"Soha ennyire nem volt szüksége erre a Hearthstone-nak" - Zridex interjú

Az itthoni Hearthstone közösség eddig még nem játszhatott ilyen méretű bajnokságon, ezért megkérdeztük Zridexet, hogy milyen gondolatai vannak ezzel kapcsolatban.

A Magyar Nemzeti Bajnokság nemsokára elindul, mi pedig megkérdeztük a hazai Hearthstone élet egyik prominens Hearthstone játékosát, hogy mi a véleménye a versenyről. Zridex szerint már nagyon szükség volt egy ilyen kezdeményezésre.

Mi volt az első gondolatod, amikor először hallottál a Magyar Nemzeti Bajnokságról?

Őszinte leszek, első gondolatom az volt, hogy hasonló jellegű versenysorozatnak 2-3 évvel ezelőtt kellett volna indulnia, Hearthstone fénykorában, de “jobb később, mint soha” alapon, örülök egy ilyen kaliberű versenynek.

Ilyen léptékű Hearthstone liga még nem volt itthon, se összdíjazás, se volumen szempontjából. Szerinted milyen hatással lesz a sorozat a magyar profi/félprofi játékosok életére?

Mindenképpen motiváló, valószínűleg régi motorosok is felfigyelnek/visszatérhetnek a volumen hatására. A játékosok élete nem hiszem, hogy gyökeresen változna, de új, feltörekvő játékosoknak is inspiráló lehet, vagy akár olyan játékosoknak is, akik eddig kompetitív közegben nem próbálták ki magukat.

Hearthstone 1on1 MNEB Qualifier #1 Hungary | ESL Play

World leading platform for esports. Play CS:GO, LoL, CoD, FIFA, SC2, WoT and more against real opponents for prizes and cash.

Szerinted a liga katalizátorként hat majd a magyar e-sport életre, kialakulhat ebből egy népszerű és fontos bajnoki sorozat a következő években?

A legnagyobb pénzdíjas versenyek körül akarva-akaratlanul ki szokott alakulni kultusz, szóval nincs kétségem afelől, hogy nagy hatással lesz a versenyzésre. Remélem, hogy az elkövetkezendő években folytatódik a trend, soha ennyire nem volt szüksége erre a Hearthstone-nak, mert úgy érzem eléggé mélyponton van, –mind hazai és nemzetközi szinten is.

Azt tudjuk, hogy te már ott leszel a selejtezőkön, mit üzensz az ellenfeleidnek?

Lehetőleg ne húzzák az időt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!