A NiP és a Na'Vi rajongói szomorkodhattak eddig a legtöbbet a Major döntők során

A NiP és a Na'Vi rajongói szomorkodhattak eddig a legtöbbet a Major döntők során

Újabb ezüstérmet ért el a Na'Vi a Majorön, –így megnéztük, hogy mégis mely csapatok csúsztak le legtöbbször a győzelemről.

A legtöbb profi játékosnak az az álma, hogy eljusson egy Majorre. Minél jobb a teljesítményed és minél dominánsabb a csapatod, annál feljebb kerül ez a mérce, hiszen következő alkalommal már a döntőbe akarsz bejutni, aztán meg is szeretnéd nyerni a versenyt.  A legjobb csapatoknak így általában erre fáj a foguk, de a döntőbe jutni se pecsét a sikerre, hiszen sokszor a második helyezett érzi magát legrosszabbul a történtek után.Ettől függetlenül hamar rájönnek a csapatok, hogy a második hely is remek teljesítmény, –de ha valaki sokat van a siker kapujában és mindig csak egy cérnaszállal marad le a végső győzelemtől, az nekik és a szervezet rajongóinak is fájhat. Éppen ezért összegyűjtöttük, hogy a Majorök történelme során, mely csapat volt eddig a legszerencsétlenebb, legalábbis a döntőket tekintve.

Egyszer vesztettek döntőt

A fnatic 2013-15 közötti dominálásába nem csak 3 major, de egy elvesztett döntő is belefért, –szerencséjükre egy csak egyszer fordult elő, méghozzá a 2014-es ESL ONE: Cologne-on. Mellettük az EnVy, a FaZe, az Immortals, a VP és Liquid vesztett egyetlen döntőt, közülük pedig gyakorlatban csak a VP-nek sikerült a vesztett döntő mellett nyernie is egyet.

Többször vesztettek döntőt

Ebbe a nem túl előkelő csoportba csak két csapat fért bele, a címből pedig rá is jöhetettek, hogy ez a két gárda nem más, mint a NiP és a Na'Vi. Igaz, még itt is van némi sorrend, hiszen a NiP összesen 4 döntőt vesztett, míg a Na'Vi a hétvégi vereséggel elérte a harmadik elvesztett döntőt. Mégis az ukrán szervezet lehet egy kicsit szomorúbb, hiszen a fnatic nagy dominálása közben az egyik döntőt azért csak sikerült behúznia GeT_RiGhT-éknak, de a Na'Vi, a CS:GO versenyek történelme során még egyszer sem tudott győzni.

NiP

A svédek már a legelső CS:GO Majorön –tehát a DreamHack Winter 2013-on is– ott voltak Jönköpingben, ahol végül a fnatic-kal csaptak össze, a döntőben pedig egy szoros 2-1-ben bukták el az akkor még csak 100 ezer dolláros fődíjat. Az ESL One Katowice-én –tehát a következő Major-ön– megint sikerült bejutniuk a döntőbe, de akkor Pashaék állították meg őket, méghozzá könnyedén. Ezután újból döntőbe jutottak ugyanazon évi, kölni versenyen is, ahol végül megtört a jég, és elverték a fnatic gárdáját. Ezután még zsinórban kétszer bejutottak a döntőbe, de mindkét alkalommal vesztettek, előbb az LDLC, majd a fnatic ellen. Fribergék tehát nem lehettek túl boldogok, hiszen ötből csak egyszer sikerült megnyerniük a Majort, de ha pozitívak szeretnénk maradni, akkor legalább zsinórban ötször ott voltak a döntőben.

Na'Vi

Szinte évre pontosan váltotta a NiP-et a Na'Vi, hiszen Kolozsváron és Columbus-on is döntőt játszottak az ukránok, ahol először az EnVy-től, majd a később borzasztó sikeressé váló LG-től kaptak ki a döntőkben.  A második azért fájhatott igazán, mivel pont ekkor emelték egymillió dollárra az összdíjazást, aminek a felét végül a brazilok vihették haza. A hétvége során pedig az Astralis ellen kaptak ki, –így jelenleg már ők is három bukott döntőnél járnak, nyerniük pedig sosem sikerült.

Még egyszer kiemelnénk azért, hogy ezek a csapatok bizonyos szempontból borzasztó szerencsések és sikeresek, –hiszen rengeteg Major döntőn ott voltak–, de mint fent is említettem, néha a másodikok érzik magukat a legnagyobb veszteseknek.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!