve hogy könnyebben tudjanak gyilkosságokat cserélni értem. Tényleg nagyon ügyesek, néha pedig magam sem értem, hogy hogyan lehetnek ennyire jók. A magas egér érzékenységével woxic meg úgy tud pörögni, mint egy helikopter! Pályától is függ ugyan, de általában oda néz be woxic, ahova akar, de néha ANGE1 elmagyarázza neki, hogy mit és hogyan kéne inkább csinálnia. Az ellenfeleink nem tudnak felkészülni ISSAA és woxic játékára. Megölnek három embert én pedig magamban azt gondolom, hogy “köszi srácok!”! De azért azt is tudni kell, hogy rengetegszer támogatjuk őket, ezért is tudják a saját játékukat játszani. Ha hibáznak, akkor pedig meccs után megbeszéljük, hogy mit hogyan kellett volna.

Van feszültség, amikor ANGE1 kritizálja a fiatalokat, annak ellenére, hogy jobbak statisztikailag?

Igen, néha vannak ilyen problémáink. Ha például woxic valamit rosszul csinál, akkor játék után ANGE1 ezt elmondja neki, de woxic ezzel nem ért egyet és kitart amellett, hogy az volt a helyes döntés. Ezek gyakran okoznak vitákat a csapaton belül.

ANGE1 okkal a csapat irányítója. 2005 óta aktív játékos! - Forrás: hltv.org

Az év elején remek eredményeket hoztatok, de azóta mintha kissé visszaestetek volna. Mi ennek az oka?

Amikor ISSAA és woxic megérkezett, akkor sok minden felborult. Kiestem AWP-s szerepkörömből, és sok új dolgot kellett megtanulnom. ISSAA és woxic pedig FPL-ből jöttek, így nekik a csapatmunkából volt kevesebb tapasztalatuk. Több időre volt szükségünk, hogy együtt játszunk, fejlődjünk, összeszokjunk.

A negyeddöntőben a Liquid lesz az ellenfeletek, akik őrületesen játszottak eddig. Mit gondolsz, van olyan gyenge pontjuk, amit ki tudtok majd használni?

Természetesen vannak gyenge pontjaik, ez ki is derült, amikor elemeztük a demoikat, de mégsem tudtuk felhasználni ezeket ellenük korábban. Próbálkoztunk, de időközben elfelejtettük a saját játékunkat játszani. Emiatt vesztettünk, nem pedig amiatt, mert annyival jobbak lennének. Szerintem tudunk nyerni ellenünk egy Bo3-ban!

A mérkőzésük a FaceIT Major rájátszásában ma 17:15-kor kezdődik! Ne maradjatok le róla!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!