"Olyan mintha mi alakítanánk a metát és azt is, hogy egy csapatnak hogyan kell játszania" - Xyp9x

Magabiztosan, hónapok óta tartó fölényükkel felvértezve beszélt Andreas “Xyp9x” Højsleth a csapat második Major győzelméről és magáról.

A dán Astralis csapata körül forogtak az utóbbi napokban a hírek, egy nagyon sima döntőben maguk mögé utasítva a Na'Vi-t, megnyerve a FACEIT London Major-t kétszeres Major győztesek lettek a srácok, külön gratulált nekik a Dán Királyság miniszterelnöke, és azt is tudjuk már, hogy a dán játékosok és Astralis nyerte össze eddig a legtöbb pénzt CS:GO-ban. Ezúttal továbbra is a dán játékosoknál és az Astralis-nál maradunk, a dbltap.com-tól Jarek “DeKay” Lewis kapta el Xyp9x-et egy interjúra, –ahol főként a Major-ről és a csapatról nyilatkozott.

Jarek “DeKay” Lewis: Hogyan értékeled a teljesítményeteket –nem csak a döntőben, hanem az egész Major-ön– az atlantaihoz képest? 

Xyp9x: Az atlantai győzelem sokkal többet jelentett nekünk, hiszen az volt az első Major győzelmünk, és a döntő is sokkal szorosabb volt. Szoros pályák voltak, nem volt ennyire egyszerű dolgunk. Nem éreztem most ugyanazt a pezsgést, mint az első Major győzelmünkkor, de nagyon boldog vagyok, és egy igazi álom vált valóra azzal, hogy két Major-t is megnyertünk.

És Magisk-nak milyen érzés volt a győzelem?

Xyp9x: Valószínűleg ugyan olyan érzés volt ez most neki, mint nekünk az első. Nagyon örülök neki, ő egy igazán jó játékos és csapattárs. Nagyon élvezem vele a játékot.

Mire számítottál még a döntő kezdete előtt? 

Xyp9x: Őszintén nem számítottam, hogy Nuke ennyire egyoldalú lesz. Minden jól ment, és egyszerűen verhetetlenek voltunk Nuke-on. Elég erősek vagyunk azon a pályán, talán azért mert a többi csapat nem igazán játszik rajta, mi pedig ismerünk minden lehetőséget. A kommunikáció, ami nagyon fontos Nuke-on, ha az nem 100%-os egy csapatnál máris elúszott a kör. 

dupreeh, Magisk, Xyp9x, gla1ve, device, zonic

Mit gondolsz a jövőben is képesek lesztek ezt a szintet tartani? Mindenki titeket próbál elemezni, és tanulni a ti játékotokból, –de mi van veletek, nektek kitől kéne tanulnotok?

Xyp9x: Az utóbbi hat hónapban valóban így volt. Nem hiszem, hogy a következő hónapokban bármi változna. Kész őrület, meccsről meccsre látjuk, hogy mindenki minket próbál utánozni. Csinálunk valamit egy verseny első napján, aztán a következő napon már valaki mástól látjuk ugyanazt. Olyan mintha mi alakítanánk a metát, mintha mi alakítanánk, hogy egy CS:GO csapatnak hogyan kéne működnie és hogyan kellene játszaniuk. A Team Liquid az egyik aki próbál minket másolni, és szerintem ezért is megy nekik olyan jól a játék. Egy idő után talán mindenkinek természetes lesz a mi csapatunk felépítése, és az ahogyan a versenyekre készülünk. 

Mint játékosnak, neked is egyedi stílusod van a játékban. Az én szememben, te egy nagyon türelmes játékos vagy, és egyszerűen hagyod hogy a játék, az adott helyzet sodorjon magával. Ez honnan jön neked, és hogyan csinálod?

Xyp9x: Azt hiszem, ehhez nagyban hozzájárult, hogy anno a fnatic-ban mondhatni egy erős, húzó játékos voltam. Szóval tudom milyen egy igazi sztárjátékosnak lenni, és azt is tudom hogyan legyek jó támogató játékos. Amikor a fnatic-ban játszottam nagyon sokat tanultam trace-től. Akkoriban mondhatjuk, hogy ő volt a támogató játékos a csapatban, ugyanakkor nagyon sok remek dolgot is tanított nekem. Idővel egyszerűen csak ezt a szerepet sajátítottam el, nem hiszem, hogy bárkit is másoltam volna, magamnak alakítottam ki a stílust. Ugyanakkor elég megfontolt játékos vagyok, ritkán vagyok ideges.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép és kép: HLTV.org

Kövess Minket!