Két EU LCS csapatot már most elutasítottak 2019-re

Két EU LCS csapatot már most elutasítottak 2019-re

Több jelenleg is szereplő csapat nem lesz ott jövőre az EU LCS-ben!

A pályázati korszak már rég lezárult, és ahogy az várható volt, szép lassan kiderülnek a jövő évi EU LCS résztvevők. Egyelőre biztos nevek nincsenek még, viszont több csapat kapcsán is felröppent a hír, hogy elutasították a pályázatukat, –vagyis nem fognak jövőre szerepelni.

Újabb női szereplővel bővül az EU LCS stábja 2019-ben

Egy másik nő is üdvözölhet majd minket egy gyönyörű mosollyal!

Három érintett gárda is van, akik közül kettő idén is szerepelt az LCS-ben, de jövőre már nem lesz helyük. Ezek a Splyce és az H2k, illetve a Paris Saint-Germain, akik már korábban próbálkoztak az EU LCS-szel, –de nem túl sok sikerrel. Mindhárom csapat jelentkezését elutasították az ESPN forrásai szerint. Az H2k esetében még valahol érthető, mivel idén nem sokat tettek hozzá a ligához, igaz nem csak ez az egyetlen szempont, fontos az üzleti háttér és infrastruktúra, a Splyce viszont rájátszásban is szerepelt, és még a VB-re is lett volna esélyük.

A torna jó eséllyel új csapatokat és szponzorokat fog bevonzani jövőre, és már július óta zajlik a pályázatok értékelése. Nagyjából 24 jelentkezőt hívtak meg Berlinbe, hogy interjúkon vegyenek részt a Riot Games-nél, ezeket júliustól egészen szeptemberig tartották. Az EU LCS is próbál az NA LCS nyomdokaiba lépni, igaz itt nem franchise-nak hívják, hanem hosszútávú együttműködésnek, de a lényege nagyjából ugyanaz lesz és ha minden igaz, teljesen kettéválik a két nyugati adás, nem is LCS néven fog futni az európai verseny.

Egyelőre egyik fél sem kommentálta az eseményeket. Ha ez valóban így lesz, akkor a Splyce és az H2k 2014 illetve 2015 óta esnek ki először az LCS-ből. Egyik csapatot sem fenyegette kiesés, bár az H2k esetében idén ez aktuális lett volna, de szerencséjükre a tavaszi és nyári szakasz között már nem volt ilyen, ez is az előkészületek része volt jövőre.  Mindkét gárda komoly eredményeket ért el az évek alatt, VB-n is szerepeltek stb. A Splyce-t és az H2k-t is kompenzálni fogják részvételükért, attól függően, hogy mennyi ideig szerepeltek. Ez annak is függvénye, hogy hány új csapat lesz, elvégre ők 2,5 millió euróval többet fizetnek a részvételért, mint azok, akik eddig is szerepeltek. 
Észak-Amerikában azok a csapatok, akiket nem fogadtak el és korábban szerepeltek, 1,7 és 2,86 millió dollár között kaptak végkielégítést. Ha minden igaz, a PSG már a pályázat leadása után állt össze az H2k-vel, és rajtuk keresztül vett volna részt a ligában a francia focicsapat, –de így végül ez nem jött össze.

A Splyce korábban az NA LCS-re is pályázott, de ott sem fogadták el őket, most pedig a saját ligájukból is ki fognak maradni jó eséllyel.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.