Idén őket láttuk profi meccseken a legtöbbet és legkevesebbet!

Idén őket láttuk profi meccseken a legtöbbet és legkevesebbet!

Egyesek a csúcsra törtek és számtalan alkalommal jelentek meg, míg másoknak egyszer sem szavaztak bizalmat idén a profik.

A profi és a solo queue meta sokszor különbözik egymástól. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy ha megnézzük az egyes statisztikai oldalakat a rendes solo queue meccsek kapcsán, illetve a profik választásait, jó eséllyel erőteljes eltérés lesz a kettő között. Az op.gg, vagy champion.gg tökéletes eszköz arra, hogy ezeket számon tartsuk, mi azonban most a profi környezetet néztük meg, hogy ott kik voltak a legtöbbet, illetve legkevesebbet választottak.

Meglepő nevek, akik nem lesznek ott az idei VB-n

Aioween | 18/09/24 11:30 Számos meglepetést okozott az idei világbajnokság a résztvevők terén, pedig még el sem kezdődött. Több nagyágyú gárda sem jutott ki az idei megmérettetésre, illetve van, akinek még fel kell küzdenie magát a csoportkörökbe. Hodi | 18/09/23 14:57 Vasárnap délután, magyar idő szerint 14 órakor megtartották a 2018-as LoL vb sorsolását.

Kezdjük először a tabella elejével. A lista összeállítása alatt az öt legnagyobb régiót vettük figyelembe (EU LCS, NA LCS, LCK, LPL, LMS) a teljes nyolcadik szezon alatt. Ez azt jelenti, hogy benne van a teljes tavaszi és nyári szakasz, valamint az MSI, az academy ligák, meg úgy minden, ami a Riot nevéhez köthető és hivatalos verseny. Fontos még hozzátenni, hogy a tényleges kiválasztásokat számoltuk, a kitiltások számát nem.

A 10. helyen Rakan áll, 535 alkalommal került kiválasztásra, míg 648-szor tiltották.

9. helyen Ornn található 567 lejátszott mérkőzéssel, amihez további 383 tiltás párosul.

8. helyen egy újabb topos csücsül. Gnar 593 alkalommal tűnt fel a pályán és 403 alkalommal tagadták meg neki a szereplést.

A 7. helyet egy támogató birtokolja. Alistar 636-szor öklelhetett fel embereket a pályán és 517-szer ültették kispadra.

6. helyen a minden metát túlélő lövész, Ezreal áll. 640-szer vitték az alsó ösvényre, és 381-szer tartották túl veszélyesnek.

A másik "túlélő" lövész található az 5. helyen a maga 664 lejátszott mérkőzésével, míg kispadra 507 alkalommal ültették.

Miden egyértelműen Ryze a vezető, 4. helyéhez 696 meccsen választották ki és további 706-szor tiltották.

A leggyakrabban látott és a listán egyedüli dzsungeles, Sejuani a 3. helyre futott be 778 mérkőzéssel és 452 tiltással.

A második helyen álló Tahm Kench rendelkezik a legnagyobb jelenléttel a listán. Választások száma alapján csak második a maga 808 meccsével, viszont ehhez párosul 747 tiltás is.

Végezetül az első helyen –egy meccsel megelőzve Tahm Kenchet– Braum áll, akit 809 mérkőzésen láthattunk és 418-szor tiltották.

Természetesen a listának van egy másik vége is. Itt azt a 8 karaktert szedtük össze nektek, akiket a teljes idei év alatt egyetlen  alkalommal sem hoztak el a pályára. A legmeglepőbb karakter ezek közül kétség kívül Warwick, akit tavaly azért egész gyakran láthattunk, idén viszont egyáltalán nem. A többieken annyira nem vagyunk meglepődve, bár Vi is volt egész sokáig kompetitív dzsungeles, 2018 nem az ő éve lett végül.







KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!