Ez az öt legjobb játékos az idei VB-n teljesítményük alapján !

Ez az öt legjobb játékos az idei VB-n teljesítményük alapján !

Megnéztük ki az öt legjobb VB-n szereplő játékos.

Lassan kezdődik a világbajnokság, ami a legjobb lehetőség arra, hogy a különféle régiók, csapatok és játékosok összemérjék tudásukat egymással szemben. Az év vége fele még lesz egy All-Star gála, mi pedig most a kettőt ötvöztük kicsit.

Ajándékokkal jutalmazza a Riot a VB nézőket, és ez nem minden!

Aioween | 18/09/25 09:30 Hosszú évek óta zajlanak a League of Legends e-sport közvetítések, de mindeddig a nézők soha semmit nem kaptak érte cserébe. Pedig ha belegondolunk logikus lenne, hogy az adás élvezetén felül, valami pluszt is nyújtsanak, hiszen minél magasabb a nézőszám, annál könnyebben eladható a "termék" a szponzorok számára.

Mind az öt pozícióra a "legjobb" játékost választottuk ki a résztvevő csapatokból és ebből állítottuk össze az All-Star csapatot. Alapvetően KDA-t néztünk mindenkinél. Az tény, hogy ez önmagában nem feltétlenül mond el mindent egy játékosról, –de az egész 2018-as évet vettük számításba: ennyi idő alatt pedig minden VB-n résztvevő profi lejátszott jó pár meccset. Egy egész szezonon keresztül stabilan magas KDA-t tartani általában azt jelenti, hogy keveset hibázik az adott játékos és sokat öl. Ezek egyike sem hátrány, –bár azt hozzá kell tenni, hogy ez egyedül nem elegendő ahhoz, hogy minden meccset megnyerjünk. Fontos megjegyezni még, hogy mindenképpen aktív játékosokat kerestünk a nagyobb régiókból, akik nem csak egy-két meccset játszottak le.


A felső ösvény versenyét a Flash Wolves toposa nyerte, MMD. 16 meccsből 12-őt nyert, ami alatt egy 5,5-es KDA-t tudott felmutatni. Egyelőre veretlen Sionnal és Gangplankkel, illetve egy-egy meccset játszott és nyert még Darius-szal, Rumble-lel, Poppy-val, Swainnel és Gragas-szal.


Dzsungelesek terén trükkösebb volt a helyzet: több midest is ide soroltak a statisztikai oldalak, a gold funnel és a Smite mid miatt. Ezek alapján a legjobb választás Broxah lenne a maga 6,7-es KDA-jával, melyet 69 meccsen keresztül mutatott be. Legjátszottabb karaktere Trundle, 17-szer próbált vele szerencsét és 64,7%-ban nyert vele. Legsikeresebb választása azonban Sejuani, –14 meccsből 85,7%-ban nyert–, míg legmagasabb KDA-ját Jarvan IV-gyel tartja, 5 meccs alatt 19,7.


Egy újabb Flash Wolves tag tűnik fel miden: ő nem más, mint Maple. Számos eseményen mutatta már meg tehetségét, idén pedig 89 mérkőzés alatt 7,1-es KDA-t tudott fenntartani. Legjátszottabb hősei Ryze és Galio, amikkel egyenként 12-12 meccset tolt le, Galioval ráadásul 91,7%-os győzelmi aránya van. Azirral pedig 10 mérkőzésből egyet sem vesztett, ahogyan Cassioval sem, vele 7-szer mutatta meg magát. Vladimirrel és Ireliával szintén veretlen, egyenként 5-5 mérkőzés óta.


Meglepő vagy sem, a kihagyás ellenére is 52 meccsen keresztül 8,1-es KDA-t tudott tartani Rekkles. Az 52 meccsből 34-et nyert meg, 18-at elvesztett. Nem sokkal előzte meg Betty-t, a Flash Wolves ADC-jét, aki 7,8-at tudott felmutatni. Rekkles legjátszottabb hőse Tristana és Ezreal, előbbivel majd 77%-os, utóbbival pedig 61,5%-os győzelmi aránya van. Tristanával tartja a legjobb KDA-ját is, 14,9-et. Legsikertelenebb hőse pedig Jhin, akivel eddig egy meccset sem nyert a szezon alatt, –igaz csak kétszer próbálkozott vele.


Tetszik vagy sem, de statisztikailag úgy tűnik a Flash Wolves nagyon durván dominálta régióját, mivel a támogatók között is Swordart tűnt ki leginkább. 83 meccsből 68-at nyert és 7,3-as KDA-t produkált. Legjátszottabb hősei Braum (88,9% győzelmi arány) 18 meccsel, Tahm Kench (86,7% győzelmi arány) 15 meccsel és Rakan (78,6% győzelmi arány) 14 meccsel. Említésre méltó még az Alistarja is, 11 mérkőzés alatt 81,8%-ban nyert vele. Legjobb KDA-ja Braummal van, 14,2-es.

Észak-Amerikai és koreai játékosokat nem nagyon látni, –de ha jelenleg csak a KDA-t néznénk, akkor ez az ötös lenne a legjobb csapat az idei VB-n.

A fenti adatok a gol.gg oldal alapján születtek.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!