"Két hónap után azt mondtam: nem érdekel, nem akarok profi játékos lenni." - smooya

A brit játékos a UNIKRN internetes portálnak állt rendelkezésre.

BIG jelenlegi AWP-se, Owen " Smooya " Butterfield válaszolt készségesen Lengyel " Draulon " Balázs kérdéseire, akit a V4 Future Sports Festival versenyéről is ismerhettek, hiszen a CS:GO elemző asztalánál is szerepet kapott.

Draulon: Ez volt az első alkalom, hogy egy Major tornán vettél részt. Ebben a tudatban élve, hogyan értékelnéd a teljesítményedet összességében?

Smooya: Nagyon jól teljesítettünk, és mindenki ezt mondja nekünk, hogy srácok, ez egy nagyon szép eredmény amit elértetek, –de ez engem nem igazán hat meg, hiszen győzni akartam. A kezdetleges célom az volt, hogy bekerüljünk a TOP 8-ba, és miután ez össze is jött, onnantól kezdve már azt gondoltam: "Srácok, ezt a versenyt simán meg tudjuk nyerni!". Sajnos a Natus Vincere ezt nem így gondolta, és két pályán is lemostak minket. Jól játszottunk tehát, de ez nekem személy szerint nem elég és szeretnék ennél még jobb eredményeket elérni.

Draulon: Elárulnád mi volt az oka annak, hogy ennyire nem ment a negyeddöntőben a Na'Vi ellen?

Smooya: Ők jól, mi pedig rosszul játszottunk, csupán ennyi, ez ilyen egyszerű.

Draulon: Egészen a TOP 8-ig statisztikák alapján te voltál a legjobb játékos. Minek volt ez köszönhető, hogy ilyen fantasztikus teljesítményt tudtál nyújtani?

Smooya: Szerintem csak szerencsém volt. Erről csak ennyit tudok mondani, hiszen ez volt az első Major versenyem. Ha a következőn is hasonlóan jól tudok játszani, akkor majd tudok válaszolni ezen kérdésedre.

Draulon: Egy eléggé agresszív AWP játékos vagy. Milyen érzés volt egy gob b rendszer által kreált csapatba belecsöppenni?

Smooya: Eleinte nagyon nem tetszett. Úgy voltam vele, hogy kilépek; két hónap után azt mondogattam magamnak, hogy elegem van, nem érdekel, nem is akarok profi játékos lenni. De másnap felébredtem és azt kérdeztem magamtól: "Miért halasztanám el ezt a nagyon jó esélyt?" Ezek után pedig borzasztóan kellett figyelnem, hogy megértsem, miként is játszanak ők. Aztán egy bootcamp-en éreztem azt, hogy nagyjából már mindent értek, és így már tudok velük játszani, mint egy csapat.

Draulon: Korábban már említetted, hogy menni szeretnél tovább, és már várod a következő nagyobb versenyt. Személy szerint te min fogsz dolgozni, miben szeretnél tovább fejlődni?

Smooya: Csak simán még többet tanulni a Counter-Strike-ról. A CS egy olyan játék mint a sakk. Ha minden szituációra –amit a játék ad neked– jól reagálsz, akkor kész vagy. Már akkor tudod, hogy nyerni fogsz, mielőtt nyertél. Több demo-t kell nézzek, hogy okosabban játszhassak, illetve az egyéni célzásomon kell még fejlesztenem. Úgyhogy DM és demo nézés a következő napokban a dolgom.

Smooya és a BIG következő nagyobb versenye egy hónapon keresztül zajló ESL Pro League Season 8 lesz, ahova még az ESEA Premier rendezvényén át sikerült bejutniuk.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!