Rekkles karrierje lefele ívelne már?

Rekkles karrierje lefele ívelne már?

Rekkles már régóta oszlopos tagja az EU LCS-nek, de az utóbbi időszak nem volt a legfényesebb eddigi karrierje során.

Rekkles az egyik legismertebb európai játékos, világszinten az 5. legtöbb követője van Twitteren a LoL profik között. Amellett, hogy egy tehetséges játékos, személyisége is meghatározó a régióban, nem véletlenül követik ennyien. 2013 végén csatlakozott a Fnatic-hoz, de története már korábban kezdődött volna a szervezettel, ám az akkor alig egy éves LCS korosztálybeli szabályokat is hozott, Rekkles pedig túl fiatal volt, hogy a nagy színpadon játszhasson. Ez azt eredményezte, hogy már az érkezése előtt nagy hype övezte a svéd játékost, még mielőtt igazán játszani kezdett volna.

Két EU LCS csapatot már most elutasítottak 2019-re

Aioween | 18/10/01 11:44 A pályázati korszak már rég lezárult és ahogy az várható volt, szép lassan kiderülnek a jövő évi EU LCS résztvevők. Egyelőre biztos nevek nincsenek még, viszont több csapat kapcsán is felröppent a hír, hogy elutasították a pályázatukat, vagyis nem fognak jövőre szerepelni.

Amint elérte a megfelelő kort, 2013 november 20-én azonnal övé lett a kezdő lövész szerep a csapaton belül, puszu pedig távozott. A sikerre nem kellett sokat várni: a Fnatic az IEM 8. szezonjának döntőjébe jutott, ahol végül kikaptak a KT Bullets-től, de kapásból egy nemzetközi esemény döntőjében találta magát az alig 17 éves Rekkles. Nagyon jó teljesítményt mutatott még olyan veteránokkal szemben is, mint Score, –sőt, még egy Vayne-t is elővett a meccsek alatt, ami azóta az egyik védjegye lett.

Volt egy kis kikacsintása Rekkles-nek az Alliance fele, ami később Elements lett, de az nem is tartott sokáig, a sikerek elmaradtak. Ezt követte a Fnatic azóta is legendás 18-0-ás alapszakasza, amit azóta sem tudott senki felülmúlni az egész világon. A negyeddöntőben még az EDG-t is megverték és az Origennel együtt várták az elődöntőket a 2015-ös világbajnokságon. Ott sajnos kikaptak, így végül az SKT és a Koo ment a döntőbe, azt követően viszont már nem volt annyira stabil a csapat. Huni és Reignover elhagyták a csapatot és Amerikába mentek. Rekkles egyedül nem volt elég 2016-ban, nem tudtak maradandót alkotni.

Miután a VB-ről is lemaradtak 2016-ban, a 2017-es év is elég felemásan indult. A szervezet Rekkles köré építette fel csapatát, sOAZ és Amazing, két veterán is igazolt a gárdához, sOAZ, mint visszatérő, illetve bemutatkozott Caps is. Ez az év azonban leginkább arra vetett fényt, hogy Rekkles nem feltétlenül képes egyedül vinni a csapatot a hátán, ha nem kap elegendő támogatást. Yellowstar hiánya egyértelműen érződött. Ugyan megpróbáltak ráépíteni, akár egy korai gold funnelnek is mondhatnánk, de Rekkles Kennen választása már nem volt annyira újdonság és a legtöbb csapat megtanult játszani ellene. 2015 elmúlt és úgy tűnt a Fnatic lemaradt a többiekkel szemben.

Így került át a fókusz inkább midre, vagyis Caps-re, avagy Baby Fakerre. Egy gyenge kezdést követően a csapat szinte csodával határos módon a negyeddöntőkig jutott, pedig a csoportköröket 0-4-ben kezdték. Azonban a negyeddöntőben az RNG volt az ellenfelük, Uzival az élen, és hiába lett volna nagy szüksége a csapatnak Rekkles-re, ő nem volt jelen. Egyébként sem teljesített valami jól Uzival szemben akárhányszor találkoztak. Rekkles gyenge teljesítményének meglett az eredménye, 3-1-re kikaptak a kínai gárdától.

Ez megint tovább erősítette a csapatot abban, hogy el kell mozdulniuk a bot fókusztól és inkább Caps-re koncentrálni, illetve addigra már Broxah is a képbe került Amazing helyett. Azóta ez a taktika bevált. A Fnatic megnyerte mind a két 2018-as szakaszt, véget vetve a G2 két éves uralmának. A nyárit ráadásul úgy, hogy az alapszakasz túlnyomó többségében Rekkles nem is játszott. Helyette Bwipo lépett be. Ez persze a furcsa metának is köszönhető, amihez Rekkles láthatóan nem volt hajlandó alkalmazkodni.

Azóta ugyan visszatért, de a csapat nem lett szemmel láthatóan erősebb. Mielőtt bárki félreértené, Rekkles egy nagyon jó ADC, de szemmel látható hiányosságai vannak, amik egyre látványosabban fogják vissza csapatát. Egyrészt nem nyitott az újdonságokra, így a Fnatic egy lomha öreg hadihajóként hat, ami nem képes új trükkökre, sokszor passzivitásra ítéli a többieket, amíg ő felfarmolja magát. A Schalke 04 ellen a döntőben speciel ez bejött, de két mérkőzésen ott is elszaladtak Csacsiék: egyet meg is nyertek, a másikat pedig egy egyéni hiba miatt dobták el. 

Felmerül tehát a kérdés, hogy valóban Rekkles-szel a legerősebb-e a Fnatic? Míg a 25. perctől kezdve az egyik legjobb lövész a világon, több ízben is megmutatkozott már, hogy az első szakaszokban nem a legaktívabb, nem igazán szeret hátrányból játszani. Nyáron Caps kapta megérdemelten az MVP címet, de még a második helyre is jó eséllyel Bwipo, vagy Broxah futott volna be, harmadik helyen pedig Hylissang és talán csak aztán Rekkles. Európa első csapataként mennek a VB-re, ezért nagyok az elvárások, de be tudja váltani Rekkles a hozzáfűzött reményeket? Az EU LCS pár kivételt leszámítva nem éppen az erős bot duókról híres, Zven pedig idén már nem játszott itt mithy-vel, szóval Rekkles-t ritkán szorongatták meg igazán. Ezzel szemben a lenézett IG is egy erőteljes lövésszel rendelkezik JackeyLove-val, és később csak még nehezebb dolga lesz a gárdának.

Valamilyen fogást kell találnia az egyénileg jobb játékosokon is, vagy jó eséllyel hasonlókat fogunk látni, mint a tavalyi VB-n.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!