Tényleg jön az egér-billentyűzet támogatás az XBOX ONE-ra!

Tényleg jön az egér-billentyűzet támogatás az XBOX ONE-ra!

A Microsoft megerősítette, hogy hamarosan elérhető lesz ez az opció is. 

Egészen durva belegondolni, hogy legutóbb egy éve (!) írtunk nektek arról, hogy már jóideje játszanak a gondolattal, hogy egér és billentyűzet is használható lesz az XBOX ONE tulajdonosok körében, ami egy újabb szintre emelheti a konzolos kompetitív játékokat. Sokan azóta se díjazzák annyira az ötletet, mivel egyáltalán nem tűnik igazságosnak –például egy FPS-játék esetén–, hogy összeeresszék egymással a kontrollerrel és az egérrel célzó játékosokat, –pedig úgy néz ki, hogy ez a közeljövőben meg fog valósulni.


A Microsoft ugyanis megerősítette, hogy az elkövetkező hetekben az XBOX Insider program résztvevőinek elérhetővé teszi ezt az opciót, és természetesen később minden játékos élhet majd vele. Mindezt azért teszik, mert több lehetőséget szeretnének biztosítani a konzoltulajdonosoknak arra, hogy úgy játszhassanak, ahogy csak szeretnének. 

Amint elérhetővé válik az egér és billentyűzet támogatás, egyedül a fejlesztőkön áll a dolog, hogy implementálják-e saját játékukba és ha igen, akkor pontosan milyen formában. Ugyanakkor már azt is tudni, hogy a Warframe lesz az egyik első cím, ahol ez kipróbálhatóvá válik, –viszont az még kérdés, hogy erre hogyan fog reagálni a konkurencia.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!