Véget ért a Gambit menetelése New York-ban, csúnyán kikaptak a Liquidtől

Véget ért a Gambit menetelése New York-ban, csúnyán kikaptak a Liquidtől

Elmaradtak a csodák tegnap, a Liquidé lehet az ESL One New York a ma esti döntő után.

A döntő napjához érkezett az ESL One New York 2018, ahol az eddig erősen menetelő NRG és Gambit is papíron erősebb csapatokkal találkozott az elődöntőkben, és meg is gyűlt a bajuk ellenfeleikkel. Nézzük mi történt New York-ban tegnap, az elődöntők során:

mousesports vs. NRG - Inferno

A vétók és választások után Inferno-n, az NRG választásán kezdődött a mérkőzés, ahol a számok és az utóbbi hónapok játékai enyhén az NRG oldalára billentették a mérleget. A pályát ők is kezdték jobban, de a második körben kimentet öt pisztolynak hála a mouz nem engedte át az összes iskolakört ellenfelüknek, és 2-1-re módosította az állást. Igaz, nem tartott sokáig a lendület, mivel az amerikai csapat kettős ember hátrányból is tudott kört hozni, majd a CT-ket felszerelésük mentésére kényszerítve a 4. és 5. kör is az NRG neve mellett landolt. Három körös vezetést és gazdasági előnyt tudhattak magukénak daps-ék, a CT-knek mégis sikerült vissza hozniuk magukat a játékba zsinórban nyolc megnyert védekező körrel, és egy-egy körcserével, sikerült megnyerniük a félidőt 10-5-re. A mousesports csapatából különösen suNny és oskar remekelt igazán, amikor az NRG már a zsebében érezhette a kört, oskarnak akkor is sikerült fordítania egy őrületes AWP-s 1v4 clutch-csal.

A második félidő kezdése a mouz csapatánál landolt, ahogy az iskolakörök után az első fegyveres kör is, az állás 14-5 volt. Daps-éknek még sikerült kicsit zárkózniuk ellenfelükre, de –megszakítva a folyamatos CT köröket egy-egy támadással– a mousesports végül elért a győzelmet jelentő 16. köréhez: az NRG által választott pályán így 16-12-es mousesports győzelem született.

mousesports vs. NRG – Nuke

Mindkét csapat jó statisztikákkal rendelkezett Nuke-on, igaz az NRG azért papíron könnyebb csapatokkal játszott az utóbbi három hónapban, míg a mouznak az immár kétszeres Major győztes Astralis-szal is volt mérkőzése a pályán. Támadó oldalon kezdett a mousesports, ahol sikerült kezdeti előnyhöz jutniuk a pisztolykör megnyerésével, a desert eagle pisztolyok azonban jól sültek a harmadik körben, ceRq-nek három fraget is sikerült találnia vele, így zsinórban hat sikeres CT oldali körrel 2-6-ra módosították az állást. Az első félidő utolsó köreire összekapták magukat a támadó játékosok, és 7-8-as eredményre sikerült zárkózniuk.

A térfélcsere után közel sem volt ennyire szoros a pálya, az NRG mindössze három plusz kört kapart össze, hiába ceRq újabb 3 fragje, ezúttal AWP-vel, a mouz védekezése áttörhetetlennek bizonyult, és a végeredmény 16-11 lett. Így a mousesports-nak sikerült a döntőbe jutnia!

Liquid vs. Gambit - Nuke

Nuke-ot viszonylag ritkán látjuk versenyeken, az ESL One New York 2018 most mégis bővelkedett benne, a Liquid és a Gambit mérkőzésén már ötödjére került rá valamelyik csapat választása, ezúttal a Gambité. A Na’Vi-t már kétszer is sikerült megverniük ezen a pályán a verseny során, így jogos volt a választás, ugyanakkor a Liquid az Astralis ellen edződött Nuke-on még a FACEIT Major során, minden jel egy szoros pálya felé mutatott. Az eladott ember előnyös helyzetek és néha a túlzott agresszivitásnak köszönhetően, a Gambit ugyan öt kört tudott támadni a Liquidnél landolt iskolakörök után, a félidőt azonban a Team Liquid csapata nyerte meg 5 körös előnnyel.

A második félidő pisztoly- és iskolakörei szintén a Liquidhez kerültek, így a mérkőzés 19. körét kezdve már nyolc körrel vezetett az amerikai csapat. Egyetlen egyszer sikerült Dosia-éknak CT kört hozniuk, a a 22. körben a Liquid le is zárta meccset, 16-6 lett az végeredmény Nuke-on.

Liquid vs. Gambit - Inferno

Itt már jelentősen csekélyebb esélyekkel vágott neki a Gambit a küzdelemnek: az utóbbi három hónapban 7-ből mindössze 1 győzelmük született Inferno-n, míg ugyan ez a statisztika a másik oldalon 5-ből 2 nyertes pálya. Bitang erősen kezdtek NAF-ék támadó oldalon, teljesen mindegy volt a Gambit hogyan és mivel védekezett, a Liquid 5-0-nál, 7-1-nél és 12-2-nél engedett nekik egy-egy kört, az összes többi körben sikerrel indítottak támadást a CT-k ellen, a félidőt 12-3-as eredménnyel zárták. Karnyújtásnyira volt az ESL One New York döntő mérkőzése a Liquidtől, nem is engedték a Gambitnek, hogy bele szóljanak ebben. A térfélcsere után zsinórban négy CT körrel, –bombát rakni sem engedve–, 16-3-ra nyerték meg a pályát és így a teljes mérkőzést.

A mai esti mousesports vs. Liquid döntő már bo5 lesz, 19:00-tól kezdődik, és természetesen a teljes mérkőzést végigkövethetitek magyar kommentárral, a Magyar Esport TV Twitch csatornáján. Gyertek minél többen szurkolni a kedvenceiteknek!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!